Sayfa 36/1011 İlkİlk ... 2634353637384686136536 ... SonSon
Arama sonucu : 8084 madde; 281 - 288 arası.

Konu: Viop XLVI

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyanın merkezi İstanbul
    Gönderi
    1,826
     Alıntı Originally Posted by CAKIR24 Yazıyı Oku
    Bu enflasyon işinde şöyle bir sorun var. Esasen üretici tüketiciye göre haklı. Tek sorun güven ortamı olmaması. Bir iki gün önce yaşadığımı anlatayım. A101 de karlıdağ tereyağı 170 liradan 212 liraya çıktı. Bende Malatya pazarına gittim, orada aynı ürün arı gıda markası ile var. Önce 170 lira dedi, dedim sonra kasada 210 lira olduğunu öğrendi, trendyolda bu ürün 259 lira olduğu resmî çekmiş. Derken arı gıdayı aradım, dedim 20 kg alacağım, apartmanda isteyenler vardı. 170 liradan arı gıda verdi, parayı hemen yatırırım, 2 güne ürünler geldi. Burada a101 veya Malatya pazarı bu ürünü 140 dan alıp 170 den satacaklardı, ama yolda mala zam geldi, yerine koyamadığı İçin fiyatı 212 liraya çekti. Bu örnek hemen hemen her üründe mevcut.

Hükümet yerine koyma maliyetini kabul etmiyor, savaş bu yüzden çıktı. Aldığın ürünün faturasını göster, üzerine %10 ekle ve sat. Bunu başaramadığı İçin aracılarla savaş halinde ve bu savaş bitmez.
    Geçen sene de tanzim çadırları kuruluyor patates, soğan depoları basılıyordu mesela. Ne farkı var bunun ondan.
    Sene başında benzin kaç paraydı şimdi kaç para? Herşeyin fiyatı en az 2-3 e katlanmış durumda. Tarladan babasının hayrına bedava ürün alınsa bile markete gelme maliyeti işcilik,ulaşım, nakliye,sigorta vs maliyetleri yüzünden ürünün kendisinden pahalı hale geliyor..
    Bu iş kök neden çözülmeden çözülmez.

2. Geçen sene tereyağı yapıp derin dondurucuya attım baya bir senelik daha var evde. 40 TL kg maliyetim.

3. Ukrayna-Rusya savasi ilk basladiginda Avrupada bir anda ay cicek yagi krizi baslamisti...,Ancak, Almanya daki Markett zincirleri ulke genelinde ay cicek yag stoklarinin tukrnmesine ragmen rafta kalan son urunde satilincaya kadar fiyat degistirmediler. Almanya da stokculuk ve fiyat artislari yapan tek grup Turk marketleri idi.

Eskiden ic piyasadaki kontrolsuz fiyat artislarini ithalat izinleri ile hizaya getirilebiliniyordu. Fakat artik ulkede ithalat yapilabilecek kadar yeterli doviz rezervleride yoktur.

Yurt disinda da talep olunca birde yuksek eflasyon bahaneside ortada iken artik kim kime, dum duma...

Birde hep gida sektoru gundeme geliyor. Oysa hazir giyim sektorunda yuksek fiyat artislari cok cok daha buyuktur.

Enflasyon ortamın tek mottası
    Kim kime opel corsa..
    Paranın da ahlakında ters orantıya girmesi
    Giyim fiyatları da zıpkın gibi..

SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

Alıntı Originally Posted by abartin Yazıyı Oku
    Ukrayna-Rusya savasi ilk basladiginda Avrupada bir anda ay cicek yagi krizi baslamisti...,Ancak, Almanya daki Markett zincirleri ulke genelinde ay cicek yag stoklarinin tukrnmesine ragmen rafta kalan son urunde satilincaya kadar fiyat degistirmediler. Almanya da stokculuk ve fiyat artislari yapan tek grup Turk marketleri idi.

Eskiden ic piyasadaki kontrolsuz fiyat artislarini ithalat izinleri ile hizaya getirilebiliniyordu. Fakat artik ulkede ithalat yapilabilecek kadar yeterli doviz rezervleride yoktur.

Yurt disinda da talep olunca birde yuksek eflasyon bahaneside ortada iken artik kim kime, dum duma...

Birde hep gida sektoru gundeme geliyor. Oysa hazir giyim sektorunda yuksek fiyat artislari cok cok daha buyuktur.

Giyim ürünlerinde yüksek fiyat artışları konusunda sizinle mutabıkım,benim de gözlemlerim bu şekilde.Aşağıda sosyal medyada da gündem konusu:

https://twitter.com/tbuyuksahin/stat...33510417387520

https://twitter.com/Timsah46/status/1599138017779687424

Ama TUİK'e göre giyim ürünlerinde 1 yıl önceye göre artış sadece %40.63,12 aylık ortalama artış ise %28.15!..

Duhul
    Apr 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    4,038
    Bence fiyatı yüksek olan herhangi bişey yok, ortada, halktan gizlenen gerçek enflasyon rakamları var, ve rakamları insanlar marketlerde mağazalarda lokantalarda görüyor.
    Bir yılda elektriğe dgaza petrole gelen zamlar, ürünlere katlanarak yansıyor. Yani ana mallara gelen zamalr diğer giderler ile katlanarak ürünlere yansıyor.
    Ha fırsatçı yok mu var elbette, ölünün bile dişi sökülen toplumda fırsatçının olmaması tuhaf olur zaten

Duhul
    Apr 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    4,038
    Hadi 3 harfliler fırsatçı diyelim, bir Ayfon 1200 euro/dolar,
    bizde ne kadar 30 bin,
    dışarıdan alalım ozaman 1200x18.8= 22560 TL 6 binde açtırma al sana 30 bin.
    Yada columbia mont 230 $ x18.6 = 4278 Bizde ne kdr 11.599 lira uuuu bu ne fark böyle
    https://www.columbia.com.tr/elderber...1-mont-p-28156
    https://www.columbia.com/p/mens-whir...6751_color=521

8. Ülkede market cilere laf ederken dikkat edin aman diim mümkünse laf sokmayın hatta %4 gibi marjla çalıştıkları için
    Şükredin,Ben biri ne laf ettim diye ne hayvanligim ne sigirligim cahilligim kaldi,

Benim kanima dokundu yapılan aciklama,sonuçta herkes aynı kanı taşımıyor.
    Sen bu devletten el alıp büyuceksin ,bu halkın milleti parasıyla kocaman dev gibi bir firma olacaksın
    Sonra aba altından yönetime millete sopa göstereceksin.
    Ne hissesini alirim nede marketine giderim,.
    yazdıklarım asla yatırım tavsiyesi değildir,lütfen forumun ğirişindeki yazıyı okumadan foruma ğirmeyin.232/643

Sayfa 36/1011 İlkİlk ... 2634353637384686136536 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •