Sayfa 232/608 İlkİlk ... 132182222230231232233234242282332 ... SonSon
Arama sonucu : 4861 madde; 1,849 - 1,856 arası.

Konu: OZKGY - Özak GYO A.Ş.

1. "Rapor konusu bina portföyünde bulunmasında sakınca olmayan 233 adet konut nitelikli
    (Daire + Apart Ünite) bağımsız bölümün toplam değeri 3.296.525.100,-TL, 121 adet ticari
    nitelikli (Ofis+İşyeri) bağımsız bölümün toplam değeri ise 563.400.700,-TL takdir edilmiştir.
    Sonuç olarak bina portföyünde toplam 354 adet bağımsız bölümün takdir edilen değeri
    3.859.925.800,-TL’dir.
    Rapor konusu proje portföyünde bulunmasında sakınca olmayan 32 adet bağımsız
    bölümün toplam değeri 299.291.100,-TL takdir edilmiştir.
    Ayrıca proje porföyünde bulunmasında sakınca bulunmayan ve Özak GYO A.Ş.
    mülkiyetindeki 774/83 nolu parselde konumlu T2 Blok 1, 2 ve T3 Blok 1 nolu bağımsız bölümün
    %60 hissesinin güncel piyasa rayiç değerlerini KDV hariç toplam 146.881.060,-TL takdir
    edilmiştir"

Büyükyalı değerleme raporunun 69. sayfası.
    Buna göre büyükyalıda eldeki 386 adet yerden minimum 4b satış geliri. (fiyatlamalar raporda epey ihtiyatlı o yüzden minimum.)

2.  Alıntı Originally Posted by Azurit Yazıyı Oku
    Evet, ama olumlu bir sürpriz. Satışların itinalı bir şekilde karşılanmasından belliydi bir sürpriz olacağı.

Değerlemeler iskontolu bile olsa, hızlı büyümeyi rakamlara dökmüş. Büyümenin önünde sonunda fiyata yansıyacağını düşünüyorum.
    Açıkçası projelerle ilgili sürprizler bekliyordum, değerlemeleri herkes gibi yıl sonunda bekliyordum, onun için sürpriz oldu.
    Varlıkları tam değerinde gösteren bir şirket var mı acaba.
    Yatırım Tavsiyesi Değildir.!!!

3. Ata değerleme sağdan soldan ilanda Zeytinburnu un iç kısmından Demirhan caddesinin üst kısmından ilanlara bakıp fiyat almış iyide özakın kendi satışlarını sormuş mu veya tam o bölgedeki fiyatlara bakmışımı acaba bence seçtikleri değerleme şirketinden doğan Bi sıkıntı Bi dahki sefere zrgyo nun tercih ettiği değerleme şirketlerinden hizmet alsın eminim bu değerlemelerin iki katı fiyatlar gelir
    Yazdıklarım beni bağladığı gibi al sat tut tavsiyesi de değildir

4. Rapor ilgili varlıkların satış hızını vs.de dikkate alıyor... bu varlıkların satışından elde edilecek toplam satış hasılatın KDV HARİÇ olarak bugünkü değeri hesaplanıyor. Burda da iskonto yapması çok normal....biz sahibinden deki M2 fiyatı yüksek serefiyeli nitelikli ve KDV DAHİL konut fiyatlariyla, rapordaki KDV HARİC ve iskonto edilmiş ve zemin katlar ve manzarası iyi olmayan M2 fiyatı düşük dairelerin de ortalamaya dahil olduğu fiyatları karsilastiriyoruz. Arada fark olması çok normal....

5. Bu değerlemeler 3. çeyrek bilançoya yansıyacağı için en geç 3. çeyrek bilançosu öncesi veya sonrası hareket olur diye düşünüyorum. Hatta hareket başlamış bile olabilir. Sene sonunda bir değerleme daha gelir diye düşünüyorum. Bununla birlikte defter değeri tahmini için 20-22 denirken 25 civarı bir rakam görülebilir. Bunun için yeterli iskonto, değerlemelerde var. Benim görüşüm patron. yatırımcı için güzel hareket yaptı ve yapmaya devam edecek ama piyasa hala tam olarak anlamadı ya da anlamamış gibi davranıyor.

6. Bence Bi %100 150 bedelsiz versin daha kolay toplar

7. sayın kilavuz bedelsizi nisan ayında verdi temettü verse iyi olur

8. Mal toplamak istiyorsa bedelsiz daha iyi veya bedelli

Sayfa 232/608 İlkİlk ... 132182222230231232233234242282332 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz