Sayfa 451/771 İlkİlk ... 351401441449450451452453461501551 ... SonSon
Arama sonucu : 6164 madde; 3,601 - 3,608 arası.

Konu: THYAO - Türk Hava Yolları

1. Teknik olarak 69-72 arası bilanço dönemine kadar gidip gelir diye düşünüyorum..yani Eylül sonuna kadar buralarda yatay hareket edebilir..Eğer olağanüstü bir haber gelmez ise.. THY 49-52 arası 1 haziran- 28 temmuz arasında tam 2 ay yataya sarmıştık..2.Çeyrek bilanço beklentisi ile beraber yabancı buralardan 40 milyon lot mal alarak hisseyi 50 tl lerden 69 tl ye taşıdı. Tarih ise 1 Ağustos -19 ağustos arası..Şimdi 19 ağustoa tan beri 69 -71 arası gidip geliyoruz ve yabancı aldığı 40 milyon lotun 20 milyon lotunu sattı..Bu döngüyü devamlı yapan bir fon var.. Tahminime göre Buu hafta 72 hatta 73 ü görebiliriz ama esas büyük çıkış Eylül sonu 3. çeyrek bilanço beklentisi ile başlayabilir. Yani ekimden itibaren bilanço gelene kadar 80li 90 lı rakamlara gidebilir. Geçen yıl 3.çeyrek bilanço 3 Kasımda gelmiş..Yani yaklaşık Eylül bilanço kapanışından 2 ay sonra..Bakalım tahminimiz tutacakmı..Bu görüşlerim Yabancıların geçmiş dönemlerde döngüsel yaptıkları alış ve satışlarına göre yaptığım tahminler olup yanılma payıda oalbilir..Bekleyip göreceğiz..

2.  Alıntı Originally Posted by balina Yazıyı Oku
    Teknik olarak 69-72 arası bilanço dönemine kadar gidip gelir diye düşünüyorum..yani Eylül sonuna kadar buralarda yatay hareket edebilir..Eğer olağanüstü bir haber gelmez ise.. THY 49-52 arası 1 haziran- 28 temmuz arasında tam 2 ay yataya sarmıştık..2.Çeyrek bilanço beklentisi ile beraber yabancı buralardan 40 milyon lot mal alarak hisseyi 50 tl lerden 69 tl ye taşıdı. Tarih ise 1 Ağustos -19 ağustos arası..Şimdi 19 ağustoa tan beri 69 -71 arası gidip geliyoruz ve yabancı aldığı 40 milyon lotun 20 milyon lotunu sattı..Bu döngüyü devamlı yapan bir fon var.. Tahminime göre Buu hafta 72 hatta 73 ü görebiliriz ama esas büyük çıkış Eylül sonu 3. çeyrek bilanço beklentisi ile başlayabilir. Yani ekimden itibaren bilanço gelene kadar 80li 90 lı rakamlara gidebilir. Geçen yıl 3.çeyrek bilanço 3 Kasımda gelmiş..Yani yaklaşık Eylül bilanço kapanışından 2 ay sonra..Bakalım tahminimiz tutacakmı..Bu görüşlerim Yabancıların geçmiş dönemlerde döngüsel yaptıkları alış ve satışlarına göre yaptığım tahminler olup yanılma payıda oalbilir..Bekleyip göreceğiz..
    Sn balina sizin tahmin bence fazla iyimser kalmış.
    Ben Eylul sonu olarak 80 bekliyorum
    Ekim sonunda ise 90
    Kasim 90 civarlarinda gezer muhtemelen
    Diye düşünüyorum
    Tavsiye içermez kendi düşüncem dır

Soru:
    2 milyar dolar 2022 yılı net kârı oluşursa....
    Yani hisse başına 25 TL'den fazla kar çıkarsa.

Hisse fiyatı nereleri görebilir?
    F/K ve PD/DD ne olmalı?
    Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır.
    "Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-

4.  Alıntı Originally Posted by Yalniz Mehmet Yazıyı Oku
    Siz iyi beklemiş siniz Sn wolvorine, açıkçası ben kovid19 salgını azalmaya başlayınca girdim. Yaklasik 20 uzeri diyebilirim. Çünkü salgının uzama ihtimali vardı. Etkisinin azalması önemliydi. Şuan ki duruma bakarsak geçen aralik'ta bilanço özsermaye 90 bin civari idi. Ama şuan 135 bin,
    tahmini 9 ncu ay 175 bin olsa ve 12 nci ay bilanco ozsermaye 200 bin olsa ortaya bir yilda 90 milyardan 200 milyara çıkan %100 üzerinde bir büyüme çıkıyor. Bunun biraz daha üzerine çıkma ihtimali de var aslında. Bana göre bu hissenin defter degerinin 1,5 yada 2 kat olması gerekir. Defter degeri 97 şuan ve tahmini ustteki anlatımlarıma göre 145-190 aralığında bir fiyatlara doğru gitmesi lazım bence. Ama devlet kurumu olunca ön tepki çok oluyor maaalesef. Örneğin kamu bankaları da öyle. Ama benim görüşüm yinede aynı. Yani muazzam büyüme çıkıyor benim tahminlerime göre. Bu sene olmasa bile belki yılbaşında belki seneye guzel yerlere gidebilir bu hisse. Hiç belli olmaz. Elbet bir gün olması gereken yerlere doğru gidecektir diye düşünüyorum ben. Bakalım izleyip görücez. Tabi o zamana kadar satmadan kendimi tutabilirsem😀

teşekkur ederim Sn Yalnız Mehmet. ben al satta yapıyorum onceden temelciydim şimdi tekniğe kaydım diyebilirim. inşallah sizin söylediğiniz hedeflere en kısa zamanda ulaşırız fazla hırpalamadan. siz de guzel yerden girmişsiniz. inşallah çok guzel paralar kazanırsınız

5.  Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    Soru:

F/K ve PD/DD ne olmalı?
    2022 yılını 40 milyar net kar ile kapatmasını bekliyorum. 2 milyar dolar o zaman kadar 40 milyar tl yapacaktır.
    5 f/k dan işlem görse 200 milyar tl piyasa değerinde olmalı 4. çeyrek karı ile.

9 aylık bilançoya kadar ak yatırımın 120 TL hedef fiyatı mümkün. Sonrasında momentum yavaşlar zira son çeyrek 4-5 milyar gibi bir kar beklerim. 3. çeyrekte 22-24 milyar gibi bir rakam bekliyorum.

6.  Alıntı Originally Posted by wolvorine Yazıyı Oku
    teşekkur ederim Sn Yalnız Mehmet. ben al satta yapıyorum onceden temelciydim şimdi tekniğe kaydım diyebilirim. inşallah sizin söylediğiniz hedeflere en kısa zamanda ulaşırız fazla hırpalamadan. siz de guzel yerden girmişsiniz. inşallah çok guzel paralar kazanırsınız
    Umarım hep birlikte kazanırız Sn.wolvorine

7.  Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    Soru:

F/K ve PD/DD ne olmalı?
    Hocam zaten büyümeye ozsermaye olarak bakinca gecen aralik ile bu sene sonu aralik bilancosu olarak bakinca yaklaşık %100 üzerinde bir büyüme çıkartacak gibi görünüyor. Bu değere bakınca yurtdışında emsal hisseler sanırım pd dd olarak 2,0 dan işlem goruyordur ama bizim ulkede pek olmuyor bunlar. Ama Yil sonu pd dd olarak 1,0 rakamina ulaşsa bizim için yine mukemmel olur herhalde(yil sonu için aralik bilançosu dahil 140 gibi bir değerlere ulaşabileceğini düşünüyorum)
    Ben biraz daha iyimser bakicam ve yil sonu icin 110 rakami yinede makul fiyatlar olabilir. Tabi balinalar daha fazla değerleme yaparsa fena olmaz, super olur derim 😃

8.  Alıntı Originally Posted by Yalniz Mehmet Yazıyı Oku
    Umarım hep birlikte kazanırız Sn.wolvorine
    İnşallah

Sayfa 451/771 İlkİlk ... 351401441449450451452453461501551 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz