Sayfa 667/832 İlkİlk ... 167567617657665666667668669677717767 ... SonSon
Arama sonucu : 6650 madde; 5,329 - 5,336 arası.

Konu: TUKAS - Tukaş Gıda Sanayi

Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    Niğde Bor Fabrikasının büyük bir bölümü dondurulmuş gıda üzerine üretim idi. Umarı o bölümde faaliyete geçmiş veya geçmek üzeredir. Zira durum vahim bir hale doğru gidiyor

https://www.trthaber.com/haber/dunya...di-711052.html
    Dondurulmuş gıdacıların özellikle Almanya’da korbondioksit gazı sıkıntısı da var. Karbondioksit gazı kıtlığından dolayı bira üreticileri ve gazlı içecek üreticileri de muzdarip. Küçük işletmeler iflasla karşı karşıya gelmişler....
    Dondurulmuş gıdaların saklanmasında ve nakliyesinde kuru buzun önemi çok büyük. Kuru buz da karbondioksit gazının sıkıştırılıp katı hale getirilmesiyle elde ediliyor...
    Karbondioksit gazı amonyaklı gübre üretiminde, amonyak elde ederken yan ürün olarak çıkıyormuş. Amokyaklı gübrenin hammaddesi de doğalgaz. Doğalgaz kıtlığından dolayı, amokyaklı gübre fabrikalarının bazıları üretim durdurmuş, bazıları da üretim azaltmış durumda.
    Bundan dolayı karbondioksit gazı üretimi %30’lar civarına düşmüş. Küçük işletmeler karbondioksit tedarikinde zorlanıyorlarmış. Tedarik edebilenler de yüksek fiyattan tedarik ediyorlardır muhakkak....

12 bin kişinin çalıştığı Fransa’daki dünyanın en büyük gıda pazarında yangın....
    https://www.trthaber.com/m/haber/dun...in-711320.html

Sabotaj mı acaba?...

3. Bu kış Avrupa'yı biz doyuracağız

Avrupa'da seralar yüksek enerji maliyetleri sebebiyle kapanırken, ülkeler yaş sebze ve meyve ihtiyacını karşılamak için yönünü Türkiye'ye çevirdi. Antalya'daki seralar ise talebi karşılayabilmek için üretimi artırma planı yapıyor.

https://www.memurlar.net/haber/10419...yuracagiz.html

4.  Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    İşin mokunu çıkardılar iyice. Daha hasat mevsimi bitmeden domates manavlarda 30-40 TL arası satılmaya başlandı. Kara kışa 100 lira garanti gibi. Zaten geçen gün haberler vardı bu kış domates 100 lira diye. 1 kg domates 100 TL olursa 1 kg salça fiyatı kaç para olur!?

10 kg domatesten 1 kg salça üretiliyor!
    Salça sera domatesinden üretilmiyor ki. Salçalık yaz domatesinden üretiyor. Onun fiyatı da belli. Tukaş serada domates yetiştirip satmıyor da.

Belki konserve domates sera domatesinin ikamesi olabilir. Tukaşın yaz domatesi diye domates konservesi varmış ama şu ana kadar hiç karşılaşmadım marketlerde.

Sera domatesin pahalı olmasının nedeni Seraların ısıtma maliyeti. Yaz domateslerini her ülkede güneş bedavaya ısıtıyor zaten.

5.  Alıntı Originally Posted by akturus Yazıyı Oku
    Salça sera domatesinden üretilmiyor ki. Salçalık yaz domatesinden üretiyor. Onun fiyatı da belli. Tukaş serada domates yetiştirip satmıyor da.

Belki konserve domates sera domatesinin ikamesi olabilir. Tukaşın yaz domatesi diye domates konservesi varmış ama şu ana kadar hiç karşılaşmadım marketlerde.

Sera domatesin pahalı olmasının nedeni Seraların ısıtma maliyeti. Yaz domateslerini her ülkede güneş bedavaya ısıtıyor zaten.
    Konu şu; domates fiyatları bu kış ne kadar yukarı giderse domates türevleride o kadar yukardan satılmaya başlar.

Tukaş için iyi haber, yurdum insanı için maalesef kötü haber.

Alıntı Originally Posted by sar Yazıyı Oku
    Dondurulmuş gıdacıların özellikle Almanya’da korbondioksit gazı sıkıntısı da var. Karbondioksit gazı kıtlığından dolayı bira üreticileri ve gazlı içecek üreticileri de muzdarip. Küçük işletmeler iflasla karşı karşıya gelmişler....
    Dondurulmuş gıdaların saklanmasında ve nakliyesinde kuru buzun önemi çok büyük. Kuru buz da karbondioksit gazının sıkıştırılıp katı hale getirilmesiyle elde ediliyor...
    Karbondioksit gazı amonyaklı gübre üretiminde, amonyak elde ederken yan ürün olarak çıkıyormuş. Amokyaklı gübrenin hammaddesi de doğalgaz. Doğalgaz kıtlığından dolayı, amokyaklı gübre fabrikalarının bazıları üretim durdurmuş, bazıları da üretim azaltmış durumda.
    Bundan dolayı karbondioksit gazı üretimi %30’lar civarına düşmüş. Küçük işletmeler karbondioksit tedarikinde zorlanıyorlarmış. Tedarik edebilenler de yüksek fiyattan tedarik ediyorlardır muhakkak....

Karbondioksit gazı darboğazı abd’de de varmış.....
    Abd’de Mississippi’de kuyulardan doğal olarak da elde ediliyormuş. Burada ek kuyular açılınca kaynakta kirlenmeler olmuş....
    Sanki bilerek oluşturuluyor gibi bu darboğazlar....

7. Bofa gene tahtanın içinden geçiyor, sabah yüzde 2 olan tahta yüzde 3 ekside satan kim gene bofa, arkadaş malida bitmiyor allahsızin.
    13.98 ortalamayla 366 bin lot sattı maşallah ya , buna dur diyebilecek bir delikanlida yok. Okullu dedik spektir malına sahip çıkar dedik ama yok okulluda tirt çıktı.

Sayfa 667/832 İlkİlk ... 167567617657665666667668669677717767 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •