Ben yeni e-devletten yaptım. Telefon bile gerekmedi. İnternetten herşey. Başvuru bir süre bekliyor 10 gün falan galiba, sonra borç çıkarmışlar mı diye bir siteden bakıyorsun. Borç çıkıp ödeyince birkaç günde, e devletten primler gözüktü. Ben şu an 4A dayım. 4A dan yapıldı. 4C nin internetten yapılmadığını biliyorum. Sizin askerlik gün sayısı prim gün sayısına oranı daha yüksek olduğu için borçlanmanın etkisi maaşınıza yüksek olur. Hesaplamak gerek.
Amerikada işsizlik %5 geçti diye hemen herkese çoluk çocuk demeden hediye çekleri yağdırıyorlar.
bağkurdan emekli olunca alt taban ne kadar maaş alınıyor ? ssk dan olunca alt taban ne kadar maaş alınıyor ? yani eyt çözülünce bağkurcular en az ne kadar ssk cılar en az ne kadar alacak ?
kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche
Mevcut emeklilik sisteminde Eylül/1999 yılının kesin bir çizgiyle ayrılması ve farkın bir anda 15-16-17 yıla çıkması çalışan bütün kesimlere büyük haksızlıktır. Türkiye şartlarında emeklilik yaşı ne olursa olsun mutlaka düşürülmelidir. Nasıl ki çalışanlardan işsizlik fonuna %1 patronlardan %2 gibi kesintiler yapılıyorsa bunlar kaldırılıp emeklilik sistemine aktarılan kaynak artırılabilir. Zaten buradaki para yıllar içinde bana göre hiç edildi..Dolayısıyla bu yöntemle belli ölçüde emeklilik yaşının makul seviyeye gelmesine taze kaynak oluşturulabilir. Başka kaynaklar da düşünülebilir. Düşünün bu ülkede yıllarca elektrikten TRT payı alındı. Yeter ki istensin!
Aktüeryal dengenin yani bir çalışan başına kaç emekli düştüğünün de gözetildiği aynı zamanda sigortalı çalışmayı özendiren sigortasızı ise çok ciddi cezalandıran uygulamalar da gerçekleştirilmelidir.. Mevcut durumda sigortasız, ucuz ve özellikle belli yabancı ülkelerden işcilerin çalıştığı sanayi siteleri emeklilik sistemimiz için en kötü durumdur. Düşününce ülkede milyonlarca x,y,z ülkelerinden gelen mülteci,sığınmacı var..(adına ne derseniz artık) Bunlar sayesinde belki de milyonla ifade edilebilecek rakamlarda eksik yerli istihdam oluşuyor SGK da büyük bir prim gelirinden mahrum oluyor ve belki de geleceğimizden çalınıyor. Sağlık sisteminde bu yolla oluşan tahribat, yıpranma durumu vs da var ama o konuya girmek istemiyorum..
Burda cidden akla mantığa aykırı yorumlar yapılıyor. SGK emeklilik sistemi ile alınan pirimler gerçek değeri düşünülürse düşük ve orta gelirli kesimler için büyük rakamlar.. Sanki babalarının hayrına bizi emekli edecekler. Ben tavandan pirim yatıran biriyim. Burda çıkmış birileri akıl vermeye , ahlak dersi vermeye kalkıyor? siz kimsiniz ya? Hangi hakla bizi yargıluyorsunuz? Çocukluğumuzun bir kısmı gençliğimiz gitti işyeri köşelerinde. Kimse babasının hayrına bir şey vermiyor.. Haddinizi bilin. Biz kimseden sadaka almıyoruz.. Sadece hakkımızı istiyoruz.. Bir daha burda aksini iddia eden olur kötü konuşurum ..Haberiniz olsun.Terbiyesizlik yapmayın.
Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri