Sayfa 16/359 İlkİlk ... 614151617182666116 ... SonSon
Arama sonucu : 2872 madde; 121 - 128 arası.

Konu: Dev'ayna Masalları

1. Her zaman seçtiğiniz bir hisseden daha iyi performans gösterenler çıkacaktır dönem dönem. Bu seçimlerinizin yanlış olduğu anlamına gelmez. Tüm en iyileri portföye koymak gibi bir mantık da güdülemez. Yapılması gereken 'izlenen sistematik'te bir sorun olup olmadığını tespittir, eğer seçtikleriniz gitmiyorsa. En güzel görünen at her zaman en iyi at olmayabilir. Hangi parkurda hangi atın en iyi performans gösterebileceğini tespit etmek bu işte uzmanlaşmayı gerektirir. Bu işten para kazanmayı planlayan herkes bu işe kafa patlatmalı, buna emek harcamalı, işi kendisi yapabilir hale gelmelidir. Bu işleri başkalarının tavsiyelerine göre yapmayı adet edinenler bence ya en kısa zamanda bu işi bırakmalı, ya kendisini eğitmeli ya da gidip bu işte uzmanlaşmış fonlardan birisinin paylarını almalıdır. Bu işin başkaca makul bir yolu yoktur.
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

2. Deva bey, benzer bilanço parametrelerine baktığımızı düşünüyorum.
    Paylaştığınız çoğu büyüme hissesi benim analizlerimde de çıktı.
    Paylaştığınız hisselerin bazılar son 2 hafta da yükselişine başlamış gözüküyor
    Keyifle paylaşımlarınızı takip ediyoruz

3. Seçilen Şirketlerde aramamız gereken en temel vasıflar:

1) Reel anlamda ve istikrarlı bir şekilde kârlı olacak, yatırılan sermaye getirisi iyi/yüksek olacak, makul (mümkünse düşük) kaldıraç/borçluluk kullanıyor olacak.
    2) Şirket yönetimi aynı anda hem bütünsellik ve dürüstlük hem de yeteneklilik vasıflarına sahip olacak
    3) Şirket kazançlarının çok önemli bir kısmını daha da büyümek için tekrar fizibilitesi ve yeniden getirisi yüksek yatırımlara harcıyor olacak
    4) Şirket fiyatı alınabilecek seviyede makul (ve mümkünse ucuz) olacak.
    Clausewitz

4.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    Seçilen Şirketlerde aramamız gereken en temel vasıflar:

1) Reel anlamda ve istikrarlı bir şekilde kârlı olacak, yatırılan sermaye getirisi iyi/yüksek olacak, makul (mümkünse düşük) kaldıraç/borçluluk kullanıyor olacak.
    2) Şirket yönetimi aynı anda hem bütünsellik ve dürüstlük hem de yeteneklilik vasıflarına sahip olacak
    3) Şirket kazançlarının çok önemli bir kısmını daha da büyümek için tekrar fizibilitesi ve yeniden getirisi yüksek yatırımlara harcıyor olacak
    4) Şirket fiyatı alınabilecek seviyede makul (ve mümkünse ucuz) olacak.
    Alım için büyüme şirketlerinde bu 4 vasfın hepsi önemli olsa da, 3. madde yani kazançlarını yeniden yatırıma dönüştürme (reinvestment) maddesi belki de en kritik madde. Yeniden yatırımlar yapmayan ya da yapamayan şirketlerin bir yerde büyümesi tıkanıp kalacaktır. Kendisi büyüyemeyen şirket sizi de büyütemez. (Manipülatif hareketlerden bahsetmiyoruz elbette burada)
    Clausewitz

Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    Portföyümün çok büyük bir kısmını eşit bir şekilde şu 10 hisseye çevirdim son 1 hafta içerisinde ve bir aksilik olmazsa gelecek yaza kadar tutmayı düşünüyorum:

ARDYZ
    BLCYT
    BNTAS
    DOAS
    KONKA
    MERCN
    ORGE
    OZKGY
    TUKAS
    YATAS

Daha önce takip listemde bulunan hisselerden seçtim bunları. Takip ettiğim bazı hisselerden EGSER VE CEMTS düzeltme yaparsa onlardan da ekleyebilirim zamanla.

Umarım kazançlı bir seçim yapmışızdır.
    konka-tukas-yatas-bntas-ardyz-cemts-orge iyi gerisi zaman kaybı olabilir..

6. Rex üstadım, mercan ve doas da güzel bilançolar açıklıyor. Tabi daha yukarı giderler mi zaman gösterir
     Alıntı Originally Posted by R-E-X Yazıyı Oku

7.  Alıntı Originally Posted by R-E-X Yazıyı Oku
    CEMTS Bist'in en iyi bilançolarından birisine sahip.. ama demir çelik sektöründeki problemler CEMTS'ı da etkileyebilir diye portföye koymadım. (Katma değeri yüksek çelik üretimi yapsa da). DOAS'ı listemden çıkardım % 5 civarı karı gördükten sonra, toplam araç satışlarında gerileme olduğunu farkettiğim için. Ama rasyoları ucuz, gitme potansiyeli yine de olabilir. DOAS yerine EGSER koydum. MERCN'da iştiraklerinden COSMER Kimya'nın halka arz durumu var, ayrıca büyüme ivmesi iyi gidiyor. Uzun vadede beklentim iyi. Kafamda soru işareti olan sadece 2 hisse var bu listede.

Birisi BLCYT.. Finansal yapısı çok sağlam, ama fazla defansif hareket ediyor şirket bu sebeple büyümede agresif değiller. Sıkabilir. Fiyat hareketleri de uzunca bir konsolidasyonu hala devam ettirebileceğine işaret ediyor. Ama tekstilde bir şirket seçmek istedim, resesyon zamanı az etkileneceklerden diye. BLCYT, KRTEK,YUNSA ve VAKKO arasında kararsız kalıp borçluluğu en az olanını seçtim büyümede en defansif olanı yerine.

Diğer de OZKGY.. GYO sektöründe en iyi büyüyen ve kar marjları en yüksek olanlardan birisi olsa da çok kısa zamanda yukarı hızlı gittiği için (iyi bilançolara rağmen) bir süre sıkabilir.

Totalde 5 hissenin performansı diğer 5'inin yavaşlığını kompanse etti şimdilik. Onlardan en az 3'ünden de bir hareket başlarsa, genel olarak portföy performansı tatmin edici olacak. KONKA şimdiye kadar portföyümü en çok besleyen oldu TUKAŞ ile beraber. Hala ucuzlar ve gitme potansiyelleri var. KONKA 3. bilançoda da bence iyi finansallar açıklayacak. TUKAŞ'ın zaten bir fabrikası daha açıldı Niğde'de büyümenin daha da artmasını bekliyorum ihracaat bazlı, çünkü Avrupa'da özellikle salça konusunda bu sene büyük sıkıntı yaşanacak kuraklık nedeniyle.

Neyse, planlamayı yaptık, portföyü oluşturduk, sabırla 1 sene veya daha fazlası oturacağız bunların üstünde.. bilançolarında bozulma olan olursa duruma göre çıkarıp yerine başkasını koyabilirim. Ama küçük hisselerle devam edeceğim, büyüklerden uzak kalacağım bir kaç yıl.
    Clausewitz

8. ARDYZ
    BLCYT
    BNTAS
    EGSER
    KONKA
    MERCN
    ORGE
    OZKGY
    TUKAS
    YATAS

Şu anda hisse senedi portföyümüz eşit şekilde yukarıdaki hisselerden oluşuyor. Bir kısmı gayet güzel primler yaptı zaten. Diğerlerinden de yakında hareketlenmeler bekliyorum.

Önceki listemle tek farkı DOAS yerine EGSER koydum.
    Clausewitz

Sayfa 16/359 İlkİlk ... 614151617182666116 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •