Sayfa 581/1000 İlkİlk ... 81481531571579580581582583591631681 ... SonSon
Arama sonucu : 7998 madde; 4,641 - 4,648 arası.

Konu: Viop XLIII

1.  Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    Vobda sistem olmadan olmaz.Yuzlerce sistem yaptım,denedim..Long/flat sistemlerin kazancı 3 kat daha fazla..Sebebi,borsaların uzun vadeli hep yukarı olması ,enflasyon,büyüme...

Belkide bu yüzdendir son 30 işleminin kazancı düz eğri olan bir short sistem bulamadım.Son 30 işlemi düz kazanç olan bir sistem zaten ilk 5 sinyalde %90 kazandırır..Ama shortta BEN BULAMADIM.bulsaydim o sistem,shortta olsa kullanırdım..

Kanalmış,direnç vs...bunlar hikaye (vobda)
    Aynen bunu düşünüyorum.

2.  Alıntı Originally Posted by tribal Yazıyı Oku
    Dow vadeli yukarı gidiyor. Coşku artarsa alış younunde panik oluşabilir bizde. Bankalarfa öncü hareketi yapan garan tepeden %12-13 düştü. Düzeltme olarak gorulduyse bagragi kamu lardan alabilir. Emlak ttkom tcell asels bunlardada agresif hareketler olabilir. Bayrak el degisterek devam etmeli. Pegasus THY Sasa bunlar dinlenir diye düşünüyorum.
    Haberleşmede zamlar ertelendi. Yeni yeni gelecek.

Adamı Balkanlara gönderenler
    Ne zaman getireceğini de bilir..

SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

4.  Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    Benim acımdansa kötü bir 2 aydı...%20 zarar oluştu...Basiretim bağlandı.son 20 sinyali isabetli olan sistem long flat git,derken,burası kanal direnci,burası dolar bazlı direnç,sp500 de buradan döneriz...diye diye short açtım...stoplamama rağmen olay bu...

Eğer daha önceki gibi sisteme tabi olarak sadece long flat olsaydım, %30/40 kazanc olurdu..

Borsaların doğası long olduğundan Long/flat sistemler çok daha isabetlidir.Enflasyon,büyüme ,açığa satış yasağı vs..bunlar hep shortum karşısındaki ölçülerdir..
    S&P den ayrıştık değerli Abka. Mantıken tüm yaptığın hamleler doğru. Ama bizim piyasa aşırı likidite içinde hala. ABD de likidite çekiliyor.

5.  Alıntı Originally Posted by Zaf.Dogu Yazıyı Oku
    hayırlısı bozkurt..keşke memedabi de olsa...

Bu memedabi aşağı memedabi yukarı olayını çözemedim.

6.  Alıntı Originally Posted by Deniz Ali Yazıyı Oku
    Thodex sahibi yakalanmış dediler , paralara ve hesaplardaki muazzam dev fonlara erişilirse mağdurlar haksızlıklardan belki de kurtarılır umarım.

Her seçim senesinde bu olaylar rötarlı da olsa yaşanır oldu. 17 aydır FİRARİ imiş adam... Ertelemeli de olsa güzel haber kaç ay geçmiş hukukumuz bu işi çözmeli , sevindirici gelişme ama neden gecikme yaşandı bilemiyorum. Mit - Avrupa interpolü operasyonu mu acaba ?? 30 agustos için bu tip Konuların Dosya Bazında toparlanması güzel haber gerçekten.. Umarım Long açmıştır veya dolar tl poz vardır, endeks hisselerde paraları 2-3 katlamıştır belki de , ödemeleri net yapabilir yte ama o kapasite biri olduğunu sanmıyorum bu adamın...ytd
    ne parası yav.. paralar bıter sonra para bıtınce dagıtılınca yakalanır...bknz tosuncuk
    147 gecılmezse .....ay sonu 136 beklerım.......takıp edelım.........

7.  Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    Vobda sistem olmadan olmaz.Yuzlerce sistem yaptım,denedim..Long/flat sistemlerin kazancı 3 kat daha fazla..Sebebi,borsaların uzun vadeli hep yukarı olması ,enflasyon,büyüme...

Belkide bu yüzdendir son 30 işleminin kazancı düz eğri olan bir short sistem bulamadım.Son 30 işlemi düz kazanç olan bir sistem zaten ilk 5 sinyalde %90 kazandırır..Ama shortta BEN BULAMADIM.bulsaydim o sistem,shortta olsa kullanırdım..

Kanalmış,direnç vs...bunlar hikaye (vobda)
    shortta para kazanılır ama parası para gibi olan ülkelerde...

bizde tl pul hükmünde...

adamların yıllık enflasyonu bizim aylık enflasyondan daha düşük...

%100 üzerinde enflasyon olan ülkede doğal kaldırac denen bişey oluyor...

şirketler kendi degerlerini tl bazlı güncelliyor...

onun için daha stabil parası olan ülkelerde o sistem kullanılabilir...

bizim gibi 3. dünya ülkeleri değilde finansal piyasaları ve paraları daha oturaklı ülkelerde olur...

4-12-2021, 18:18#5874 Avatarıel turco el turco şu an forumda
    Bronz Üye

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    ankara
    Gönderi
    2,239
    daha önce de yazdım. biraz tekrar olacak.

piyasa çok gitti ama hala çok fazla fırsat var. ben olsam:

1- kirada oturuyorsam mutlaka kredi çeker ev sahibi olurdum. belki de yıllarca bu kadar düşük oranlar görülemeyecek.

2- büyük grupların temettü veren bir hissesini de belli oranda krediye oranla hedge olarak alırdım. misal 500 bin kredi karşılığı, 50-100 bin tl'lik hisse. misal OYAKC hala gitmedi. çok değerli bir hisse. mal toplu. oyak kodamanlarının çok fazla lotu var tahtada. şişe yurtdışı operasyonlarına başlarken sürünüyordu. bu da cimporu aldığından beri sürünüyor. sorununu bilmiyoruz ama sorunu mecbur çözecekler. oyaka burdan sağlam kaynak akıyor. hele siyasi değişim fiyatlanıyorsa bu heriflerin önünü çok açarlar.

ev kredisinin kalan parası 3-4 yıla çok rahat çıkabilir. sadece o kadar yıl ödeme ve ufak bir hisse portföyü ile ev sahibi olunur. sonuçta ödeme miktarı sabit. hatta para o kadar değersiz kalır ki hisse durur, kredi ödemeye devam edilir.

ille o olması gerekmiyor. genel mantığımı anlatıyorum.

yatırım danışmanınıza falan başka hisse de sorarsınız. hisse pazarlıyor falan da düşünmeyin. 1 tane bile art niyetli paylaşımım olmadı, olamaz.
    Yazdıklarım kişisel görüşlerimdir. Yatırım tavsiyesi içermez.

şunu 14 aralık 2021'de yazmışım. şunu yapan adam belki zengin olamadı ama ev sahibi olup parasını da ikiye katladı.

hala çok geç değil.

bana göre daha dibi görmedik. kağıt ismine takılmayın. orda genel bir taktikten bahsetmeye çalışmışım.
    audentes Fortuna iuvat

Sayfa 581/1000 İlkİlk ... 81481531571579580581582583591631681 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •