Sayfa 796/1024 İlkİlk ... 296696746786794795796797798806846896 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 6,361 - 6,368 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. Ben hiçbir yeri trollemiyorum.
    Ben faiz ve bankacılık konularıyla ilgili dövizle ilgili bir fikrimi yazdım.
    Yazılanlara sırayla bir bakarsanız sadece ekonomi ile ilgili bu fikrime karşılık kimlerin siyasi mesajlar verdiğini yani sizin deyiminizle trollediğini rahatça görebilirsiniz. Dövize yatırım yapılamamalı sözime akrşılık ayakkabı kutusu diyen bir canlı bile çıktı Yani benim suçum yok. Tahammülsüzler ve psikolojileri yıpranmış.

Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    Bu forumda tartışanlar için en iyisini Mehtap karayol yapıyor. Forum nasıl trollenir uygulamalı gösteriyor. Hep siz mi trolleyeceksiniz. Yüz kez, binkez söylendi faiz ve bankacılık faaliyetleri ile ilgili konular dışında siyasi- dini- etnik vs. konuların yeri burası değil diye.
    Döviz topiğide , faiz topiği de ana konu dışında her türlü şeye açık olmuş. Hatta işleri bitmiş RAMAt diye birşeyi tartışıyorlar. Her insan layık olduğunu bulur.

2.  Alıntı Originally Posted by mehtapkarayol Yazıyı Oku
    Burada daha önce de yazmıştım.
    Ben olsam dövize yatırımı yasaklarım ya da ağır vergiler koyarım.
    Para kazanacağım düşüncesi ile hiçkimse ülkenin ihracat-ithalat dengesi ile oynayamaz böylece.
    Başka bir ülkenin parası bir yatırım aracı değildir, olmamalıdır.
    Sadece ithalat yapacak olanlara dolar alma hakkı verilmeli.
    Liberalizm tapacağımız bir put değil.
    Mehtap hanım bu nasıl bir düşünce... Siz hangi yılda yaşadığınızı sanıyorsunuz bilmiyorum ama ben hatırlatayım.. 2017 yılında yaşıyoruz.. Dediğiniz uygulamlar ile bir tek K.Kore kaldı...

Dövizi kararlar yada kanunlar ile yasaklayamazsınız.. USD neden global para birimi olmuşta TL olamamıştır.. Bunları düşünmenizi tavsiye ederim...

Dövize bir insan yatırım yapıp sürekli kar ediyorsa ülkenin para birimine yatırım yapıp sürekli para kaybediyorsan zorla insanları ülkenin para birimine yönlendiremezsin...

Demek ki o ülkeyi yönetenler sağlıklı bir ekonomi yönetemiyorlar demektir... 2004-2009 yılları arasında neden hane halkı USD ı bir yatırım aracı olarak görmeyip de 2012 yılından sonra görmeye başladı..

Bu soruyu sorarak kendimize daha sağlıklı cevaplar bulabilirz...

Yoksa ABD yine aynı yerinde, USD ı da hala FED basıyor... Değişiklik ABD de değil; bizlerde...

ABD para bastığında iyi idi de; parasını toplamaya başlayınca mı kötü oldu?

Ya da biz bunu daha önce bilmiyormuyduk? Biliyorsak sorumlu kurumlar yada kurumlarımız neden önlem almadı? soruları ile başlayabiliriz..

Kısaca;

Kendi sorunlarımızı çözemeyip hep bir başka şeyde ararız sorunlarımızı...

Ben aslında böyle değilim de; ah arkadaşım... Ya da öyle olmayacaktı da ah şu var ya şu... Tüm suç onda...

Not; Müsade edildiği ölçüde buraya yapılması gerekenleri bir kaç defa yazdım.. Eğer bunlar yapılsın... 1 tane kişi bile 1 usd satın almaz... Bu kadar eminim....

Ama bu yapılması gerekenler yapılmayıp izleniyorsa suç USD ın değildir...

onlar da bizim stopaj yoktur bi de gelince cok fena olacak eleman hahaha........

Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Yuh mevduatta parası var diye ek gelir vergisi mi alıyorlarmış?
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by syılmaz Yazıyı Oku
    İsviçre'de açılan hesaplar elbette güvenlidir, mesele hesabın güvenliği değil. Eğer yurtdışında bir geliriniz varsa bunu Türkiye'de beyan etmezseniz, burada cezasıyla birlikte tahsil ederler. Önce ki mesajımda ikinci linkte açıklama var. Üye ülkelerin hepsi, kendi ülkelerinde ki yabancı mevduat sahiplerinin mevduat miktarlarını ilgili ülkenin vergi dairesine otomatik olarak bildirecekler. İsviçre'nin de buna dahil olduğunu da özellikle belirtmiş.

Yani yurtdışında hesabınız olması suç değil elbette, yurtdışında ki mevduatınızın Türkiye'den daha güvende olduğunu da düşünebilirsiniz, buna da tamam ama mevduatınızın (yada menkul kıymetinizin) bir getirisi varsa bu getiriyi burada beyan etmeyeyim zaten kimse bilemez diye düşünmeyin artık.

Gerçi hesap bildirimlerinde alt limit uygulaması olabilir diye görüşler var ama kesin olan şu gerçek kişiler için 1 milyon usd üstü, şirketler için 250k usd üstü her halükarda ilgili ülke ile paylaşılacak, altında ki rakamlar için kesinlik yok ama bildirilmeyeceğinin garantisi de yok.
    anlamaya calisiyorum

Yani zengin bir Turk un Isvicre de hesabi varsa bunu TC Maliye bakanligina bildiriyormu?

5.  Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    onlar da bizim stopaj yoktur bi de gelince cok fena olacak eleman hahaha........
    Anlamadığım mevduattan elde ettiği geliri mi vergilendiriyorlar (gelir vergisi diye), yoksa mevduatta parası var varlıklı bu adam deyip bir üst vergi dilimine sokmak (ya da benzeri bir formul) suretiyle mi üzerine çöküyorlar.

Mevduatların aldığı faiz zaten %1. Neyini vergilendirecekler daha?

Kafalar karıştı

Bizde stopaj var, onun haricinde faizden kazanılan geliri beyan etmeye gerek yok diye biliyorum. Stopaj da %15-18 makul denebilecek oranlar.

Avrupa %50'den aşağısına çalışmaz gelir vergisi dedin mi.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Mehtap hanım bu nasıl bir düşünce... Siz hangi yılda yaşadığınızı sanıyorsunuz bilmiyorum ama ben hatırlatayım.. 2017 yılında yaşıyoruz.. Dediğiniz uygulamlar ile bir tek K.Kore kaldı...

Dövizi kararlar yada kanunlar ile yasaklayamazsınız.. USD neden global para birimi olmuşta TL olamamıştır.. Bunları düşünmenizi tavsiye ederim...

Dövize bir insan yatırım yapıp sürekli kar ediyorsa ülkenin para birimine yatırım yapıp sürekli para kaybediyorsan zorla insanları ülkenin para birimine yönlendiremezsin...

Demek ki o ülkeyi yönetenler sağlıklı bir ekonomi yönetemiyorlar demektir... 2004-2009 yılları arasında neden hane halkı USD ı bir yatırım aracı olarak görmeyip de 2012 yılından sonra görmeye başladı..

Bu soruyu sorarak kendimize daha sağlıklı cevaplar bulabilirz...

Yoksa ABD yine aynı yerinde, USD ı da hala FED basıyor... Değişiklik ABD de değil; bizlerde...

ABD para bastığında iyi idi de; parasını toplamaya başlayınca mı kötü oldu?

Ya da biz bunu daha önce bilmiyormuyduk? Biliyorsak sorumlu kurumlar yada kurumlarımız neden önlem almadı? soruları ile başlayabiliriz..

Kısaca;

Kendi sorunlarımızı çözemeyip hep bir başka şeyde ararız sorunlarımızı...

Ben aslında böyle değilim de; ah arkadaşım... Ya da öyle olmayacaktı da ah şu var ya şu... Tüm suç onda...

Not; Müsade edildiği ölçüde buraya yapılması gerekenleri bir kaç defa yazdım.. Eğer bunlar yapılsın... 1 tane kişi bile 1 usd satın almaz... Bu kadar eminim....

Ama bu yapılması gerekenler yapılmayıp izleniyorsa suç USD ın değildir...
    2010 yilinda Meksikaya tatile gitmistik cunku baska tatil yapacak yakin yer bulamadim maalesef

Kisa kesicem

Mexico City Havalimaninda dolari bozup pesos aldik harcadik ettik 4 gun sonra biraz pesos kalmisti elimde ABD ye ucmadan once dolara cevirmek icin doviz bufesine gittim

Kadin benden Amerikan pasaportumu aldi ve fotokopisini cekti 3 sayfada birseyler imzalattirdi

Sordum nedir bu diye

Megerse Meksika vatandaslarinin dolar almasi yasakmis yalnizca yabancilar alabilirmis

7.  Alıntı Originally Posted by mehtapkarayol Yazıyı Oku
    Ben hiçbir yeri trollemiyorum.
    Ben faiz ve bankacılık konularıyla ilgili dövizle ilgili bir fikrimi yazdım.
    Yazılanlara sırayla bir bakarsanız sadece ekonomi ile ilgili bu fikrime karşılık kimlerin siyasi mesajlar verdiğini yani sizin deyiminizle trollediğini rahatça görebilirsiniz. Dövize yatırım yapılamamalı sözime akrşılık ayakkabı kutusu diyen bir canlı bile çıktı Yani benim suçum yok. Tahammülsüzler ve psikolojileri yıpranmış.
    Bence TLye yatırım yasaklanmalı, öyle bir yapı kurulmalı ki kimse TL biriktiremesin, faiz alamasın. Ama işte öyle bir yapı kurulmalı ama.

Alıntı Originally Posted by mehtapkarayol Yazıyı Oku
    Dolardaki yükseliş taleple ilgili.
    Alınamasa, yastık altına vs atılamasa o dolar oraya çıkmayacak zaten.
    Bazen tersten düşünmek lazımdır:

Dolardaki düşüş, yüksek taleple ilgili..kimin talebi; yabancının, Londra'nın..

Yabancıya dünyanın en yüksek faizi verilmese, adamlar bu kadar nemalandırılmasa, dolar oraya düşmez zaten..

Velhasıl yediğin hurmalar.............

Sayfa 796/1024 İlkİlk ... 296696746786794795796797798806846896 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •