Artan

156,20 10 16:20
38,72 10 16:25
145,20 10 16:21
1,32 10 16:25
13.620,00 9.99 16:25
Artan Hisseler

Azalan

30,96 -10 16:26
14,64 -9.96 16:25
74,30 -7.82 16:25
28,82 -7.03 16:25
98,85 -5.32 16:25
Azalan Hisseler

İşlem

9.427.728.036,25 16:26
7.061.424.161,03 16:26
5.265.143.992,09 16:25
5.163.350.528,85 16:26
4.983.676.483,50 16:26
Tüm Hisseler
Sayfa 122/211 İlkİlk ... 2272112120121122123124132172 ... SonSon
Arama sonucu : 1685 madde; 969 - 976 arası.

Konu: Arbitraj Fırsatları

Alıntı Originally Posted by Bear_Bull Yazıyı Oku
    sn yuji merhaba,
    normalde robota 10 sn.yede 1 tur döndürüp tabloya yazdırıyoruz bu bilgisayarı biraz kastırabiliyor.
    tabloyu kapa bana göstermeden işlem yap denilirse 1 sn de bir işleme dönebilir. aynı saniyede 50 çeşit hissede şart gerçekleşirse hepsine aynı anda emir gönderebilir. (aracı kurumlar saniyede 1 serverden 16 emir gönderebilir 4 makinası olan bir kurum için bunda sıkıntı olmaz 1-2 sn de tüm emirler karşılanır.)

culpable bilgisayarı yüksek model diye 5 sn. ayarladı.
    robot her hisse için aynı saniyede hisse tarafına alış-viop tarafına satış yollar.
    çok emir göndermek içinde ayarlı aslında ancak emir ıskalarsa pasifte kalan emir arbitraj karını eksiltmesin diye tek tek. pasifte emir kalırsa kendisini durduruyor ve mail atıyor.
    her hisse için istenen % oran ve yine istenen kadar lot tanımlı olduğundan , yine istenen hisselerde işlem yapma seçeneği olduğundan her türlü işlemi aynı anda yapabiliyor veya uygun şart olsa bile max. poz ulaşıldıysa o hisseyi pas geçerek diğerlerinden işleme devam edebiliyor.

viop yada hisse tarafı için tanımlanan nakit biterse yada teminatı veya hisse almaya yetmezse pas geçiyor.

bu arada sizin ekran resmi koyduğunuz idealde yazılmış olan sadece tablolama amaçlı mı? emir gönder miyormu?
    Teşekkürler
    Siz baya bir parametrik yapmışsınız güzel olmuş

Benimki sadece tablolama yapıyor, emir gönderme kısmına girmedim henüz

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Eskişehir / Duhul 2007
    Gönderi
    5,273
     Alıntı Originally Posted by yuji Yazıyı Oku
    Teşekkürler
    Siz baya bir parametrik yapmışsınız güzel olmuş

Benimki sadece tablolama yapıyor, emir gönderme kısmına girmedim henüz
    4 yıldır aklıma gelenleri başıma gelenleri engelleyecek kısımları parça parça yazarak bu hale geldi.
    hala eklenecek aklımda olan ama şu an kodlayamadığım parçalar var. inş. o kısımlarıda yazmayı başarırım.

sn kafkaf oranları yazıyor ama hiç bahsetmedi robotundan.
    Bear_Bull
    @BearBull26

Alıntı Originally Posted by Bear_Bull Yazıyı Oku
    4 yıldır aklıma gelenleri başıma gelenleri engelleyecek kısımları parça parça yazarak bu hale geldi.
    hala eklenecek aklımda olan ama şu an kodlayamadığım parçalar var. inş. o kısımlarıda yazmayı başarırım.

sn kafkaf oranları yazıyor ama hiç bahsetmedi robotundan.
    O aktife gönderiyormuş mesela emirleri
    Benim karar veremediğim kısımlardan biri de bu, aktife yollamak mı daha iyi yoksa limitli mi(terimleri yanlış kullanmış olabilirim. Aktif dediğim anlık fiyat ne ise ondan al/sat, Limitli dediğim şu fiyattan al/sat)

Mesela twitterda karşılaştığım birisi de limitli gönderiyormuş ama spot alışı bir kademe yukardan, viop satışı da bir kademe alttan gönderiyormuş

Vakit bulduğunuzda robotla ilgili önemli gördüğünüz/dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında tecrübelerinizi paylaşırsanız memnun oluruz
    özelden bana bikaç arkadaş ulaştı bu konuyu merak edenler var aramızda
    faydalı olacaktır

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Eskişehir / Duhul 2007
    Gönderi
    5,273
    Ben viop ve spota Limit emir gönderiyorum.
    o anda fiyat ne ise o fiyata eğer olurda emri yakalayamazsa (100 de 1 ihtimal) pasifte kalsın robotu durdursun şeklinde kodladım.

1 kademe alt/üst emir gerçekleşmesi robotta hesaplattığımız faizi karşılamaz.
    piyasa emir/tavana/tabana göndermek hele hiç bana göre değil.
    Bear_Bull
    @BearBull26

5.  Alıntı Originally Posted by Bear_Bull Yazıyı Oku
    Ben viop ve spota Limit emir gönderiyorum.
    o anda fiyat ne ise o fiyata eğer olurda emri yakalayamazsa (100 de 1 ihtimal) pasifte kalsın robotu durdursun şeklinde kodladım.

1 kademe alt/üst emir gerçekleşmesi robotta hesaplattığımız faizi karşılamaz.
    piyasa emir/tavana/tabana göndermek hele hiç bana göre değil.
    Sayın Bear_Bull

Yazmış olduğunuz program Matriks e uyumlandırabilir mi acaba ? Yoksa sadece İdeal de mi işlem yapabiliyor ?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Eskişehir / Duhul 2007
    Gönderi
    5,273
    Sadece idealde çalışabiliyor,
    2013 yılına kadar matriks kullandım sistem tarafınıda iyi bilirim sayılır bu idealde yazdığım orada yazılamaz, IQ de belki ama onuda kullanmıyorum.
    Bear_Bull
    @BearBull26

7. Kullanici olarak bende yazayim
    bende robot 5 saniyeye ayarli bu rakam size ve sizin bilgisayariniza bagli
    5 saniyede sizin sartlariniza uyan her hissseye 2 emir gonderiyor spot alis ve vadeli satis sekilde . bu emirleri gondermeden once aktif kademelerdeki lot sayisini kontrol ederek gonderiyor
    benim loglarda neden dediginiz zamana kadar sadece sekerbank a gonderdi cunku o esnada bende ayarlarda 80 ustu verenlere ac seklinde idi ve malum sadece sekerbank vardi
    bugun kullandigimiz para 1 hafta once actigimiz bugun 0 degerine yakin olupda kapattigimiz bakiye idi o yuzden saat 17 ye kadar yuksek oran bekledim zaten cok fazla hisse secenegide yoktu yani geri kalan bakiyeyi komple 80-90 dan sekerbank a baglayabilirdim normalde riski minimize etmek lazim bu yuzden bakiye bosta kalmasin diye araci kurumda kalan bakiye getirisi 15- 18 burdan ise 40 ustu bulduguna ac diyerek islemler yapildi
    robot her 5 saniyede 2 emir gondermiyor bu kisim sizin sartlariniza ve sartlara uygun hisse adedine gore
    robotu 40 ustune ac seklinde ayarladiniz ve o esnada 10 adet 40 ustu hisse varsa robot 5sn dongude bu hisselerin hepsine 2 ser adet emit gonderiyor

ben sanirim 1 haftadir kullaniyorum degilmi Bear Abi ?
    5000 emir gonderdim ise bunun belki maximum 5 tanesi pasife dusmustur . ama bundada robotun bir sucu yok
    neden pasif e dustu hisse taban.tavan yada devre kestigi zaman islem acamiyoruz ama devre kestikten sonra tek mir toplamada hisse aktifde gozukuyor ve dogal olarak robot emir gonderiyor boyle zamanda pasife dusuyor

Bear abi bana ilk gonderdiginde ekranda izleyip sorular soruyordum aklima gelen butun sorularin cevabi zaaten daha oncede dusunulup robota eklenmis

robotun 2 yerden ayarlarini kontrol edebiliyorsunuz 1 ideal uzerinden 2 exell uzerinden
    buda hatayi minimize ediyor ornek siz exell dosyasini actiginiz zaman robot otomatik olarak duruyor yanlis bir sey yapsaniz da exell sayfasini kapatincaya kadar robot calismiyor siz 60 yerine 6 yazdiniz ne bulursa aciyor ama exell acik iken robot calismadigi icin defalarca kontrol edip sonra exell i kapatabilirsiniz

emirleri her zaman aktif e yollamak daha guzel . cunku pasife dusme ihtimali cok az siz emirleri pasife gonderdiniz vadeli de emir gerceklesti spotta gercfeklesmedi o zaman arbitraj gelirinden olma ihtimaliniz var

benim gordugum guzel olan taraflarindan biriside su 50 adet hisse mi var
    ornek x bakiyeyi bu 50 hisseye bolup ayarlari exell den yaparken x/50 seklinde cikan bakiyeyi guncele fiyatlara bolup her hisse icin x/50 ye gore acabilecegi lot adetlerini hisselere gore girmek

parasini tl mevduatta tutanlar icin cok iyi bir robot . getirisi vadeli mevduattan daha iyi
    benim sansima basladigim zaman yuksek oranlar vardi 40 ile acilmis olsa bile vadeli mevduattan daha iyi

Alıntı Originally Posted by yuji Yazıyı Oku
    Hocam yukardaki işlem loglarından anladığım kadarıyla robot 5sn'de bir dönüyor ver her seferinde 2 emir yolluyor(1 short + 1 spot alış) doğrumudur?
    Böyle yapmanızın özel bir sebebi var mı? Her döngüde n tane emir yollamanın sakıncası olur mu?

Hisse bazlı açılacak pozisyon için maksimum bir limit mi var? 17:48e kadar 90+ SKBNK'ları toplamış sonra diğer daha düşük getirili hisselere geçmiş çünkü
    08/04/2025 itibari ile artik hisse.net e girmiyor ve okumuyorum

Alıntı Originally Posted by Culpable Yazıyı Oku
    ben sanirim 1 haftadir kullaniyorum degilmi Bear Abi ?
    5000 emir gonderdim ise bunun belki maximum 5 tanesi pasife dusmustur . ama bundada robotun bir sucu yok
    neden pasif e dustu hisse taban.tavan yada devre kestigi zaman islem acamiyoruz ama devre kestikten sonra tek mir toplamada hisse aktifde gozukuyor ve dogal olarak robot emir gonderiyor boyle zamanda pasife dusuyor
    Taban/tavan/devre kesme durumları koddan anlaşılamıyor o zaman doğru mu

Bear abi bana ilk gonderdiginde ekranda izleyip sorular soruyordum aklima gelen butun sorularin cevabi zaaten daha oncede dusunulup robota eklenmis
    Bizim aklımıza bile gelmeyen daha bir sürü şey vardır o zaman bu robotta.
    Böyle bir robot yazdıktan sonra bunu sadece belli kişilerin kullanımına sunmak(bir kişiye verdikten sonra başkalarına yayılmasın) mümkün mü, ideal böyle bir imkan sunuyor mu

robotun 2 yerden ayarlarini kontrol edebiliyorsunuz 1 ideal uzerinden 2 exell uzerinden
    buda hatayi minimize ediyor ornek siz exell dosyasini actiginiz zaman robot otomatik olarak duruyor yanlis bir sey yapsaniz da exell sayfasini kapatincaya kadar robot calismiyor siz 60 yerine 6 yazdiniz ne bulursa aciyor ama exell acik iken robot calismadigi icin defalarca kontrol edip sonra exell i kapatabilirsiniz
    O zaman ideal üzerindeki tanımları mı exceldeki tanımları mı dikkate alancağını belirleyen de bir parametre var değil mi, yoksa onu da bir şekilde otomatik mi hallediyor

emirleri her zaman aktif e yollamak daha guzel . cunku pasife dusme ihtimali cok az siz emirleri pasife gonderdiniz vadeli de emir gerceklesti spotta gercfeklesmedi o zaman arbitraj gelirinden olma ihtimaliniz var
    Aktife yollandığında da iş şansa kalmış oluyor, beklenen getirinin altına düşme ihtimali onda da var.
    İdealin arbitraj robotunu denediğimi söylemiştim o aktife yolluyor, çok düşük getiriler oluştu bu nedenle

parasini tl mevduatta tutanlar icin cok iyi bir robot . getirisi vadeli mevduattan daha iyi
    benim sansima basladigim zaman yuksek oranlar vardi 40 ile acilmis olsa bile vadeli mevduattan daha iyi
    Çok eski mevduatçıyım, alternatif piyasalara yeni girdim ama tl sabit getiriden tam kopamadım bir türlü.
    22 ile bankad duracağına böyle değerlendiriyorum.

Arbitraj fonlarının çok ciddi yatırımlar yaptıklarını yöneticilerinden duyuyoruz.
    Onlar yazılım/donanım/finansal tecrübe vs. konularında bizden daha iyidir
    Ama getirilere baktığımızda sanki bizim robotlar onlardan daha iyi getiriler verir gibi görünüyor
    Siz hiç robotun getirilerini arbitraj fonlarının getirisi ile karşılaştırdınız mı

Sayfa 122/211 İlkİlk ... 2272112120121122123124132172 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •