Sayfa 16/180 İlkİlk ... 614151617182666116 ... SonSon
Arama sonucu : 1437 madde; 121 - 128 arası.

Konu: TKNSA - Teknosa İç ve Dış Ticaret

1.  Alıntı Originally Posted by cido Yazıyı Oku
    arkadaşlar bende teknosayı beğeniyorum ama aklıma bazı takılan noktalar var. bunları eleştirmek için yazmıyorum sadece belki yanlış bildiğim şeyler varsa düzelttirmek için de yazıyorum.
    1- teknosayı trendyolla kıyaslamak ne kadar mantıklı, sonuçta biri yıllardır kendini kanıtlamış bir firma ama teknosa daha bu noktada emekleme aşamasında. eğer dediklerini yaparlarsa bebek hissemiz bize kazandırır ama şu noktada kıyaslamak bana mantıklı gelmiyor.
    2-iklamsa evet ges ile bize bişey sunabilir ama biz yatırımcıları olarak bile ges işinin neresinde olduğumuzu bilmiyoruz. sonuçta piyasaya çalışan bir şirket bu ama yatırımcıları bile ne iş yaptığını tam olarak bilmiyor, piyasa niye iş yapsın bununla.
    3-hissenin 2,5 milyar stoğundan bahsedip 3 milyar ticari borcundan bahsetmezsek objektifliğimizi kaybederiz. hissemizi sevelim ama aşık olamayalım derim ben...
    Güzel sorular teşekkür ediyorum..
    1-Trendyol ile kıyaslama yapmak piyasa değeri açısından imkansız..trendyol geçen sene tahmini piyasa değeri 1.6 milyar dolardı..teknosa 150 milyon dolar..teknosa sektöründe lider ve köklü..bu kadar fark olması gerekir mi haksızlık ediliyor..
    2-iklimsa ile ilgili ges oluşumuna piyasa tepkisiz inanmak istemiyor fiyatların içinde asla değil..o tarafta sürprizleri göreceğiz..!
    3-enflasyonist ortamda en doğrusunu yapmakta para bağlamadan para kazanmakta daha ne olsun..

2. borçlarını saymazsak aynı fd/favök te ,piyasada menderes ve odasta var piyasada en ucuz bunlar kaldı,teknosa da aynı karlılıkta benim için yüzde 30-40 ciro artışı bile yeterli yeterki kar marjı korunsun..

3. teknik olarak rsi 80 olmuş ayrıca nur topu gibi bir doji de oluşmuş, teknik analiz bakan tecrübeli hocalarımıza sormak istiyorum. sizce bir düzeltmeye girmeyecek mi?(yeni alım yapmak için soruyorum, bekleyelim mi almak için yoksa hemen mi alalım)

4.  Alıntı Originally Posted by cido Yazıyı Oku
    teknik olarak rsi 80 olmuş ayrıca nur topu gibi bir doji de oluşmuş, teknik analiz bakan tecrübeli hocalarımıza sormak istiyorum. sizce bir düzeltmeye girmeyecek mi?(yeni alım yapmak için soruyorum, bekleyelim mi almak için yoksa hemen mi alalım)
    Genelde böyle hisselerde teknikçiler kaymağı yiyemeden malı kaptırır. Temel olarak inananlar tekniği önemsemez. Ben teknik analizden zengin olan pek kimse görmedim.

5.  Alıntı Originally Posted by steafan Yazıyı Oku
    Genelde böyle hisselerde teknikçiler kaymağı yiyemeden malı kaptırır. Temel olarak inananlar tekniği önemsemez. Ben teknik analizden zengin olan pek kimse görmedim.
    hangi teknikçiye sordam hemen hemen aynı cevabı alıyorum...teknikten borsada zengin olmak çok zor...bir zamanlar ben de teknikçiydim...ama yıllarca sermayem bir arpa yolu boy gidemedi...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

6.  Alıntı Originally Posted by cido Yazıyı Oku
    teknik olarak rsi 80 olmuş ayrıca nur topu gibi bir doji de oluşmuş, teknik analiz bakan tecrübeli hocalarımıza sormak istiyorum. sizce bir düzeltmeye girmeyecek mi?(yeni alım yapmak için soruyorum, bekleyelim mi almak için yoksa hemen mi alalım)
    gesanda tekniğe baksaydım her halde taş patlasın 20 den 30 tl ye kadar tutabilirdim..defalarca teknik sat verdi ama ben tuttum...aldıktan 5 ay sonra ancak bir kısmını sattım...bu sırada 72,5 tl yi gördüm...bir teknikçi %5-10 kazanmış ise kendini çok başarılı hisseder...ama bir temelci için bu miktarlar çok komik geliyor...bir temelci bir hisseden 3-5 kat veya 5-10 kat kazanmış ise ancak kendini başarılı görür...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

7.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    hangi teknikçiye sordam hemen hemen aynı cevabı alıyorum...teknikten borsada zengin olmak çok zor...bir zamanlar ben de teknikçiydim...ama yıllarca sermayem bir arpa yolu boy gidemedi...
    teknikçi gözüyle buradan almak mantıklı geliyor mu hocam?

8. burada hep beni borsaya alıştıran çocukluk arkadaşımdan söz ediyorum ...çünkü o yeni yeni borsada pişiyor...ben en son gesanda iken fiyat 20 lerden 72,5 ye kadar çıkarken neredeyse her önemli dirençte bu hisse çok çıktı artık sat diyordu ama ben hayır bu hissenin ederi buraları değil diyerekten tutuyordum...

en sonunda temel analizin öğrenilmesi gerektiğine onu ikna ettim...yavaş yavaş öğreniyor...en son ona bir hisse aldırdım ...kendisi de biraz temel öğrenmiş bu hissenin fiyatı şu kadar olmalı diyebiliyor...sadece iki üç haftada %35 kara geçti..bana hep minnetar ...bana beni en zor vaktimde el uzatıp beni kurtarıyorsun diyor...dediğimi yapsaydı şimdi sermayesi çok güzel yerlere gelecekti..ama benim söylememe rağmen gidip başka hisselerde macera arayınca çok zaman kayıp etti...sermayesi ancak 6 ay önceki sermayeye vardı...

Sayfa 16/180 İlkİlk ... 614151617182666116 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •