Sayfa 108/503 İlkİlk ... 85898106107108109110118158208 ... SonSon
Arama sonucu : 4021 madde; 857 - 864 arası.

Konu: AKENR - Akenerji Elektrik Üretim A.Ş.

1. Beklentiniz nedir arkadaşlar? Bir hedefiniz var mı?
    Dil aslandır, yatar eşikte...

2. Elinize sağlık Hocam. Bazılarının aksine yazdıklarınızda boş laf yok. Kısmetimiz neyse bekleyip, görelim... :ok:

Alıntı Originally Posted by Chetuo Yazıyı Oku

Posted by anyoranza
    Müsadenizle anladığımı ve düşündüğümü anlatmaya çalışayım :

O günkü şirketle bugünkü şirket bir değil. Bir kere önce bu konuda anlaşalım. O gün Akenerji sadece bir doğalgaz çevrim santralleri işleten %100 Akkök grubu şirketi idi. Portföyü çok sınırlı idi. 59,5 MW Yalova DGKÇS, 98 MW Çerkezköy DGKÇS, 6,3 MW Alaplı DGKÇS , 132 MW Bozüyük DGKÇS'ye sahipti. Yani 4 adet küçük DGKÇ.. Toplam 295,8 MW...

O günden bu yana köprünün altından çok sular aktı. Bu 4 santral yok artık. Şimdi daha verimli 900 MW tek bir DGKÇS var. Erzin DGKÇS... Bu en basitinden 4'te 1 işçilik maliyeti ile 3 kat fazla enerji üretme imkanı demek...

Ayrıca 320 MW'da yenilenebilir enerji santrali mevcut şu anda... (Bu arada Sadece 260 MW borçsuz yenilenebiliri olan GWIND 10 milyar TL piyasa fiyatına sahip)

Yani bugünkü şirket o günkünden kat kat daha büyük.

Hisseyi ucuza toplamaya çalışanlar olduğu konusunda hemfikirim. Ancak toplamaya çalışanların kim olduğu konusunda hemfikir değilim. AKENR bugüne kadar her yıl sadece 12 aylık bilançosunda değerleme yapmış. Farklı bir durum yok burada. Değerlemenin hep düşük yapıldığı ise bir gerçek. Ancak bu durum FAVÖK değerini gizlemelerini sağlamayacak!. Görebilen gözler çok rahat görür. 6 aylıkta belirginleşmeye başlamıştı düzelme. 9 aylıkta çok daha güzel olacak. Önemli olan gelir gider haneleri... GÖRMEK İSTEYEN GÖZLER GÖRÜR...

Burada sizinle kısmen aynı fikirdeyim, kısmen değilim. Şirket bu yönetime rağmen hala batık değil. Aynı fikirdeyiz. Ama düzelme Yapı Kredinin şirkete el koyması ile başlamadı. Düzelme son 3-4 senedir yaşanan dolar ve 1,5 senedir yaşanan ENERJİ KRİZİ ile başladı.

2019 YKB Borç Yeniden Yapılandırması Anlaşması ile 400 milyon dolar kredisi, TL kredisine dönüştürüldü. Bu borç şu anda 4 yıllık faiz eklenmesine rağmen 160 milyon dolara düştü doların artması ile birlikte.. (3 milyar TL/18,6) Bu enerji enflasyonunda %12 faiz ile TL kredi beleşe para gibi birşey...

Diğer yandan enerji krizi ile ciro inanılmaz rakamlara çıktı ve dolayısı ile hasılat ve FAVÖK beklenmeyen zirvelere ulaştı. Geçen sene 350 TL civarı olan PTF günümüzde 4000 TL'lere çıktı.. 350'de %50 kar etse -ki mümkün değil, sadece abartıyorum- 175 TL yapar birim MWH enerji için, ama bugün %10 karlılıkla çalışsa 400 TL kar eder birim MWH enerji için... Durum bu... Üretiyor. Kazanıyor.. Ve edinilen kar ile dolar alınıyor yada KKM yapılıyor. Bilemiyorum. Bu da DOLAR borcun hızla erimesine katkı sağlayacak önümüzdeki bilançolarda, kambiyo zararı yanında kambiyo karı kalemi de göreceğiz yüksek miktarlarda... Sonuç olarak 2022 bilançosunu 10 yıllar sonra ilk defa artı kapatabilir ama kapatamazsa da 2023 bilançoları hep artı olacak bana göre...

Yani olay tamamen KISMET... Ne yönetim başarısı, ne de YKB desteği...

geldi yine....yiğit özgür

01.08.2022 tarihli açıklamamızda
    kamuoyuna duyurulduğu üzere yaklaşık iki milyon abone ile Sakarya,
    Kocaeli, Bolu ve Düzce illerinde faaliyet gösteren Sakarya
    Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Sakarya Elektrik Perakende Satış A.Ş.'nin ana
    ortağı olan AKCEZ Enerji Yatırımları San.ve Tic.A.Ş.'nin paylarının
    %50'sinin, Şirketimiz payı hisse satış sözleşmesinden sonra belirlenmek
    üzere, Torunlar Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile birlikte satın
    alınmasına karar verilmiş ve hisse satış sözleşmesi 29.07.2022 tarihinde
    imzalanmıştır.

Bu kapsamda Şirketimiz Yönetim Kurulunun
    25.10.2022 tarihli toplantısında; AKCEZ Enerji Yatırımları San. ve Tic. A.Ş. ve
    Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin borçlarının refinansmanı ve Sakarya Elektrik
    Dağıtım A.Ş.’nin ilave yatırım kredisini finanse etme niyetinde olan diğer
    bankalar ile bir gizlilik sözleşmesi imzalanması şartı ile T. Garanti Bankası
    A.Ş. ve Türkiye İş Bankası A.Ş.’nin; fiyatlama, vade, masraflar ve benzeri
    konularda görüşmeler yapması, finansal, bütçe, kredi, teminat bilgileri ile
    çevresel ve sosyal, teknik, inşaat, trafik ve bunlarla kısıtlı olmamak üzere
    her türlü durum tespit raporunu paylaşması hususunda 3 ay süre ile münhasıran
    yetkili kılınmasına ve bu doğrultuda yetkilendirilmiş lider düzenleyici
    bankalar olarak yetkilendirilmelerine karar verilmiştir.

1) kamu bankaları torunlara ucuz kredi sağlamamış mı ki garantiye gitmişler

2) akenerjide hisseyi toplayan (görünürde) garanti yatirim ve citi idi

3) refinansman refinansman refinansman..

eşek bağlasan akcezden iyi yönetirdi herhalde

5. Sn. Anyoranza dışında kahvehane muhabbeti dönüyor burada. Beklentisi, hedefi olan yok. Şu grafiği koyalım ki kara geçince gidebileceği yerler belli olsun...

6, 12, 20, 35 Lira. Ne kadar çıkarsa çıksın ucuz olacak bu enerji fiyatları ile...

6. A101 kataloğunda yazdığı gibi, aldın aldın...

https://www.a101.com.tr/aldin-aldin-...hafta-brosuru/

2.80lere basmadan önce 3.30lardan aldın aldın
    diyor olabilir

bilançonun son tarihi belli. özsermayenin eksiye düşeceği de garanti. bilanço tarihine kadar kredili işlem yasağı da getirildi. yani aşağı basarsa kimse krediyle ucuza hisse alamayacak.

güzel tezgah.

bakalım tahminler tutacak mı

yatırım tavsiyesi değildir

yine bir bedelli. yine tavan giden hisse.. tavan giden rüçhan
    geçen ay 2.5tl olan hisseyi 4.5 liraya çektiler, şimdi hisse başı 1.67lira istiyor.

zoren de aynı şekilde bedelli yapacak, spk onayı bekliyor. hisse tarihi zirvelerinde (tl olarak tabiki)

işin iyice ..ku çıktı

bizim borsa tamamen hile hurda

akenerji bedelli aciklasa 50 kuruşa inerdik çok net

Sayfa 108/503 İlkİlk ... 85898106107108109110118158208 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •