Sayfa 97/210 İlkİlk ... 47879596979899107147197 ... SonSon
Arama sonucu : 1676 madde; 769 - 776 arası.

Konu: Arbitraj Fırsatları

1. Arbitaj gibi risksiz değilse de u10 kağıtlarında yayılarak zincir yapmak daha mantıklı değil mi .

Günlük Yüzde beşlik dalgalanmanın üçte birini yakalanmak çok mümkün son günlerde o yüzden merak ettim zincirleme emir vermek bana daha mantıklı geliyor

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Eskişehir / Duhul 2007
    Gönderi
    5,163
     Alıntı Originally Posted by yuji Yazıyı Oku
    Hocam sol üst taraftaki tarih alanının yanına saat bilgisi de eklerseniz güzel olur bence, malum anlık değişiyor bu bilgiler
    merhaba,
    başlık kısmına yazarsam her tarama yaptığında yeni tablo açar,
    o yüzden en alta tablo içine yazdırıyorum, ancak tabloyu geceleri buraya paylaştığımdan saatin anlamı kalmıyor.
    seans içinde tabiki çok önemli.
    + olarak login olup varolan pozisyonları okuttuysam pozisyonlarla birlikte viop ve spot bakiyelerinide alt kısımda gösteriyor.

https://imgyukle.com/f/2022/08/29/nTsn1v.png

Bear_Bull
    @BearBull26

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
    son durum nedir aracı kurumlarda ? bist 50 hisselerinde vadelideki short pozisyonu vade sonu geldiğinde hiç ellemesek spottaki longdan emiyor mu takas günü aracı kurumlar yoksa illa bist 50 de olsa vioptaki shortu sen kapatacaksın manuel olarak mı diyorlar ?
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Eskişehir / Duhul 2007
    Gönderi
    5,163
    vadelide short olduğunuz her 1 kontrat için
    spot tarafta 100 lot hisse tutarsanız, vade sonu pozisyon kapatmanız gerek diye arasalar bile spot tarafta vadeli shortların karşılığı var diyebilirsiniz.
    birbirlerini notürleyerek kendileri kapanır.
    manuel olarak pozisyonlarınızı kapatmanıza gerek yoktur.
    Bear_Bull
    @BearBull26

5. merhaba. örneğin eylül ayının ilk günü bu işlemi yapmak istersek satış vereceğimiz kontrat 0922 mi olmalı 1022 mi?

6.  Alıntı Originally Posted by ekmekarasiekmek Yazıyı Oku
    merhaba. örneğin eylül ayının ilk günü bu işlemi yapmak istersek satış vereceğimiz kontrat 0922 mi olmalı 1022 mi?
    Bence

0922 deki spot-vadeli fark kontrat fiyatı 0,30
    1022 deki spot-vadeli fark kontrat fiyatı 0,60 üstünde ise
    hangisinden olduğu fark etmez.

Ama vade uzadıkça risk de artmaktadır.

7.  Alıntı Originally Posted by Ex2000 Yazıyı Oku
    Bence

0922 deki spot-vadeli fark kontrat fiyatı 0,30
    1022 deki spot-vadeli fark kontrat fiyatı 0,60 üstünde ise
    hangisinden olduğu fark etmez.

Ama vade uzadıkça risk de artmaktadır.
    teşekkürler. bir de şunu sormak istiyorum. anladığım kadarıyla her zaman spot fiyat ile vadeli fiyat arasında vadeli lehine fark var. örneğin spot 10 iken vadeli 10,20 oluyor. peki örnekteki 0,20'lik farkın en alt limiti var mı? bu arbitraj işleminde yıllık %30 net getiri için işlemlerimizdeki alım-satım fiyat farkı en az kaç kademe olmalı.

Alıntı Originally Posted by ekmekarasiekmek Yazıyı Oku
    teşekkürler. bir de şunu sormak istiyorum. anladığım kadarıyla her zaman spot fiyat ile vadeli fiyat arasında vadeli lehine fark var.
    Her zaman böyle olmuyor. Bazen vadeli fiyatının spot altına düştüğü oluyor. Bu genelde anomali ve anlık oluyor. Bazen de temettü vs. sebebiyle olabiliyor.

örneğin spot 10 iken vadeli 10,20 oluyor. peki örnekteki 0,20'lik farkın en alt limiti var mı?
    Yok

bu arbitraj işleminde yıllık %30 net getiri için işlemlerimizdeki alım-satım fiyat farkı en az kaç kademe olmalı.
    Net getiri hesabında değişik parametreler devreye giriyor(komisyon oranı, vade, viop nema oranı, pozisyon açtıktan sonra fiyatların seyri vs.).
    Bi excel paylaşmıştım bununla ilgili. Geçmiş gönderilerimde vardır bu başlıkta

Sayfa 97/210 İlkİlk ... 47879596979899107147197 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •