Alıntı Originally Posted by omerby Yazıyı Oku
Gelen KAP açıklamalarını dikkatle inceleyince açıklamalar arasındaki önemli nokta dikkatimi çekti.
İlk açıklamada ,
1. Yukarıda*belirtilen gerekçeler ve siparişlerin azalması*sebebiyle, VERİMSİZ ve ÜRETİM SİPARİŞİ OLMAYAN ÜRETİM HATLARININ GEÇİCİ OLARAK*üretime kapatılmasına..DENİLMİŞTİ.

İkinci açıklşamada ise,
Böylece, 2022 yılının son üç ayında 1,5 milyon m2 üretim azaltılacak olup, fabrikamızın son üç aylık üretim kapasitesine göre; yaklaşık %25, yıllık kapasitesine göre ise %6 azalış gerçekleşeceği öngörülmektedir.

Madem gerek verimsiz gerekse üretim ve siparişi olmayan kısımlar kapatıldı. O zaman bu verimsiz yerlerde mi son üç aylık
çalışmada %.25.lik üretim kaybı olacak. Hani verimsiz yerlerdi../ytd..

Ben şahsen bu açıklamaların benzerlerini aynı işkolunda çalışan KLKİM, OUAGR ve UŞAK seramik fabrikalarının da bir
şekilde açıklamalarını beklerim ki aynı işkolundaki kriz beni tatmin etsin. Ama şimdilik hiçbirinin KAP açıklaması yok.
Kaldı ki QUAGR birkaç gün önce yılda 7500.m2.lik yeni üretim tesisini denemeye açtığını açıkladı../ytd..
Sn. Omerby, ben herhangi bir çelişki görmedim.
Fırın yanıyor ve hat çalışıyorsa o hattan ürünler satılmak amacıyla çıkacak. Ama talep gelmez ise, o ürünler stokta bekletilecek. Firma, stoklarda şişen ürünlerin üretimini durdurmuş durumda.
Aslında, önümüzdeki dönemde bazı ürünleri üretmeyip, stoklarından satacak olması ve işletme maliyetlerini düşürecek olmasını ben olumlu görüyorum. Bu 4.çeyrekte görülmeye başlayacaktır.
Benim takıldığım nokta,
Bu açıklamalar neden taksit taksit yapıldı? Hadi bir hata yapıldı diyelim…Yatırımcı ilişkileri 2.açıklamayı işlemler kapanmadan yapamaz mıydı?
Açıkçası, bu bilgilendirmelerde kötüniyet ten başka bişey göremiyorum.
İlk kap ın zamanlaması bile ilginç değil mi? Uşak tavan, qua +6 % ile günü kapatmış ve bu abuk sabuk kap geliyor.

İnsan önce ahlaklı olacak!