Sayfa 315/582 İlkİlk ... 215265305313314315316317325365415 ... SonSon
Arama sonucu : 4650 madde; 2,513 - 2,520 arası.

Konu: ISDMR - İskenderun Demir Çelik

1. Bugün küçük yatırımcıdan iyi toplamışlar gibi..
    https://share.matriksdata.com/shareM...10171943145851

Alıntı:
    Gedik Yatırım #eregl için hedef fiyatını 33,86 TL'den 34.97 TL'ye yükseltirken, tavsiyesini "endeksin üzerinde getiri"den "endekse paralel getiri"ye indirdi.

2. Ünlü
    1.7 kâr bekliyor, ama temettüden feragat etmemiş gibi... 5 civarına denk geliyor.

ÜNLÜ & Co 2O23'de Yüksek Temettü Verimi Beklediği Şirketler

#EREGL 16.3%
    #TUPRS 15.7%
    #ENJSA 11.6%
    #TTRAK 10.9%
    #AYGAZ 8.8%
    #TURSG 7.8%
    #TOASO 7.0%

3. Petkim ve Tüpraş da yaşanan yüksek miktar para çıkışı denge için olabilir. Bankalar önce bir doysun.

4. EYT’nin uygulamaya gireceği tarihi de açıklayan Bakan Bilgin, şöyle konuştu:

*Televizyonlarda sık sık ‘işte şunlar da girecek, bunlar da çıkacak’ öyle bir şey yok. 99 öncesi biliyorsunuz, yaşla ilgili bir sorun var. O sorunu biz çözüyoruz ve önümüzde tek bir model var. Tek bir formül var daha doğrusu. Onun hesapları yapıyoruz.

EYT=Ereğli=Emekli
    Bunlar tesadüf olabilir mi?

5. Eyt de kademe yapacak. Yaşa takılanları yine yaşa göre 1-2 sene geri çekecek. Muhtemelen 2 sene veya çok yakın olanları 3 sene. Şöyle diyebilir. Şuan 53 yaşını bekleyeni 2023 için 3 yıl geri çektim der, 2024 yılında takılanı 2 yıl geri çektim. 2025 yılında takılan varsa 1 yıl geri çektim der. Zaten 2029 yılında 1999 yılında yaşa takılanlar mevzusu olmayacak. 2029 yılında 30 yılı geçtiği için mevzu kapanacak. Yukarıdaki örnek 2 olmaz 4 olur, 3 olmaz 2 olur, ama buna yakın bir örnek olacak. Keza tam tekmil 99 öncesi 25 yılı dolanı emekli edecek olsa bunu çoktan açıklamış olurdu. Eyt siz seçim işine bakıyor. Eyt olmadan seçimler nasıl geçer. Sonra oradaki ankete orana göre eyt nin derecesi netleşecektir. Benim tahminim.

6. İlginç çok ilginç, Songür beyde Cemal bey gibi düşünüyor. Songür beyin yazısı.

Sevgili @cemaldemirtas72 çok güzel özetlemiş anlatmak istediklerini. bende bir kaç ilave yapayım. Piyasanın bugünkü kalkışı için 4 aracı kuruma açılan yabancı ordinolarına BOA da eşlik edince kusursuz bir ralli oldu. Ama bende Cemal beye katılıyorum riskinizi kontrol ederek devametmekte fayda var zira her an AYI çıkabilir yola. mümkün olduğunda stop yapabileceğiniz hisselerde kalın ve nakit kalmanın da avantaj sağlayabileceğini asla unutmayın.

7. Kızıldağ abi Eregli sayesinde tasarruflarımı verimli hale getirebileceğimizden sayenizde farkındalık kazandım.

Borsada statik ve dinamik al sat yöntemleri olduğunu da al satta sistemi iyi kötü kurmaya başladığım( long ve testere bölgelerde şimdilik ) kısa vadede öğrendim.

Al satta kredili işlem %50-60 geçmemeli taşıma vadesi de 90 gün olmalı max ve hiper enflasyon koşullarında kredili iilem tercih edilebilir olmalı ...normal şartlarda tercih edilmemeli ..

Gün içi 2,3,4,5 katı kaldıraç veya viop işlemleri kesinlikle kumarbazlığa dönüşmektedir. Borsamız aşırı volatil yapıda ve ky yi cidden batırmaya oynayan, aksiyonlar her gün viop ve spot piyasada beraberce sahneye konuyor. Anapara / kredili oranı = 1:1 -1:2 işlemlerin kazanç yapısında aşırı riskler mevcut, ayrıca işlem becerisinde ileri dinamik ve profesyonel emin olma durumu gerektirdiğinden asla amatör yatırımcıların harcı değildir ancak intiharları olur.Başa geldi ondan biliyorum.

Statik ve muhafazar kar alma yolları bence en emin yollar kredili işlem ille yaparım %100 anaparam kadar kredi açarım zaten ralli var diyenlerin tümü bence kumarbaz azı ise pro trader vasıfları ile bu riske giriyorlar. Gerek var mı bence yok, bu konuda tam anlaşılamayan anlık takas ve derinlik analizi de dahil , hacim ve hareket , momemtumu ve alım iştahını gözleyemeyen amatörlerin bu riske girmemesi şart ! Kredili hisse almaya kalksak = aylık %2-4 faiz olsun diyelim, asla anapara oranı %50 geçmesine müsade etdilmemeli ...Buna benzer disiplinler şart olmalı !! ve 30 -90 gün üstü de taşımak istemem o riske asla girmem.

% 25 kredili hisse taşıyarak al satlar yaparak sabırlar 3 ay içinde , tüm eregli zararlarımı kapattığımı da gururla ifade edeyim madem .Eregli bizim canımız onunla ettiğim her kuruş zararı ben aracı kurumların kredileri ile telafi ettim özetle adamlara bu zararımı ödettim. ( güzel icraat oldu bence ) .Huzur var mı var iyi olmuş..

Olabilecek en düşük riskle işlem derinliği artırılmalı çok çok azımız Pro traderız psikolojimiz çok sağlam olabilirim ama ben 20 senelik süper traderım havalarına giriyorlar.

Amatörler topluluğu bu viop ve kredili işlem yapma heveslisi mikro ve küçük sabırsız yatırımcı dolu ülkede bir kısım aylarca ısrarla yazıp çiziyorlar. forumlarda al sattan süper karlar yazdığını iddia ediyor ki bence bunlar talihsiz yalanlardır.

Gün içi al sat yükselen piyasada kolaydır düşen ve testere piyasada forex de bu meziyetlerini ortaya koyamayanlar kesinlikle amatör seviyededir.

Amatör traderlar da gelip burda uzman kesilmemeli ..3 yönde de kısa uzun ve testere trade beceri olmadan kimse profesyonel değildir çoğumuz al sat ve sat al işinde amatörüz bu çok ihtimalli bir maç Doğrudur 3 yön var ama uzun vadede 3 yön var ...

Yükselen trend , yatay trend ve alçalan trend....bu 3 yön varken aynı günde ve her yönde yüzlerce farklı formasyon mevcut bunlar günlük traderları çarpmak yolmak için var ...bu unutulmamalı .

Psikolojimiz al sat veya sat al uygun bile olsa bu kez de giriş çıkış sinyalleri yorumlama görme anlama ve teknik analiz ufkumuz algılarımız ve anlayışımız yetersiz kalabilmektedir.

Özetle UZUN VADE Long VE başarılı şirkette uzum vade TEMETTÜDEN başka gidecek bir yol olsa ..bu ancak , pro trader olma yoludur .

Kaç fırın ekmek yemek lazım bu sanal dünyada kaç kişi pro trader olabilir oturup bi düşünmek lazım , sayı çok fazla yüksek değildir, 100 de 1 ile 1000 de 1 arası olduğu ifade edilmektedir, saygılar ..
    Son düzenleme : Deniz Ali; 17-10-2022 saat: 22:12.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,156
     Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    Eyt de kademe yapacak. Yaşa takılanları yine yaşa göre 1-2 sene geri çekecek. Muhtemelen 2 sene veya çok yakın olanları 3 sene. Şöyle diyebilir. Şuan 53 yaşını bekleyeni 2023 için 3 yıl geri çektim der, 2024 yılında takılanı 2 yıl geri çektim. 2025 yılında takılan varsa 1 yıl geri çektim der. Zaten 2029 yılında 1999 yılında yaşa takılanlar mevzusu olmayacak. 2029 yılında 30 yılı geçtiği için mevzu kapanacak. Yukarıdaki örnek 2 olmaz 4 olur, 3 olmaz 2 olur, ama buna yakın bir örnek olacak. Keza tam tekmil 99 öncesi 25 yılı dolanı emekli edecek olsa bunu çoktan açıklamış olurdu. Eyt siz seçim işine bakıyor. Eyt olmadan seçimler nasıl geçer. Sonra oradaki ankete orana göre eyt nin derecesi netleşecektir. Benim tahminim.
    Bence yaş sorunu ortadan kalkacak, 9000 gün pirimi olanalrı hemen 8500-9000 arası olanı nisan-maytıs gibi, 8000-8500 gibi olanı temmuz gibi vs.. bu saatten sonra yaş sınırını kaldırmak zorundalar.Yaşı açıklayamazlar..EYT lilerin büyük bölümü ise ak partili....yapmazlar...Aslında bir duyumum var ama 50 isdmr verene söylerim....
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 315/582 İlkİlk ... 215265305313314315316317325365415 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •