Varoşun teki, geçtim borsayı, bir sürü insanın, çalışanın ve ailenin ekmek yediği şirkete inşallah batar demiş ve değerli üyelerin bir kısmı da ciddiye almış. Ne gerek var bu tipleri ciddiye alıyorsunuz demek zorundaydım naçizane.
Tahtanın buraya gelmesi erdemoğlunun işi değil endeks üzerinde kurulan sistemin işi .
hükümet için BORSA= EKONOMİ yani borsa ne kadar iyi olursa EKONOMİ nin iyi olduğu algısı mevcut.
Bu yüzden endeks düzeltmelerini bile net hareketle yapamıyor , siyasi otorite çıkıp grup toplantısında borsa düşmeyecek devam edecek , diğer siyasetçi borsayı öneriyor , muhalefet kendi penceresinden burada dönenleri gördüğünden dikkat edin satın diyor.Bu düzeneğin bozulduğunu gösterir çünkü sistemin içinde karşı bacak olan yabancı yok , milletin gördüğü bofa bıyıklı endeks ağırlığı olan tahtalarda sistem tarafından kullanılıyor.Şimdi böyle bir ortamda yeni yatırımcı koşan atlara geliyor sasa ve hekts bu yüzden kontrolden çıktı geçen de yazdım dengelenme olacaktır olması gereken bu , oynaklık olacağını dünde belirttim , düzen bu şekilde şuanda yukarda bahsettiğim algıdan dolayı SEÇİM süreci içinde oyun bu şekilde ilerliyor .
BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.[
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
El insaf arkadasim artik 1 F/K'dan, 0.30 PD/DD'den islem gormeye baslayan, 1 milyar dolar degerindeki bankaalarin 3 kat artmasi ile 2 senede 100 kat artmis hissedeki hareketleri nasil karsilastirabiliyorsun.
Sasa'nin piyasa degeri butun bankalarin toplamindan daha yuksek bir degere erismis. Bu bankalarin karlari da asagida. Mantikli geliyor mu? Tamam, bankalar ekonominin aynasi, problemleri de belli. Ama bankalarin onunde secim ve akabinde ekonominin duze cikacagi beklentisi var. Sasa da buyuyor. Ama burdan giren 40 milyar dolar olmasini mi bekliyor artik dunya devi Sise 5 milyar dolarken? Bilmiyorsaniz Sise dunyanin en buyuk soda kulu ve krom ureticisi ve 60 senedir elyaf isinde.
Son 3 ayda olanlar kripto/kkm kumarbazlarinin ponzisidir. Nasil korona kumarbazlari 2020'deki hareketleri yaptilarsa bu da boyle. Ponziler yeni para girisi bitene kadar devam eder. Bircok ici bos sirket yuzlerce kat yapti. Bunun yatirimcisi da kazansin, kazanmislar da zaten. Ama boyle topiklerde cok sevilen Omaha Iblisi Warren Buffet'in bir sozu de unutulmasin: "Book value does not matter until it does."
(yukselc adli arkadastan alintidir)
iş bankası genel müdürünü son konuşmasını dinleyin bence şuanda bu karlar sistemin ekonomik politikası ile gelen karlar hükümet değişirse o zaman bakarsınız bankalardaki enkaz raporlarına , bankalardaki son hareketten bahsetmişiniz orayı biraz açalım 10 tavan çekmesi normal mi bankaların bu hızı yaparken bir tane trafik polisine yakalanmıyor
sonuç olarak kontrollü borsadayız .
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
Takasları sıkı takip eden bir dost'tan Patronlar bile trader oldu
Büyük küçük tüm hisselerde Piyasada yoğun şekilde patron satışı var..
Şimdi endeks ters dönünce bu patronlar geri alım açıklayınca alkışlayacak mıyız?
Yer İmleri