Sayfa 576/1000 İlkİlk ... 76476526566574575576577578586626676 ... SonSon
Arama sonucu : 7998 madde; 4,601 - 4,608 arası.

Konu: Viop XLIII

1.  Alıntı Originally Posted by SEL Yazıyı Oku
    Benim portfy en tepesinden % 35 eridi.. overall olarak yani spot falan hersey dahil.. Enflasyinu falan hesabetmiyorum.. batma gibi birsey
    Vobculata göre %35 zarar batış değildir. 2 doğru işlemle 1-2 seansta bile geri alabilirsin. Batış temibatin sıfırlanması hatta eksi teminat demek.

2.  Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    Hele short, Rüzgâra karşı yürütmektir.Arkadaslarimin çoğu shortta battı.Oturdum,çok uzun hesap yaptım

16 yıllık vob hayatımda zararlarım shortta olmuş.. eğer sadece long flat olsaymışım şimdikinden çok daha varlıklı olurmuşum.Bunun için Artık Asla short yapmama kararı aldım.Sistem sat dediğinde flat olup bekleyeceğim.. tek yönlü bir vob ile devam edeceğim..
    Maalesef tüm VOB cular genelde shorttan zarar ediyor. Bunun nedeni short piyasası hızlı hareketlerle oluyor yakalarsan çabuk kazaniyorsun. Ama yukarı gidişler sindire sindire daha yavaş oluyor bu yüzden bejlerken ha dinecek ha donecek diye beklerken zarar buyuyor. Tuttuğum bir laf var borsalar yukarı gitmesi için icat edilmiştir. 2008 de 21.000 u30 şuan 345.000 olmuş shorttan nasıl kazanacaksın

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    Benim acımdansa kötü bir 2 aydı...%20 zarar oluştu...Basiretim bağlandı.son 20 sinyali isabetli olan sistem long flat git,derken,burası kanal direnci,burası dolar bazlı direnç,sp500 de buradan döneriz...diye diye short açtım...stoplamama rağmen olay bu...

Eğer daha önceki gibi sisteme tabi olarak sadece long flat olsaydım, %30/40 kazanc olurdu..

Borsaların doğası long olduğundan Long/flat sistemler çok daha isabetlidir.Enflasyon,büyüme ,açığa satış yasağı vs..bunlar hep shortum karşısındaki ölçülerdir..

4.  Alıntı Originally Posted by metin68 Yazıyı Oku
    nasıl yok ben battım ya
    Geçmiş olsun. Çok değildir ins.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    telefondan yazınca bazı hatalar oluyor..düzeltince, mesaj siliniyor.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
     Alıntı Originally Posted by tribal Yazıyı Oku
    Maalesef tüm VOB cular genelde shorttan zarar ediyor. Bunun nedeni short piyasası hızlı hareketlerle oluyor yakalarsan çabuk kazaniyorsun. Ama yukarı gidişler sindire sindire daha yavaş oluyor bu yüzden bejlerken ha dinecek ha donecek diye beklerken zarar buyuyor. Tuttuğum bir laf var borsalar yukarı gitmesi için icat edilmiştir. 2008 de 21.000 u30 şuan 345.000 olmuş shorttan nasıl kazanacaksın
    Çok haklısınız.Dipler ve tepeler hep yukseliyor...Hele hiperenflasyonda bu çok daha net.Shortta ,elbette para kazanılır.Ama ani ve sert olan o düşüşü kim yakalarsa..o da çok az kişiye nasip olur.Hesap ortada,16 yıl ve özelikle son yıllarda sadece long/flat olsaydım,şimdikinin 3/5 katı daha sermayem olurdu..onun için sat sinyalini,POZISYON KAPATIP FLAT ol,olarak değiştirdim..

7.  Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    Benim acımdansa kötü bir 2 aydı...%20 zarar oluştu...Basiretim bağlandı.son 20 sinyali isabetli olan sistem long flat git,derken,burası kanal direnci,burası dolar bazlı direnç,sp500 de buradan döneriz...diye diye short açtım...stoplamama rağmen olay bu...

Eğer daha önceki gibi sisteme tabi olarak sadece long flat olsaydım, %30/40 kazanc olurdu..

Borsaların doğası long olduğundan Long/flat sistemler çok daha isabetlidir.Enflasyon,büyüme ,açığa satış yasağı vs..bunlar hep shortum karşısındaki ölçülerdir..
    Ben sistem falan takip etmiyorum. Teknik analiz yok. Derinlik izlemiyorum. Hepsini denedim yıllarca ve kaldiracta hepsi hikaye. Yapılan bir yanlız bu piyasa oyuncuları için. Öngörüler hep orta uzun vade ama işlemler kısa vadeli. Bu yüzden bir vobcubun orta ve uzun vadeli öngörüsü genelde doğrudur ama işlemi kısa vade. Kısa vadeyi bilmek çok zor. Işte edilen zararlar o kısa vade hareketleriyle oluyor.

Geçenlerde vobta işlem yapma kriterini anlattım. Genelde hisse vadelilerde işlem yapıyorum. Izlediğim hisselerin gün boyu endexe karşı olan gücüne bakıyorum. Endexe göre güçlü ise yukarı zayıf ise aşağı. Üstüne yılların verdiği tecrübe ve hissiyat var. Teknik takas sistem derinlik kısa vadeli işlem için aldatıcı. Yaptığım işlemlerin %70 i başarılı. Bir pozisyone girdiğimde hemen stopu peşin giriyorum ve duygularima birskmiyorum pozisyonu. Işin en kritik yönü burası. Yakın stoplar koyuyorum hisselerde Max. %0,50 marja stopu peşin giriyorum. Bu yüzden haber gelişme beni pek ilgilendirmiyor. Sadece geceye kaldiysam önemli.

8. Geçmiş olsun Sayın Abka.
    Demek sende yazdığına uyumadın.

Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku

SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 576/1000 İlkİlk ... 76476526566574575576577578586626676 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •