Alıntı Originally Posted by PLANNER Yazıyı Oku
Selamlar,

3. çeyrek finansalları için detaylı bir çalışma yapmamakla birlikte, aşağıda paylaştığım EPİAŞ ptf grafiklerini ay sonlarında kontrol ediyorum. Gerçi Aksa Enerji de ikili anlaşmalarda mevcut ancak o kadar detay hesaplama yapamıyoruz.

Çeyreksel ortalamada artış yaklaşık en kötü %20 grafiklerden görünüyor. Açıkcası ben kendi sallama hesabımda 2Q22 üzerine bu artışı ilave edip, bir de Özbekistan'dan daha verimli bir katkı sağlanacağını tahmin ediyorum. 1600-1700 arası beklenti içerisindeyim. Bir de üzeri gelirse benim yıl sonu beklentim için fevkaladenin fevki olur.

Şahsen bir mühendis olarak, yaptığım hesap tamamen sallamadır. (Ciddiye alınmamalı...) Kendi öngörülerim için oluşturulmuştur, yanlış olması kuvvetle muhtemeldir.

2. Çeyrek PTF grafiği: https://seffaflik.epias.com.tr/trans...gop/ptf.xhtml#

3. Çeyrek PTF grafiği: https://seffaflik.epias.com.tr/trans.../gop/ptf.xhtml
Bu arada yukarıda verdiğim linklerdeki belirlediğim tarih aralıkları patlamış. Merak eden arkadaşlar için tarihleri çeyrek başlangıç bitişlerine göre ayarlamak gerekecektir.

Selamlar, saygılar,