Endekste olmasa da benim portföyde bir düzeltme eğilimi başladı) Totalde 2 gün önceki nakit pozisyonuma göre % 1,28 aşağı indik şimdilik..!
Endekste olmasa da benim portföyde bir düzeltme eğilimi başladı) Totalde 2 gün önceki nakit pozisyonuma göre % 1,28 aşağı indik şimdilik..!
"İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
Clausewitz
XBANK % 5 yukarda, endeksi bankalar poztif bölgede ya da nötr bölgede tutuyor. Borsanın tamamının endeksi XUTUM ise bir kırmızı bir yeşil yakıyor, nötr bölgede, o da bankalar sayesinde yine.. Bizim kağıtlar YATAS hariç kırmızı.
Clausewitz
MERCN geri dönüşümün şerefine devre kestiNe güzelsin dünya..
Olsun, acıtmadı ki, senin düştüğün kadar başkası çıkmış, 1 saat önceki ile aynı durumlar.. Züğürt tesellisi böyle mi oluyordu.. ?
Ne diyorduk, 'fiyat şeytandı' değil mi? Yaşar Erdinç hocamızı da rahmetle analım bu arada.
Clausewitz
xu100 endeks yılbaşından buyana dolar bazlı %80 yukarı gitmiş. Hisse senedine yatırım yapanlar dolarcılara göre oldukça karlı...
Hele hisse seçimini iyi yapanlara para sayma makinası lazım. KKM'de de kütlesel çözülmeler başlarsa paranın borsadan başka pek gidecek yeri yok...
Birçok hisse F/K oranlarına göre oldukça ucuz durumda halen.
1000.000 liraya aldığı evi (1 milyona ev kaldıysa) 5 bine kiraya veren birisi için F/K oranı 16 civarında. Oysa ki birçok Gayrimenkul ortaklığı şirketlerinin F/K oranları 2 yada 3'ler seviyelerinde. Hakeza birçok sanayi şirketinin F/K oranları da ev alanlara göre oldukça düşükte....
Borsada bazı şirketlerse uzaya gitti. Bunlar patlalatılıp vatandaşlar borsadan soğutulursa çok yazık olur....
Hisse senedi yatırımcısının sayısı 3 milyonu geçti
https://www.ensonhaber.com/ekonomi/h...-milyonu-gecti
Sayın Sar teşekkürler yorumlarınız ve bilgileriniz için. Yine katkılarınızı bekleriz memnuniyetle, Ereğli sayfasında olduğu gibi. Ben BİST'i 5 yıllık ve 10 yıllık tahvillerle kıyaslayıyorum genelde.
5 Yıllık Tahvil Faizi % 11,58, 10 Yıllık Tahvil Faizi % 11,84, bunları F/K şekline sokarsak
5 Yıllık Tahvil Faizi 100/11,58= 8,63
10 Yıllık Tahvil Faizi 100/11,84= 8,44
F/K oranına sahip olur, ana parayı amorti süresi gibi düşünürsek. Zaten F/K'da da benzer mantık kullanımı sözkonusu. Bu durumda
BIST 100 F/K'sı 6,57 ile 5 yıllık Tahvil Faizine göre %31,35 prim potansiyeli, 10 yıllık Tahvil Faizine göre %28,46 prim potansiyeli taşımakta son bilançoların verilerine istinaden. Bir sonraki bilançolarda da durum yine borsa lehine değişebilir.
Clausewitz
Bu karşılaştırmayı yaparken aslında risksiz getiri aracı olan tahvillere karşın riskli getiri araçlarına biraz daha potansiyel yüzdesi vermek lazım. Özellikle BIST 100 harici büyüme şirketlerinde durumun Tahvil Faizlerinin getiri potansiyelinin 2 katı olması gerektiğini düşünüyorum. Bu durumda büyüme şirketleri benim nazarımda 17-18 f/k'lardan aşağısında ise ucuzdur son bilançolarına göre. Şirketler bazında sapmalar olsa bile ağırlıklı ortalamalarda bu potansiyeli genelde tuttururlar büyüme şirketleri.
Clausewitz
İlginç bir şekilde ODAS'ı tabana bastılar.
Clausewitz
Yer İmleri