Soru olarak değil ama derdimizi anlatmak adına bu hususu da belirttim Sn.Usta.
Hintli Banka'ya satış yapmadık ama belirttiğiniz satış şu ülkeye yapıldı diyebilirlerdi, dememişler. Banka büyük, satış küçük olabilir tabi ama müşterinin büyüklüğünü reklam olarak kullanabilirlerdi. Ya akıllarına gelmiyor ya da bilerek belirtmek istemiyorlar. (Şirketin fiyat hareketleri ile basına verilen röportajlar ve KAP haberlerinin zamanlaması benzerlik gösteriyor ve bence bu hoş bir durum değil.
Satışları zaten KAP'a bildiriyoruz demişler ama bu büyüklükteki bir bankaya satış, hangi ülkeden olursa olsun, bence KAP'a bildirilmeliydi. (Gartner'a değerlendirme yazan müşterinin satışın bildirilmemesini isteyeceğine inanmıyorum.)
Netaş'ın sahip olduğu hisselerin Sn.Zeynep Yenel Onusal tarafından satın alınmasından bahsetmemişler ki bence bu açıklamaya muhtaç bir durum. Hele ki bu satış hisse fiyatının 11 dolarlardan 2 dolarlara düştüğünde yapıldıysa. Belki şimdi bu satıştan sonra 20 dolarlara gider ama olay "Hisse fiyatı bizi ilgilendirmiyor" yaklaşımına ters düşer.
Bir röportajda Sn.Lütfi Yenel'in "Yakın gelecekte satın alma/ortaklık olabilir." dediğini hatırlıyorum. Bu soruma, röportajda sorulan bir soru üzerine, "Sektörde satın alma/ortaklıklar oluyor, biz de bu duruma sıcak bakıyoruz" dendiği söylenmiş ama bu yönde devam eden bir görüşme olmadığı belirtilmiş. Ben öyle hatırlamıyorum.
Turkcell, Netaş ve Barikat'a hiç değinmemişler ki bence şirketin ve sektörün geleceği adına çok önemli bir gelişme.
Öncelikle nazik yanıtınız için teşekkür ederim.
Bahsettiğim Hintli Banka satışını Gartner Peer Insights'da okudum. Linkini aşağıya ekliyorum.
https://www.gartner.com/reviews/mark...w/view/4283288
Şirketinize yıllar öncesinde yatırım yaparken, ülkemizin bu güzide şirketine uzun vade yatırımcı olmak benim de öncelikli düşüncemdi. Ancak son iki yılda, borsada yaşanan ralliye rağmen, hisse fiyatının dolar bazında 5'te 1'e düşmesi yarattığı hayal kırıklığının yanında şirketin işlerinin yolunda gitmediği ya da hisse fiyatının baskılanmasına yönelik manipülasyona uğradığı konularında soru işaretleri oluşturdu.
Beirttiğiniz hedefe en kısa sürede ulaşmanızı bir Türk vatandaşı ve eski bir yatırımcınız olarak gönülden dilerim.
Saygılarımla.
Yer İmleri