Sayfa 265/993 İlkİlk ... 165215255263264265266267275315365765 ... SonSon
Arama sonucu : 7937 madde; 2,113 - 2,120 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XVIII

Alıntı Originally Posted by realities Yazıyı Oku
    başkanın haberi var mı acaba, bugün dünya 69 günüymüş, kutlu olsun 6.9.2022..
    Bu kutsal güne inanan herkesin 69 günün kutluyorum
    bir halt olacağı yok.

2.  Alıntı Originally Posted by ayhan53;60846 ki34
    Bu kutsal güne inanan herkesin 69 günün kutluyorum
    Başkanım işin gücün 69 da denetçi hobisi gibi

3. Mimarlar odası Ankara şubesi başkanı İçişleri bakanlığı kararı ile ihrac edilmiş. Bir nevi KHK sonra diyorlar ki sesini çıkar itiraz et. İtiraz eden ya Silivri ye ya KHK ile ihraç.

4. Borsanın şu sıralarda longcular için durumu.

https://www.youtube.com/watch?v=DT8y4-pc6RE&t=5s
    Önce bir sistem kur.
    Sen sadece sistemi denetle yeter.

Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    Motorini genelde kullananlar şirketler-ticaretle uğraşanlar ve %18 ucuza alıyoruz litresini kdv yi düşünce zaten.dediğiniz %10 a düşüyor kdv yi çıkınca.
    Sokakta gördüğünüz dizel Dablolar, Meganlar, Egeaların tamamı ticari araç mı, ahali az yakıyor diye 80-100 bin gayme fazla para verip dizel araç aldı, Türkiyede 5 milyon dizel otomobil var bunların 1 milyonu ticari olsa ahalinin götüne giren 4 milyon otomobil.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

6. 63 yıl hapisle aranan hükümlü yakalandı.

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde çeşitli suçlardan hakkında kesinleşmiş 63 yıl 2 ay 20 gün hapis cezası bulunan S.K. (24) isimli kadın, polisin operasyonu ile yakaladı.

https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiy...alandi-1977462

7. Gecen kaldigim otelin faturasi gecmis mesajlarimda mevcut merak ediyorsan gecmis mesajlara bakabilirsin
    kabaca ozetliyeyim 6 geceligine 51.000 tl vermistim [ dolar kuru 7.50 ]
    Esim otelin kuyumcusuna zumrut bir set gordu resmini cekiyordum eleman abi bosuna sorma burdan daha ucuzunu bulamazsin dedi resmi ve bilgileri kuyumcu arkadaslara gonderdim dedigi dogru idi ordaki fiyati kimse veremedi 14.000$ a ordan aldim
    Esim bir saat gordu hosuna gitti sanirim 4000$ da ona vermistim
    Bahsis olayina gelince sabah odadan cikmadan once duzenli 200 yada 400 tl birakiyordum onlarin bana not biraktigi zarfin icine ve tesekkur mesaji ile birlikte
    sabah ogle aksam hatta getirdikleri cay icin bile bahsislerini fazla fazla aldilar 51bin otele verdi isem sanirim 7-8 binde tip olarak dagilmistir
    diger kucuk harcamalari yazma ihtiyacina gerek yok
    uzun lafin kisasi o 6 gunluk tatilde benim cebimden yaklasik 35-40bin$ gibi rakam cikti
    bu yil tecihimi TR deki otellerden yana kullanmadim sebebi ise gecen sene 51 bin olan yerin bu yil 196bin tl istemesi ve yurtdisinin cok cok daha ucuz olmasi

196 bin tr deki bir otelere verecegime yurt disi cikis sorunum olmadigi icin o ucrete 10 sefer yurtdisi tatili yaparim[alisveris haric]

4 zeytin ornegini anlamayip tey gecmeye calisiyorsun belki bunlar anlamanda yardimci olur

bir onceki mesajda da yazdim genelleme yapiyorsan genel olarak gorduklerini yaz otelde kendi yaptiklarini degil
    Hatta sunuda sorayim Mersin Susanoglunda kucuk bir pansiyonda kalip ordaki yaptiklarini ve izlenimlerinimi yazdin acaba ?

Alıntı Originally Posted by cemsoy35 Yazıyı Oku
    evet haklısınız 4 zeytin alarak tasarruflu hareket ederek otel bütçesine muhteşem katkınızdan dolayı sizi tebrik ederim...ben zaten bilmiyorum otel kim ben kim ..ben çadırda kalıyorum ..emmioğlu oyle dedigi için ondan duydum da şey ettim.yerli ve rus turistler en elit müşteri profilidir tr de...dom perignon lar havada uçurşur yerli turistin hitti otellerde..karidesler istakozların envayi çeşidini bizim yerli yer..aç avrupalı turist koylu zaten...
    yaww kardeşim otel işletmeciligi hakkında en ufak bir bilgin yok ahkam kesiyorsun...görgüsüzlükte ve personele kaba tavırlarda birinci sırada ruslar arkasından da turkler gelir...israillilerin alayı hırsızdır..otelden ne kadar havlu tabak çatal bıçak varsa çalar..buralardan gelen turistlere ayrı fiyat verilir diyorum araplar ...odaya zarar verir havuza , agaç dibi çalı dibine , denize sıçar..o yüzden arap turiste en yuksek fiyatı verirler..uzak doğulu turist te ekstra yapmaz otelde ..ama acente nin düzenledigi tüm turlara katılırlar..acente uzak dogulu bir turiste odayı bedava bile verse...kapadokya turu ( oraya gitmişken balon turu ) pamukkale turu,aspendos turu envayi çeşit tur satar ..yine otel parasını çıkartır...yani senin 4 tane zetin almanla ne otel zengin olur...ne acente zengin olur..konu yerli turiste neden pahali avrupalı turiste neden ucuz ..konu bu senin 4 tane zeytin alman söz konusu degil...kaçkere otelden çıkarken ..housekeeping için şifonyere 200 tl bıraktın ? en son ne zaman eşin bir otelin kuaföründe saçlarını yaptırdı..en son hangi tatilinde otel lobisinde ki kuyumcudan eşine evlilik yıldönümü hediyesi tek taş aldın..en son hangi tatilinde otelin ücretsiz spa sından bahsetmiyorum.. ücretli özel kürlerinden faydalandın...
    08/04/2025 itibari ile artik hisse.net e girmiyor ve okumuyorum

8. Yerliye Pahali yabanciya ucuz olmasinin en buyuk sebebi
    Seyahat acentalarinin sezon bitiminde odalari almasi. adamin 100 odasi varsa 90 odasini bu tura doluluk garantili sekilde veriyor
    geriye kaliyor 10 oda onunda 6-7 tanesini ornek booking e koyuyor 3 adetinide cat kapi gelene yada arayana .

sayet bu sekilde yerli musterilerde sezon oncesi satilsa doluluk orani olsa neden yerliyi tercih etmesin
    Allahin ingilizi havuzda ayagini kesti diye otel sahibinin dotu tutusuyor sikayette bulunmamasi icin birbir takla atiyor
    bizim yerli turistin kafasi kirilsa umrunda olmaz

yeniden yazayim gorgu olarak yerli turist bu saydiklarinin hepsinin onunde gelir
    bir onceki merajda soyledigim gibi susanoglunda bir pansiyondan bahsediyorsan ordan araba ile gecerken denizdekileri gormuyeyim diye ben gozlerimi kapatiyorum

`

Alıntı Originally Posted by cemsoy35 Yazıyı Oku
    yaw kardeşim bu gayet dogal ..yerli turiste hamam enteresan gelmez...pedikür için 5 yıldızlı otele gitmez..zaten yarı fiyatına yaptırır..ama ingiliz için ingilterede pedikür yaptırmak çılgın para.. kendi ülkesinde yaptırmaz ..o yüzden topukları sanki tarlada çalimiş gibi çatlak çatlak tır.. tr ye geldigi zaman 15-20 paunda yaptırır...konu otel işletmesi ..siz otelinizi yerli müşteri ile doldurursanız..otelde ki dükkanları kiraya veremez yada çok düşük kiralara verirsiniz ..ama avrupalı turiste çalişan bir otel ..otel içindeki mesela spa sı senelik 400-500 bin euroya kiraya verebiliyor...kuaförü 150-200 bin euro ..kuyumcu halici dükkanlarını aynı şekilde..yani otel sadece kirlardan birkaç milyon euroya yakın kira elde ediyor...kapı fiyatı 200 euro olan bir otel...ingiliz acenta geldiginde ben 100 oda çarpı 200 gün ..çat para otelcini önüne parayı koyar..20 bin konaklama demek..otel kira gelilerini de hesap ederek.100 euro ya iner...ama yerli acentalar o kadar güçlü degildir ..50 oda ve 100 gün konaklama der..5 bin konaklama yapar.. yerli acenta gücü olmadıgı için nakit degil sıralı çek verir..ve kira gelirinde kaybıda düşünerek otel 150 euro fiyat verir..yerli ecentaya..yerli acenta da 150 euro ya aldıgı odayı ..kapı fiyatı 200 euro olan bir otelde 180 euro ya satabilir.. o yüzden acentalar..her zaman kapı fiyatının aşagısında satış yapabilirler...yerli acenta 100 kişi götürdügü bir otelde ..en fazla 5 kişiye tekne turu..10 kişiye jeep safari ..5 kişiye de rafting turu satar...bunlar acentanın karıdır.. ama yabancı acenta ...100 kişi den 15 kişiye pamukkale turu satar ki bu pahali bir turdur.. en az 30 kişiye tekne turu..40 kişiye safari ..vs vs satar.. alışveriş turları hariç..turk geceleri vs o yüzden yabancı acenta 100 euroya aldıgını 120 euroya satsa bile ciddi para kazanır..aynı şey yurtdişi içinde geçerli..5 sene pragta bulundum...alman hollandalı belçikalı ...pragta müze gezer..kiliseleri şapelleri gezer...yahudi mezarlıgına gider..kafkanın mezarını evini gezer sarayları gezer.. ama türk bu sefer orada para harcar...şirket gezisine gelmiş adamlar ..hatun düşerecekleri gece clublerini gezer.. kadınlar pragta tr ye göre çok ucuz olan kristal ve porselenlerin peşindedir..swarovski tr ye göre çok ucuzdur...o yüzden turkler için 400-500 euroya prag turları vardir...hiç bir alman yada çek...türkler geliyor benim ülkemde 400-500 euroya tatil yapıyor diye de hayıflanmaz...
    08/04/2025 itibari ile artik hisse.net e girmiyor ve okumuyorum

Sayfa 265/993 İlkİlk ... 165215255263264265266267275315365765 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •