Bulabildiğim her krediyi çekiyorum... Enflasyon da yapılacak en mantıklı şey bence bu.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bulabildiğim her krediyi çekiyorum... Enflasyon da yapılacak en mantıklı şey bence bu.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.
hükümet değişirse bazı bankalarda tahvil sorunu çıkabilir, 2001 yılında demirbank ters köşe oldu. tl kredi şuan mantıklı, tüfeden ziyade üfe halen 150, yani üfede zamanla buraya gelecek yada enflasyon düşmeyecek çıkarımı yapmak mümkün. tahvil sorunu devalüasyonla çözülüyor.
son 6 ayda, isdemir için göstergeler veya formasyonlar ile bazı sistemlerde tarama yapılıyor, mesela bugün düşeni kırdı yada macd haftalık kesti gibi. ne zaman ki isdemir bir taramada çıkıyor, abartısız anında taramadan atılıyor, üstelik hacimsiz bir atılma ve speğin kendi satışları.
Sezgin hocamız bize zaten bu forumda çok şey katıyor sizin vesilenizle teşekkür edeyim ona. Ereğliden zaten öyle agresif büyüme beklemiyorum düzenli temettümüzü versin yeterli gözü ile bakıyorum. Açıkçası benimde beklentim paralel yönde temettüyü minimum 30cent civarlarına çıkartmaları ve hisse fiyatının dibinide 2.5 dolar yapmaları yeterli geliyor bana.
Agresif büyüme için farklı hikayeler satın alabileceğimiz şirketler mevcut zaten ve onların bana göre en vizyonlusu olan kontrede 1 sene önce yatırım yapmıştım çok şükür yüzümüzü kara çıkarmadı oda bakalım o daha fazla büyürse oradan gelecek nakit akışını buralarda biriktireceğiz inşallah![]()
BANKALAR KENDİ iç bırçlanma senetlerini halka arz ediyorlar ve kkm gibi bundan da azami karlar elde ediliyor.
aktif ve özsermaye karlılıkları da muazzam. 2021 sonunda faizler %15 iken devalüasyon oldu enflasyon endeksli DİBS taşıyan bankalar müthiş kar yazdılar.
tahvil fazileri ise %30 tırmandı ordan da borçlandılar şu an devlet tahvilimş almazsan yakarım demiyor . bankaları %15 tahvil alcaksın diye zorlayan da yok %20 altı kredi neden vermiyorsunuz deniyor mu ? belki de evet deniyor.. bankalar her türlü karlarını katlar. kaldıraçlı kredi kullandırıyorlar kasanda 1 tl var 4 tl kredi verip ordan da 1 tl %100 kar elde edebiliyorsun..
hangi sanayi olmayan malını satıp para kazanabilir ki dijital parasal işlemlerle bankalar bunları yapabilir miş ...algı kasadan kredi verildiği gerçek ise dijital merkez bankası para basıyor o piyasaya ödeniyor ...enflasyon ortaya çıkıyor ama karı banka devlet bölüşmüş oluyor ... YTD
BU YAZDIKLARIM PEK DİLLENDİRİLMEYEN gerçekler arkadaşlar en KEBAP İŞ BANKERLŞK ülkemizde dert yok tasa yok üstelik 150 milyar tl kasanda kullanımı yasak paran var dilersen onu yönet yine para kazann !!!
BANKALAR NEDEN ucuz peki risk var mı derseniz ? spek istemiyor yabancı gelsin alsın diyolar yürümüyor banka hisseleri el ayak demir prangalar vurmuşlar 1 fk da bekliyorlar ŞAKA gibi özetle...
Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri