Sayfa 566/993 İlkİlk ... 66466516556564565566567568576616666 ... SonSon
Arama sonucu : 7937 madde; 4,521 - 4,528 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XVIII

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    19,097
    Salih Bozok,bunu tanıyan varmı,rahmetli dedemlende içli dışlıydı gerisi

Salih Bozok (1881, Selânik - 25 Nisan 1941, İstanbul), Türk asker ve siyasetçi. Mustafa Kemal Atatürk'ün çocukluk arkadaşıydı ve daha sonra yâverliğini yaptı. Atatürk'e en yakın kişi olarak bilinir.

Hayatı
    Salih Bey 1881 yılında Selanik’te Yakup Paşa Mahallesi’nde dünyaya geldi. Annesi Çelebi Hanım ve babası Cafer Efendi'nin tek evladıdır. Çelebi Hanım bütün sevgisini Salih Bey’in üstünde toplamış ve bir dediğini ikiletmemiştir. Salih’in babası Cafer Efendi ise sert karakterliydi ve Çelebi Hanım ikisi arasında köprü olmuştur...

Mustafa Kemal Atatürk ve Nuri Conker Bey, Salih Bey’in Selanik’ten mahalle ve okul arkadaşlarıdır. Bu üç arkadaşın arasında çocukluktan başlayan dostluk ve kardeşlik, ölüm onları ayırıncaya dek sürmüştür. Fikirleri 21. yüzyıla ulaşabilen tek lider olan Atatürk, bu iki arkadaşına karşı içtenliğini hiçbir zaman yitirmemiş, onlarla çocukluk günlerinde olduğu gibi şakalaşmıştır. Ayrıca sırlarını onlarla paylaşmaktan geri durmamıştır. Atatürk, canını ve değerli annesi Zübeyde Hanımı emanet ettiği Salih Bey’e mektuplarında şöyle hitaplarda bulunmuştur. “Ey Hazreti Salih, Kardeşim Salih, Kuzum Salihçiğim, Güzel Gözlü, Burma Bıyıklı Salihim.†Atatürk dostlarına karşı iltifatta bulunmaktan hiç kaçınmazdı. Atatürk’ün sevdiği, güvendiği bir kişi olan Salih Bey’in, çevresinde de aynı duygularla tanındığını ona takılan şu adlar göstermektedir: "Salih Selanik", "Sadık Salih", "Şen Salih", "Tatlı Salih", "Erkek Salih", "Muharip Salih", "Ahbap Salih" ve "Bozok Salih".

Mustafa Kemal Atatürk ile olan dostluğu
    Atatürk'le dostlukları eskiye dayanmaktadır. O da Atatürk gibi, Selanik doğumlu. Yaşları da yakın. Selânik'ten mahalle komşulukları, hatta Atatürk’le üçüncü kuşaktan akrabalığı vardır. Atatürk’ün dedeleri olan Hacı İslam Ağa ile Hacı Salih Ağa, onun da dedeleridir. Atatürk’e aslen Konyalı (Karaman eyaleti) diyenler olduğu gibi dedelerinin Aydın yöresinden göç etmiş olduğunu söyleyenler de vardır.[5]

İlk subaylık yıllarında beraberler. 1908'de hürriyetin ilanından sonra yolları yine Selânik'te kesişiyor. Atatürk'ün onu daha o yıllardan "ömür boyu yoldaş" olarak seçtiğini gösteren ilginç bir sahne vardır:

Selânik'te meşhur Olimpos Gazinosu'nda oturdukları bir akşam, Mustafa Kemal sofradaki dostlarına ileride nasıl iktidara geleceğini anlatır. Sonra da orada bulunanlara gelecekteki görevlerini açıklar. Masadakiler; Fuat Bulca, Nuri Conker, Fethi Okyar ve Salih Bozok hayretle izler onu. Herkese görev bölümü yapıldıktan sonra, sıra Bozok'a gelince, Salih der seninle hiç ayrılmayacağız. "Seni kendime yâver yapacağım." Masadakiler sorar:

"Peki sen ne olacaksın?"

Yanıt kısadır:

"Ben, size bu görevleri verecek adam olacağım."

https://tr.wikipedia.org/wiki/Salih_Bozok

İşte en önemli nokta

"Ben, size bu görevleri verecek adam olacağım."

2. refaba senin hesaplayamadığın herkesi kendine benzer pozisyonunda veya şartlarında olduğunu farz etmek
    dün itham ettiğin kişi 1980 yılında amerikada çalışan veya phd. yapan biri olabilir ya da
    doğrudan amerikada üniversiteyi okuyup işe başlamış biri olabilir veya iş teklifi alıp oraya gitmiştir
    vatandaş birikimini amerikan tahvillerinde veya banka cd'lerinde değerlendirmiş olabilir
    1980 yılında senin ülkenin 5 cente veya 70 muhtaç olmasıyla bunun ne alakası olabilir, adam kazanmış değerlendirmiştir..?

3. Bütün orta ve alt düzey ücretler asgari ücret olacak sen ne aliyon ben 1.3 asgari ücret sen ben de 1.5 asgari ücret , yumurta kolisi 0.1 asgari ücret elektrik faturası .3 asgari ücret , bu nedenle meb tv de hemen ondalık ve rasyonel sayı dersine başlamalı , sayin halkımız bunu öğrenmeli ,.
    Enflasyon faizden doğar tezini dünyada öğrenmeyen kalmadı , herkes haddini bilecek kim hatice kim netice ameriga da bile milletin kafası karıştı , 1 adet kılıçoğlu kiremite 20 tl verdim 2 gün önce , 2.75 tl idi 2019 ağustosta çimento 100 tl 18 tl idi , dünyaya ekeeenomi dersi vermek öyle kolay olmuyor .

4. Dolar 22 Hedef ne zaman gelir?
    Eski DUHUL 21-06-2010 Apoletler : FULL YESIL

Alıntı Originally Posted by refaba Yazıyı Oku
    O yönü beni igilendirmez,kişiliğide,konumunuda bilmem,benim kendisine bir lafım yok,sadece yanlış olanı hatırlattım,bizzat 74-80 arası çeşitl bakanlıkların üst düzeye yakın konumunda çalıştım,kayıt dışı malları kayıt altına aldım,77 yılında benim önderliğimde mhp ağırlıklı sendikayı devirdik yol iş yönetimindeyken,adamlar sendikayı arpalık gibi kullanıyorlardı,ssk kurumunuda gözlemliyorduk bilgi alıyorduk,şimdiki gibi gizli saklı olan yoktu,belediyeylende içli dışlıydık,vedat dalokay ve ali dinçerlen,70 yılları zor dönemdi ABD ambargosu vardı,hazinenin girdisini çıktısını çok iyi biliyorduk,döviz durumunuda,zaten 70 cent olayı ambargolar yüzündendi,ssk'nın 10 milyar dolar karşılığı parası vardı,80 yıllarında ülkemizde kriz olduğu gibi dünyadada vardı,150 dolar olan ons altın 850 olmuştu,neyse 80 darbesinde hazinede para yoktu,evren bono karşılığı ssk'nın parasına çöktü,istersen verme çünkü darbe zamanındasın,para alındı orduya peşkeş çekildi,işçinin alın teri parası gitti işçinin sendikasıda lav oldu hakları donduruldu 8 sene,memurlar bile bu yağmadan pay aldı,işçi nah aldı,memur maaşları 3-4 kattı işçiye göre,özal zaten ssk'yı hep btirdi geri kalan varlıklarıda patronlarına peşkeş çekti,80 yılları böyle geçti dış borç almadan ssk varlığı harcandı,ben 80 yılında eski mitçi olduğumdan generaller beni uyardı tabiki Atatürkçü kesim ağustosta darbe yaacağız dediler,görev icabı heryere üyesin,aklanamazsın arada kaynar gidersin dediler,bende alel acele yurt dışına uçtum haziran ayında,o zaman vize yoktu darbeden sonra uygulandı,hazinede döviz yoktu,olsaydı ssk varlığına çökülmezdi,o dönemleri banim yaşımda ve üstümde olanlar bilir+bu işlerlen ilglenenler,yani kısaca devletin içinde olup uzman kişiler sıradan insanlar değil,200 dolardan fazla vermiyordu devlet oda başka bankalara havale ediyordu,geri kalan yazdığım önceki gibi,resmen ssk bitirildi evren ve özal zamanında 1 kuruş dış yardı almadan,şimdiki zat çıkıyor by kemal ssk'yı batırdı diyor,aptal halk nasıl anlasın bunu,adamlar burnunun ucunu göremiyor aptallıktan,ssk'yı evren,özalmı batırdı yoksa kılıçdaroğlumu ???,işte 70-80 yıllarının mazisi bu,çok şey var yazılacak gerek duymuyorum bazı lavuklar çıkar beni eleştirir.Bu ülkede gerçek Atatürkçü olmak zor,kurtuluş savaşından beri durumumuz bu,bizlere bir görev verildi zamanında layıkıylan yaptık 80 darbesinden sonra kıçımıza bir tekme savurdular,yıldıkmı,çepniler yılmaz !!!
    Halen çözemedin izmirli hoca abd den bahsediyor
    bir halt olacağı yok.

6.  Alıntı Originally Posted by feritilker Yazıyı Oku
    Dolar 22 Hedef ne zaman gelir?
    Senin hedefin o galiba …. ehonomi yönetiminin değil bana göre.

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by Desidero74 Yazıyı Oku
    Bütün orta ve alt düzey ücretler asgari ücret olacak sen ne aliyon ben 1.3 asgari ücret sen ben de 1.5 asgari ücret , yumurta kolisi 0.1 asgari ücret elektrik faturası .3 asgari ücret , bu nedenle meb tv de hemen ondalık ve rasyonel sayı dersine başlamalı , sayin halkımız bunu öğrenmeli ,.
    Enflasyon faizden doğar tezini dünyada öğrenmeyen kalmadı , herkes haddini bilecek kim hatice kim netice ameriga da bile milletin kafası karıştı , 1 adet kılıçoğlu kiremite 20 tl verdim 2 gün önce , 2.75 tl idi 2019 ağustosta çimento 100 tl 18 tl idi , dünyaya ekeeenomi dersi vermek öyle kolay olmuyor .

Yumurta tamam ama 0.3 asgari ücrete, yani ~165 gaymeye cereyan kalmadı.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

8.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Halen çözemedin izmirli hoca abd den bahsediyor
    Hem S.K.T. hemi de T.E.T.T. dolmuş, geçenler de de anlayamadi bana sardı eski simitçi yim diyor .Boyle kabul edecez bunları en azından malum şahsa ok demiyor , bu dönemde kizsamda bölünmemek için biraz susarım .

Sayfa 566/993 İlkİlk ... 66466516556564565566567568576616666 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •