Dil aslandır, yatar eşikte...
Bilanço dip notlarında çıkarabildiğim dolar borç ödeme tablosu aşağıdaki gibidir..
TL borç Ödeme tablosu da aşağıdaki gibi....
Gelecek hafta başı 6 aylık dolar vadesi geliyor. Yaklaşık 18,6 milyon dolar borç anaparası ve 18 milyon dolar 6 aylık dolar faizi ödenecek. Yaklaşık 36,6 milyon dolar...677 milyon TL... Kasada fazlasıyla Eylül sonu itibari ile (bilanço tarihi) para mevcut bu ödeme için... Hatta bir sonraki(Nisan 2023) ve ondan bir sonraki (Kasım 2023) ödemeler içinde yeteri kadar nakit Eylül bilançosunda mevcut...
Yani bu bilanço döneminden itibaren 2023 dönemi ve 2024 dönemi 2024'teki Balon ödemeler için para biriktirilecek. Nisan 2024 kolay 34milyon dolar lazım. Önemli olan Kasım 2024... O tarihte 4 milyar TL Türk Lirası cinsinden borç KAPATILACAK ve aynı tarihte 113 milyon doları anapara olmak üzere 128 milyon dolar ödeme yapılacak.
Bu miktarda gelir 2 yılda elde edilebilir mi?
Bana göre evet. Enerji krizi devam ettiği sürece PTF ve AUF fiyatları bu şekilde devam ettiği sürece çok mümkün... 2 yılın yenilenebilir üretim yaklaşık 1,5 GWH ve geliri yaklaşık 3 milyar TL olacaktır. Erzin'de kalan kısmı fazlasıyla sağlayacaktır.
PEKİ sonra NE olacak?
Borç SADECE 267 milyon dolar kalacak... Faiz yükü azalacak. 1200 MW'lık bir DEV için Ödeme sıkıntısı hiçbir şekilde kalmayacak..
O zaman yılda 100 milyon dolar FAVÖK oluşturma potansiyelli bir şirket, bugunkü değerle SADECE 189 milyon dolar olan PD bu rakamlarda kalabilir mi?
İşte bütün mesele bu!.. Hikaye BU... AMA, herkes kendi hesabını kendi yapsın! Kimse benim lafıma kulak asmasın... Yatırım tavsiyesi değildir...
temettü vermeyi düşünüyor musunuz sayın gençer?
gizem mi güzem mi , her ne karın ağrısıysa, bloomberg canlı yayınında bunu sormuştu. serhan da gülsem mi ağlasam mı der gibisinden bir tebessüm etmişti...
Elinize sağlık Sn. Anyoranza. Bilançodaki düzelme ile birlikte şu andaki fiyatı hayal olacak. Abuk subuk 3-5 yıllık enerji şirketlerinin değerleri $500-$600M, bu $190M. Dolar bazında üçe katlansa bile hala ucuz olacak...
Dil aslandır, yatar eşikte...
"Şirketimiz Yönetim Kurulu Şirket Merkezinde toplanarak 5.000.000 TL sermayeli "..... Enerji Depolama Sistemleri A.Ş" isimli bir şirket kurulmasına ve sermayesine %100 oranında katılınmasına karar vermiştir. "
şeklinde bir haberle tavan üstüne tavan yapıp, uzaya çıkan hisseler var.. Ortada fol yok, yumurta yok. Enerji Depolama mevzuatı yok daha... Piyasası yok.. Yatırımcısı yok.. Sadece henüz kurulmamış, '2 sandalye-1 masa' bile olmayan bir şirket haberi ile şirketin piyasa değerini bir günde 1200 MW'lık AKENR kadar (189 milyon dolar ) yükseltiyorlar...
Şirket milyar dolar PD'ye ulaşmış, 900000 $'lık 1 MW'lık GES taahhüt ihalesi haberi ile tavan olup 100 milyon dolar artırıyor PD''yi.. Hepsi kar olsa ne yazar. Ki vahşi bir piyasa GES EPC işi, Ankara'da, İstanbul'da elini sallasan GES EPC yapan firmaya çarpar...
Patron 6 ay önce -1 sene önce X fiyatından pahalı pahalı arz ettiği şirketi ,spekülatif haberlerle 10X, 20X fiyattan piyasaya çakıyor, paylarını borsaya kote edip. Sonra çaktığı hisselerin parasını güya şirkete BORÇ veriyor faizsiz... Gene TAVAN TAVAN... Neymiş faizsiz kredi imiş.. Olum o para HALKA ARZZZZZdan geliyor. Şirketin değil Patronun parası...
İlginç günler yaşıyoruz... :(
AKENR'de şöyle bir depolama haberi çaksa da milyar dolarlık şirket olsa.. Daha kolay aslında...:)
o dedigin sirketlerden ikisinin halka arzina arkadaslarim da katildi ve paralarini 3e 4e katladilar.
takip ettiysen biliyorsundur. istersen 100milyon liralik hisse talep et, herkese eşit 500 liralik 700liralik hisse verdiler.
halka arz olan kismin %90-95ini patronlar kendine ayirdi.
oyle olunca tavan tavan gitmesin de ne yapsin?
bizimkilerin de parasi atiyorum 500ken 2bin lira oldu. taş attı kolu mu yoruldu...
kimisi şıngırtıyla mutlu oluyor. ben bulaşmadım sonrasını da takip etmedim.
bizimki de kamuya aciklanmamis özel durumumuz yok demiş. kesin yoktur. hisse 2 dolara gelmeden açıklanmaz o özel durumlar
Yer İmleri