Sayfa 92/501 İlkİlk ... 42829091929394102142192 ... SonSon
Arama sonucu : 4002 madde; 729 - 736 arası.

Konu: AKENR - Akenerji Elektrik Üretim A.Ş.

elinize sağlık sayın anyoranza
    yalnız
    bu kadar detaylı hesaba ne gerek vardı

en sonda 2 ile çarpıverdik :)

siz yine bu şekilde hesaplamaya devam edeceksiniz ama isterseniz ben sizin işinizi kolaylaştırayım.

sadece egemerin üretimini takip edin. gerisi bizim hesaba etki etmiyor.

göp gip ia sfk pfk , cironun %90ı egemerden geliyor.

egemerin üretimini bulun, %30 artırın.

yine bir şey ifade etmeyecek cünkü bu hesapsiz kitapsizların gecmiste piyasadan pahaliya elektrik alip sedas-sepas'i sübvanse ettiklerini de gördük

2. Elinize sağlık Hocam. Çok güzel bir çalışma olmuş...

Fırsat verirse tekrar alacağım. Alamazsam tutanlara hayırlı olsun... :ok:

Alıntı Originally Posted by anyoranza Yazıyı Oku
    Çeyrek bazlı üretim rakamları aşağıdaki şekilde gerçekleşti:

Çeyrek bazlı sadece üretilenelektriğin satış geliri rakamları aşağıdaki şekilde gerçekleşti: (Kapasite mekanizması, dengesizlik grubu , sekonder frekans kontrolü, yük-al gelirleri, karbon gelirler ve diğer gelirler hariç)

Çeyreklik bazda ortalama elektrik satış fiyatları da aşağıdaki gibi.

Eylül ayında doğalgaza gelen zam ile doğalgazdan üretilen elektriğin ortalama satış fiyatı 3868 TL/MWh olarak gerçekleşmiş. (Eylül ayı AUF 4500 TL olarak alındı)

not1: Hesaplamalar şeffaflık verilerine göre yapıldı.
    Not2: Geçtiğimiz bilanço dönemlerinde hasılat yukarıda parantez içerisinde verdiğim diğer gelirlerle birlikte genellikle üretim cirosunun 2 katı civarında gerçekleşmiş. Dolayısı ile bu çeyrek için hasılatın 7 milyar civarı, 3 çeyrek için toplam 11 milyar olması beklenebilir.
    Not 3: Bu rakamlar ve düşünceler kişisel çalışmam ve düşüncelerimdir. Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
    Not:
    Dil aslandır, yatar eşikte...

herif petrolü rusyadan alıyor
    epdk rafineri satış fiyatını belirlerken akdeniz ortalama fiyatından almış gibi hesaplıyor. %30 fazladan ödüyor.

herif kömürü 155 dolara rusyadan alıyor.
    epdk elektrik satış fiyatını belirlerken 330dolarlık rotterdam fiyatı üzerinden hesaplıyor. %110 fazladan ödüyor

herif kömürü %48 verimli santralde yakıyor.
    epdk elektrik satış fiyatını belirlerken %40lık santralde yakılmış gibi hesaplıyor. %20 fazla ödüyor.

biz gazı botaştan 1150dolara alıyoruz.
    epdk bizim satış fiyatımızı hesaplarken 2000-2500dolarlık ttf fiyatlarını dikkate almıyor.
    %55maksimum verimle çalışıyormusuz gibi ödeme yapıyor. yine de doğalgazcının gıkı çıkmıyor.

enteresan ticari ilişkileri var akepenin

4.  Alıntı Originally Posted by Siesta Yazıyı Oku
    herif petrolü rusyadan alıyor
    epdk rafineri satış fiyatını belirlerken akdeniz ortalama fiyatından almış gibi hesaplıyor. %30 fazladan ödüyor.

herif kömürü 155 dolara rusyadan alıyor.
    epdk elektrik satış fiyatını belirlerken 330dolarlık rotterdam fiyatı üzerinden hesaplıyor. %110 fazladan ödüyor

herif kömürü %48 verimli santralde yakıyor.
    epdk elektrik satış fiyatını belirlerken %40lık santralde yakılmış gibi hesaplıyor. %20 fazla ödüyor.

biz gazı botaştan 1150dolara alıyoruz.
    epdk bizim satış fiyatımızı hesaplarken 2000-2500dolarlık ttf fiyatlarını dikkate almıyor.
    %55maksimum verimle çalışıyormusuz gibi ödeme yapıyor. yine de doğalgazcının gıkı çıkmıyor.

enteresan ticari ilişkileri var akepenin
    Rus kömürü sayesinde ithal kömürcülerin efsane marjı vardı ama iktidara yakın yerli kömürcü Aksen lobi yaparak o marjın bir kısmını kendine aldı. Tuprs konusu da geçen senenin diyeti olabilir. Geçen sene devlet - millet için zararına çalıştığı da oldu Tuprs’ın. Ayrıca hükümete yakın da değil.

5.  Alıntı Originally Posted by Siesta Yazıyı Oku
    zam yok
    yeni bi kademe icat etmis konaklama diye
    Gizli zam var. Belli sektörlerde, tüketimin belli noktadan sonraki kısmı gaz referans fiyatına bağlandı.

https://twitter.com/memochan69/statu...Z_MhovMTij1JPg

bize zam yok

kalanına da zam yok, grf degisirse zam veya indirim ihtimali var.

demir çelik vs zam yapılmış da.... 26liraya çıkmış tarifeleri. ben zaten 26dan alıyorum

adamlar niye benden ucuza gaz kullanacakmış ki? tüpraş gibi onlara da mı kıyak borcumuz var?

yıllardır gazcılar (ithalatçı, elektrik uretici vs) devlet eliyle batırıldı. hala bize kıyak yapmayi düşünen yok

Alıntı Originally Posted by Siesta
    .

demir çelik vs zam yapılmış da.... 26liraya çıkmış tarifeleri. ben zaten 26dan alıyorum

adamlar niye benden ucuza gaz kullanacakmış ki? tüpraş gibi onlara da mı kıyak borcumuz var?
    maşallah heriflere zam yaptikca tavan tavan gidiyorlar. bak sişecama eregliye.

ben olsam%100 daha zam yaparim bunlara. hisseleri 2ye katlanır.

8. Ereğli veya Şişecam neden çıkıyor acaba? Özellikle Şişecam voliyi vuracak gibi...

https://www.nytimes.com/2022/09/19/b...factories.html

Nicholas Hodler, the chief executive, surveyed the assembly line, shimmering blue with natural gas flames. For years, Arc had been powered by cheap energy that helped turn the company into the worlds largest producer of glass tableware and a vital employer in this working-class region of northern France.

But the impact of Russia's abrupt cutoff of gas to Europe has doused the business with new risks. Energy prices have climbed so fast that Mr. Hodler has had to rewrite business forecasts six times in two months. Recently, he put a third of Arc's 4,500 employees on partial furlough to save money. Four of the factory's nine furnaces will be idled; the others will be switched from natural gas to diesel, a cheaper but more polluting fuel.

https://www.intellinews.com/energy-c...g-down-255913/

With energy prices at decade-long highs, Europe's most energy-intensive companies have begun to shut down. Dozens of plants across a diverse range of industries such as steel, aluminium, fertilisers and the power industry itself have been forced to close up shop as sky-high gas and power prices make their businesses lossmaking.
    Dil aslandır, yatar eşikte...

Sayfa 92/501 İlkİlk ... 42829091929394102142192 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •