Sayfa 47/1009 İlkİlk ... 3745464748495797147547 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 369 - 376 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Neslimizde torpilsiz iş olmayacağı çalışarak zengin olunmayacağı bende para yok ama herkezde para var algısı oluşturuldu. Son zamanlardada adalet olmadığı beyinlere kazınıyor insanlarda kendi adaletini verme çabasına girmekte. Toplum toplum olmaktan çıkar bir kalabalık olur. Kalabalıktan sonra sürü olur.
    Eskiden mühendisler parmakla gösterirlerdi mezar taşına bile yazarlardı yüksek mühendis diye. Şimdi yazılıyormudur acaba ortalık mühendisten bol ne var su an asgari ücretle çalsıyor ama ıyı unıversıte olunca 6 bin tl den başlıyor maaş. Bir unvan devlet elıyle bu kadar kucuk düşürülür. Mühendisleri aç iş adamlarına pekkeş çekersin

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by eksina Yazıyı Oku
    Neslimizde torpilsiz iş olmayacağı çalışarak zengin olunmayacağı bende para yok ama herkezde para var algısı oluşturuldu. Son zamanlardada adalet olmadığı beyinlere kazınıyor insanlarda kendi adaletini verme çabasına girmekte. Toplum toplum olmaktan çıkar bir kalabalık olur. Kalabalıktan sonra sürü olur.
    Eskiden mühendisler parmakla gösterirlerdi mezar taşına bile yazarlardı yüksek mühendis diye. Şimdi yazılıyormudur acaba ortalık mühendisten bol ne var su an asgari ücretle çalsıyor ama ıyı unıversıte olunca 6 bin tl den başlıyor maaş. Bir unvan devlet elıyle bu kadar kucuk düşürülür. Mühendisleri aç iş adamlarına pekkeş çekersin
    6 bin lira iyi para

kim aliyormus o kadar para?

oguzvortex duymasin

3.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    6 bin lira iyi para

oguzvortex duymasin
    Başlangıç için 6 bin lira fazla. Tecrübeli mühendisler alabilir o maaşı. Bu arada Teknokent lerde vergi ile ilgili avantajlar oldugu için orada çalışan insanlar bir tık fazla maaş alıyor.

SM-E500H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    6 bin lira iyi para

oguzvortex duymasin
    Enka inşaat mühendisi

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by tryagain Yazıyı Oku
    Sayin Selka size harfiyen katılıyorum. Bende itü de araştırma görevlisi olarak çalışmaktayım ve doktora yapmaktayım aynı zamanda. Genç nesilde ciddi bir bilgi eksikliği sorunu olduğunu düşünüyorum ve bu bilgi eksikliğini kapatacak çaba da yok malesef. İnsanlar üniversiteyi meslek sahibi yapacak bir şey olarak görüyor. Üniversite mezunu olmak değil diploma sahibi olmak istiyorlar. Elektronik haberleşme bölümündenim yani teknolojinin sıkı takip edilmesi gereken bir bölümde ama bırakın teknolojiyi bilimsel gelişmeleri takip etmeyi öğrenciler temel mühendislik bilgilerinden bile bir haber. Sinav zamanı yaklastimi eski çıkmış soruları bul biryer den çözümünü bul 3 aşağı 5 yukarı benzer şeyler çıkar zaten yap geç. Ama öğrenciyle bir sohbet ettiğinizde bilgi eksikliği o kadar net ortaya çıkıyor ki. Tabi herkesi dahil etmiyorum ama genel gördüğüm bu şekilde. Bunu bende bir öğrenci olarak söylüyorum. Bu artık ailede mi başlar lisede mi başlar yoksa insanın içinde mi olacak artık orasını bilemiyorum.

10 yildan beri burada soyledigim bu

egitim farkli ogretim farkli

sorsan burada herkes universite mezunu ama cogu daha iki kelimeyi bir araya getirip cumle kuramiyor

6.  Alıntı Originally Posted by tryagain Yazıyı Oku
    Sayin Selka size harfiyen katılıyorum. Bende itü de araştırma görevlisi olarak çalışmaktayım ve doktora yapmaktayım aynı zamanda. Genç nesilde ciddi bir bilgi eksikliği sorunu olduğunu düşünüyorum ve bu bilgi eksikliğini kapatacak çaba da yok malesef. İnsanlar üniversiteyi meslek sahibi yapacak bir şey olarak görüyor. Üniversite mezunu olmak değil diploma sahibi olmak istiyorlar. Elektronik haberleşme bölümündenim yani teknolojinin sıkı takip edilmesi gereken bir bölümde ama bırakın teknolojiyi bilimsel gelişmeleri takip etmeyi öğrenciler temel mühendislik bilgilerinden bile bir haber. Sinav zamanı yaklastimi eski çıkmış soruları bul biryer den çözümünü bul 3 aşağı 5 yukarı benzer şeyler çıkar zaten yap geç. Ama öğrenciyle bir sohbet ettiğinizde bilgi eksikliği o kadar net ortaya çıkıyor ki. Tabi herkesi dahil etmiyorum ama genel gördüğüm bu şekilde. Bunu bende bir öğrenci olarak söylüyorum. Bu artık ailede mi başlar lisede mi başlar yoksa insanın içinde mi olacak artık orasını bilemiyorum.

Sn. Hocam hiç eğitimcilik yapmadım. 1996 yılı mezunuyum. 1990'lar da meslek yüksek okullar ayrı, üniversiteler ayrı idi. Şimdi tüm bu üniversiteler meslek yüksek okullarına dönmüştür.
    Bizler kütüphanelerde araştırmalar yaparak deneyler yaparak lisans eğitimimizi aldık.. Hiç unutmam bana zimmetli bir mikroskobum vardı ve ince kaya kesitleri incelerdim onlar ile ilgili yazılar tezler yazardık... Araziye çıkar bizzat saha arazi çalışmalarımız olur bunları kampüsümüzde ki deneyler ile pekiştirirdik... Bırakın ehliyet sınavı gibi geçmiş yıllar sorusunu çözüp sınıf geçmeyi; Hocalarımız bizlere başta asla konuları anlatmaz; konuyu bizlere verir ve araştırmamızı beklerdi. Bizler de 3 yada 4 arkadaş bi araya gelip, konuyu kütüphanede araştırır, öğrenir gelir hocalarımız ile paylaşır tartışır; onlar da bizlerin eksiklerini tamamlardı... Üniversite bu idi...

Ayrıca ek olarak; Türkiye her zaman ihtiyacı olan bir konuyu abartarak tüy dikmeyi seven bir sosyo ekonomik yapısıda vardır. 1990 yılında üniversite sınavına girerken sanırım 15 adet üniversite toplasan memlekette 500 adet profesör ya vardı yada yoktu. (Sayısı tahmin ettiğim bir sayı) şimdi önüne gelen profesör olmuş memlekette profesör enflasyonu varken inovasyonda "Sıfır" çekmiş bir ekonomik yapıdayız.. Sayın arkadaşlar profesör demek yayın demektir. Prof.demek makale demektir, prof demek kendi uzmanlık alanında yeni bilimsel bir buluş bulmuş onun üzerine çalışmalar yapmış bu çalışmalarını makaleler ile komisyonlar karşısında ispat etmiş ve bu yayımlanan makalelerinin hepsine uluslar arası bilimsel dergilerde atıflarda bulunulmuş bilim adamları demekti. Kusura bakmayın sözüm size asla değidlir ama sn.hocam şimdi prof. tıpkı askeriyedeki teğmenlik sonra albaylık gibi olmuş, vakti gelenin, zamanı dolanın zamanla dr sonra yrd.doç daha sonra da prof. olmasına dönmüş bir kurum olmuştur...

Ortalıkta bu denli prof. enflasyonun olmasına rağmen uluslar arası düzeyde tek bir ciddi bilimsel makalemizin olmaması ne kadar acıdır!

Hal bu iken bu prof.lerin verecekleri öğretimden ne beklenir?

Geçenlerde yeğenim üniversite sınavına girecekti. Bir A4 büyüklüğünde bir kitapçık sayfalarında ise 14 puntoluk satır büyüklüğünde yazı ile yazılmış üniversite isimleri ile bu kitapçık tam 3 parmak kalınlığına gelmişti.

Bu ne Yeğenim dedim?
    Üniversite Kitapçığı dedi dayı! Sanırım tam 300 adet üniversite ismi vardı...

Sanki tarlada karpuz... Üşenmedim baktım inceledim.. Bu üniversitelerde okuyan 7,000,000 üzerinde öğrenci varmış...

Yahu en iyi meslek elk.elktronik deriz; bu meslek bir cart curt eden meslek olmuş TR de... Bugün ARGE de çalışmak istesen Aselsan Havelsan Roketsan desen onlarda her yıl 5 er adet mühenid alsa tamam iste... Yahu sanırım sıfr elk eltronik blm den mezun olan sayısı yıllık 20 000 filan herhalde... Sanayisi olmayan bir toplum Ne yapcak bu kadar adamı..

Her neyse etrafımda birçok insan prof. olmuş geziyor.. Harb-i kıymetide kalmamış bir kurum. ABD ye gitsen bu üniversitelerin hepsini yüksek okul yada lise olarak görüyor asla üniversite görmez...

Şimdi bu eğitim kurumlarında çıkan güruhu Finlaandiya, ABD yada Kanadalı çocuklar ile mukayese etmek...

Sonra onlarca gayrimenkullari, özkaynakları, çalışanları, mevvduatları ve karları olan Halbank+Garanti+YKB+Akbank+VB toplasan 20 yaşındaki bir ergenin ABD de yapmış olduğu bir "Candy Crash"(Şeker Kırma) oyununun değeri bile etmemesini anlamaya çalışmak...

Anlamayı bırakın, aşağıdaki dizileri tartışan izleyen bir nesil yaratmak...

"Dam üstünde Un Eler Tombul
    Memeler" az sonra...
    "Düğün Değil Bayram Değil; Eniştem beni niye Öptü"

Yazılacak onca şey var ama neyse...
    Son düzenleme : selka; 07-07-2017 saat: 04:50.

7. Değerli arkadaşlar, takım vb. tutar gibi pozisyon tutup bazı hoş olmayan sözlere mazur kalmak beni kırıyor. Benim kırdığım da olduysa şimdiden özür dilerim. Artık yazmayacağım. Selamlar, saygılar.

8. Ozal zamanin da nasil gerekli gereksiz herkese telefon dagitildi.

Simdi de

Bakkal gibi universite var.
    Profesor var
    Docent var.

On binlerce arastirma gorevlisi var.

Cikan urun sonuc var mi ??

Yok.

Eh vur ensesine tokati gonder.

SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 47/1009 İlkİlk ... 3745464748495797147547 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •