Arkadaşlar, anlamadığınız birşey var. Borsada bazı hisseler dönemsel olarak hareket eder. Ama hepsinin de bir periyodu vardır. Bu periyot dipler ve zirvelerden oluşur. Yukarıda iki tane basit grafik attım. Lütfen dikkatlice bakın. Böylece hissenin hareketlerini kestirebilirsiniz. Ama İYİ NİYETLİ olmanız gerek. Hisse şimdilerde dip çalışmalarını yapıyor. Buralar toplama bölgesidir. Borsa İle uğraşıyorsanız ya teknik analiz konusunda bişeyler öğreneceksiniz ya da Bilgi paylaşanlara saygılı olacaksınız (( bu lafı kimse üzerine alınmasın, genel olarak tüm forumdaki sıkıntıdır) hiç birşey bilmeyen biri bile şu grafiklere baksa durumu görür. Ama burada şunlar da yaşandı; hisse 30 lira civarlarındayken buraya dadanan günlükçü, al-satcılara övgüler yağdırıldı. Şimdi nerde o arkadaşlar acaba. Biz yıllardır bu hissedeyiz. Zaman zaman grafikler paylaşırdım ama attık paylaşmıyorum. Patronu kötüleyeceğinize biraz zaman ayırıp temel be teknik analiz öğrenin. Zeynep hanımın CV sini inceleyin mesela, yetenekleri neler miş? Bu şirkete ne katabilir veya neden gelmiş olabilir. Bilançoyu inceleyin , ve büyük resmî attım sizlere buna göre hareket edin. Kırıcı olduysa kusura bakmayın. 3-20 hareketinde hissedeydim ve satmadım 2 yıl düşüşü izlerken teknik analiz çalıştım, 7 ,11-74,90 hareketini ise bu bilgiler sayesinde avantaja çevirdim. Anlatmak istediklerimi anlatabildim mi bilmiyorum.
Yazdıklarım ve çizdiklerim asla ve asl yatırım tavsiyesi olamaz....
Yazdıklarım ve Çizdiklerim asla ve asla yatırım tavsiyesi değildir. Tamamen kendimi geliştirmek adına karalamalardır.
Yer İmleri