Sayfa 137/472 İlkİlk ... 3787127135136137138139147187237 ... SonSon
Arama sonucu : 3775 madde; 1,089 - 1,096 arası.

Konu: SGK Emeklilik İşlemleri

en kesin çözüm:

ödediğimiz emekli primlerinin çalışanın kendi parası olduğu konusunda kimsenin şüphesi olamayacağına göre eyt liler açısından en kesin çözüm paramızı toplu geri vermeleri. bunun formülü illa bulunur, biraz kesinti ile.

bu sayede hükümet ve şakşakçılarının söyleyebileceği bir şey kalmaz. haaa, illa ben emekli olmak istiyorum diyen varsa devam etsin. ben o kafada değilim. paramı versinler. ben kendim değerlendiririm. bizim paramız üzerinden sanki lütufmuş gibi tantana yapıyorlar.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

2. Şu memlekette yaptığım işleri herhangi bir batı ülkesinde yapsaydım herhalde onbeş yirmi milyon dolarım olurdu lakin Türkiye de yaşıyorum. Dünya kadar emeklilik primi odemisim dünya kadar katmadeger uretmisim ama Eyt li olarak gelecek nesiller için yük olmusum. Hele yeni nesilin konforunu bizim gibi az ya da çok çalışan gibi Y kuşağı sağlamış ama hala yükmüsüz. Cehennem deki Türkler gibi birbirimizin paçasindan çekmeyi bırakmak iyidir. Bizim nesil iyi çalıştı fakat başımıza bu kabukları da sardı. Eyt haktır ampullerin lütfu değil. Odedigim primleri faizleriyle geri versinler o da yeter.
    İtirazlar hükümetlere israfa, isbilmezlige, boş beleş adamların yedi sulasine yetecek dunyaliklarina olmalıdır.Emekçilere değil. Bu ülke herkese yeter. Biz altı gün yeri geldi yedi gün çalıştık. Bak Belçika da çalışma gün sayisini 4 güne dusuruyorlar. Eyt liler yıllardır nasıl vazgecmediyse yeni nesil de bunun için calissin. Hadi bakalım hak verilmez alinir. Başlayın çalışmalara...
    Kimse Eyt çıkaracak diye bu ampullere oy vermez başka saiklerle verir.

Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sn. Discretus size katılıyorum. Versinler toplu birikmiş paramızı bakalım başimizin çaresine ... baydı artık karşılığı olmayan bir şey istiyormuşuz gibi davranılması
     Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    en kesin çözüm:

ödediğimiz emekli primlerinin çalışanın kendi parası olduğu konusunda kimsenin şüphesi olamayacağına göre eyt liler açısından en kesin çözüm paramızı toplu geri vermeleri. bunun formülü illa bulunur, biraz kesinti ile.

bu sayede hükümet ve şakşakçılarının söyleyebileceği bir şey kalmaz. haaa, illa ben emekli olmak istiyorum diyen varsa devam etsin. ben o kafada değilim. paramı versinler. ben kendim değerlendiririm. bizim paramız üzerinden sanki lütufmuş gibi tantana yapıyorlar.
    SM-A217F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4. Değerli arkadaşlar herkese iyi pazarlar. Kendi durumumu ilgilendiren bir soruyla buradayım.Burada yorum yapan arkadaşlar arasında bilgi verecek bilgiye sahip olanlar olduğuna inandığım için yazma gereği hissettim.
    .
    01.11.1992 sigortalılık başlangıcı
    Kasım 2022 sonu itibarıyla Emekli sandığı ve çoğunluğu ssk olan (şu an ssk lıyım)yaklaşık 5150 işgünü prim(Askerlk borçlanmasını da asgari ücretin 1.5 katı kadar yüksekten Aralık sonuna kadar yapacağım 260 gün onu da 1994 te yaptım ve emeklilik başlangıcı öne çekmiyor sanırım.)
    yaş 54 olduğuna göre EYT den faydalanabilecek miyim?Bilgi veren olursa müteşekkir olurum.
    .
    Syg
    Burada verdiğim bilgiler amatörce bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi kapsamında değerlendirilmemelidir ve her türlü alım satım işlemlerinizde yatırım danışmanınıza danışarak karar vermeniz önerilir.

Alıntı Originally Posted by gselman Yazıyı Oku
    Değerli arkadaşlar herkese iyi pazarlar. Kendi durumumu ilgilendiren bir soruyla buradayım.Burada yorum yapan arkadaşlar arasında bilgi verecek bilgiye sahip olanlar olduğuna inandığım için yazma gereği hissettim.
    .
    01.11.1992 sigortalılık başlangıcı
    Kasım 2022 sonu itibarıyla Emekli sandığı ve çoğunluğu ssk olan (şu an ssk lıyım)yaklaşık 5150 işgünü prim(Askerlk borçlanmasını da asgari ücretin 1.5 katı kadar yüksekten Aralık sonuna kadar yapacağım 260 gün onu da 1994 te yaptım ve emeklilik başlangıcı öne çekmiyor sanırım.)
    yaş 54 olduğuna göre EYT den faydalanabilecek miyim?Bilgi veren olursa müteşekkir olurum.
    .
    Syg
    53 yaş 5600 güne tabisin..EYT yasası nasıl çıkacağı belli olmadan askerlik borçlanması yapmanı önermem veya ödeyip sonra iptal edebilirsin...EYT yasasında 5000 iş günü ile emekli olma ihtimalin var...

2000 öncesi askerlik ödemeni asgariden yatırmanı tavsiye ederim...Maaşında 300 tl gibi bir artış yapar.Fazla da yapsan aynı artışı alırsın ..Tecrübeyle sabittir.

Maaş hesaplamasını 300-500 tl bir rakama olasılıklarla hesaplama yapan uzmanlar var...Onlardan yardım alabilirsin...Şahsen ben dilekçe vermeden önce aldım...

6.  Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    53 yaş 5600 güne tabisin..EYT yasası nasıl çıkacağı belli olmadan askerlik borçlanması yapmanı önermem veya ödeyip sonra iptal edebilirsin...EYT yasasında 5000 iş günü ile emekli olma ihtimalin var...

2000 öncesi askerlik ödemeni asgariden yatırmanı tavsiye ederim...Maaşında 300 tl gibi bir artış yapar.Fazla da yapsan aynı artışı alırsın ..Tecrübeyle sabittir.

Maaş hesaplamasını 300-500 tl bir rakama olasılıklarla hesaplama yapan uzmanlar var...Onlardan yardım alabilirsin...Şahsen ben dilekçe vermeden önce aldım...
    Sn heval,
    Çok teşekkürler.Bana askerliğin 2008 öncesi hatta 1994 yılı olduğu için biraz yüksek yatır diyenler olmuştu.Bir de askerlikle ilgili borçlanmayla (+260 gün ile) toplam 5150 yaptığı için EYT öncesi yapsam diyordum.Askerlik borçlanması E devletten yapılıyor sanırım.Kaç günde neticeleniyor tecrübenizle sabit.
    .
    Size sağlıklı ve mutlu emeklilikler dilerim.
    Burada verdiğim bilgiler amatörce bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi kapsamında değerlendirilmemelidir ve her türlü alım satım işlemlerinizde yatırım danışmanınıza danışarak karar vermeniz önerilir.

7. Ben askerlik ve doğum borclanmasini direk 4b sayıyorlar diye biliyorum.2018 bi yasa çıkarmışlar borclanmalrin hepsi 4 b den diye çok iyi araştırılması gerekir çünkü 4b nin yani bagkuun statüsü ne geçme olasılığı prim gün sayısı acisindan olabilir.
    Çok dikkatli araştırmak sormak lazım...
    yazdıklarım asla yatırım tavsiyesi değildir,lütfen forumun ğirişindeki yazıyı okumadan foruma ğirmeyin.232/643

8. eyt özelinde değil ancak sosyalizmin ne kadar kötü bişey olduğunu anlamak gerekiyor. Devletin emeklilik sistemi yada sağlık sigortası sistemi olmamalı. Çalışana brüt ücretinden vergiler kesilerek ödeme yapılmalı isteyen istediği emeklilik yada sağlık sigorta sistemine başvurmalı. Tıpkı abd de olduğu gibi. Devlet fabrika yapmamalı hizmet sektöründe bulunmamalı. Bir toplumu bir devleti çürütmenin bundan daha basit yolu yok ve olamaz. Dünyada bir sürü denenmiş örnekleri var hepside aynı kötü sonla sonuçlanmış.

Devletin sanayide hizmet sektöründeki varlığı kaldırıldıkça memurlukta azalacak verim artacak. Üstelik devletin bu işleri yapması özel sektörüde baltalıyor. Rekabeti bitiriyor. Bu özel sektöründe kalitesini düşürüyor özelde çalışanların maaşları düşük oluyor.

Biraz kapitalden ekonomiden anlayan insanların bunu görmesi lazım diye düşünüyorum.

Eyt ymiş yok prim gün sayısı yok maaş bağlanma oranı yok 1999 öncesi 2008 sonrası 50 yaş altı 55 yaş üstü bunlar tamamen zırvalıktır.

Tabi bir geçiş planlaması olmalı yanlışa alışmış bir toplumu 180 derece yanlıştan döndürmek zor olur. Sosyalizmi yavaş yavaş ortadan kaldırmak lazım mesela isteyene sigorta primleri iade edilmeli isteyen devam etmeli. Özel sağlık sigorta sistemi ve özel emeklilik sistemleri kurulmalı teşvik edilmeli. Bunu yapmak içinde devletteki emeklilik maaşları sürekli düşürülmeli özel sektör emeklililk sistemleri cazip hale getirilmeli.

Sayfa 137/472 İlkİlk ... 3787127135136137138139147187237 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •