Sayfa 213/1011 İlkİlk ... 113163203211212213214215223263313713 ... SonSon
Arama sonucu : 8084 madde; 1,697 - 1,704 arası.

Konu: Viop XLVI

1. Ekonomist Şenol Babuşcudan alıntıdır..

BDDK'dan bankaların döviz tutma sınırına yeni düzenleme
    Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nca yapılan düzenlemeyle, bankaların net döviz pozisyonunun öz kaynakları içindeki payına ilişkin üst sınır yüzde 20'den yüzde 5'e çekildi.

BDDK’nın son döviz pozisyonuna ilişkin değişikliğin amacı:
    1-Bankaların döviz cinsinden fazla pozisyonlarını sınırlayarak, döviz satışı yapmalarını ve MB rezervlerine katkı sağlamalarını gerçekleştirmek.
    2-Bankaların uzun ya da kısa pozisyonlarını sınırlayarak,risklerini azaltmak.
    Ülkeyi patlatacaklar kararlılar. Sermaye kontrolüne tam gaz devam şirketlerin vatandaşın dövizine el koyacaklar. Filmin sonu nasıl bitecek acaba?

2.  Alıntı Originally Posted by abartin Yazıyı Oku
    tamda işin en kritik noktasına parmak bastınız.....

Şu anda Batı ve Türkiye tamamen bir birine zıt ekonomik politikalar ile yönetiliyor....
    Batı dünyası küçülme, işssizlik ve şirket iflasları pahasına faiz artırıp enflasyonu düşürme hedefli politikalar devreye sokmuş durumdalar.........Hükümet ise hiper enflasyon, kolay kredi dağıtımı ve yüksek devaulasyon pahasına büyüme, istihdam ve yatırım modelini devreye sokmuş durumdadır....

Bir diğer belirgin fark ise Batı dünyası ekonomik krizin faturasını mümkün mertebe şirketlerin üzerine yığıyor...Hükümet ise tersi bir anlayışla krizin faturasını halka dayatmış durumda......

İki farklı politikanın olası olumlu ve olumsuz sonuçları şöyle olabilir.. Avrupa ülkelerinde düşük enflasyon ama yüksek şirket iflasları, fabrikaların kapanması, yeni yatırımların azalması ve bunların doğal sonucu olarak yüksek işssizlik....Türkiyede ki olası sonuçları ise: şirketlerin iflaslarını ve fabrikaların kapanmalarını önelmek..... artan karlarla birlikte güçlenen öz kaynakları ile şirkeleri yeni yatırımlara yönlendirmekle yüksek enflasyon pahasına istihdam ve büyümeyi devam ettirmek...

Borsalar için kısa ve orta vadede Türk modeli daha olumlu....Uzun vadede ise başarılı modeli zaman gösterecek...

Hükümetin yeni ekonomi modelininin başarısı tamamen kur dalgalanmalarına bağlıdır...Döviz darboğazı giderilip Kur hareketleri kalıcı olarak kontrol altına alınabilirse enflasyon başta olmak üzere diğer ana makro hedeflerin tutturma şansı epey yükselmiş olur......
    Yüksek enflasyonla uzun vadeli plan yapmanız zor. Bu nedenle enflasyonla mücadele eden para birimlerini tercih etmek zorunda kalabilirsiniz. Sonuç olarak ege cansenin sürekli belirttiği iki para birimi ile iş yapmak zorunda kalabilirsiniz.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yeni bir döneme girdi insanlık!

Eşyadan yana zengin ,insandan yana fakir...
    Sen af yolunu tut, bağışla, uygun olanı emret, bilgisizlere aldırış etme.

Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    peki sen nasıl psikolojidesin? gerekirse tüm gün ekran başında duruyorum mu diyorsun?..bu arada sağol yanıt verdiğin için. viop forumunda viop dışında herşey konuşuluyor.
    İyi güzel sen beni yanlış anladın.....viop da kazanan bir elin parmağinı geçmez totalde.....çünkü forex olsun viop olsun algıları darmadağın edip köreltiyorlar.....Tecrübesi olmayan ve yeni duruma kendini adepte etmeyen kazanması mümkün değil....gün içi sürekli şort ve long tarafa açık olacan.....ara ara ara verip bakmazsan kazanabilirsin....

Alıntı Originally Posted by cevdet _060 Yazıyı Oku
    Ekonomist Şenol Babuşcudan alıntıdır..

BDDK'dan bankaların döviz tutma sınırına yeni düzenleme
    Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nca yapılan düzenlemeyle, bankaların net döviz pozisyonunun öz kaynakları içindeki payına ilişkin üst sınır yüzde 20'den yüzde 5'e çekildi.

BDDK’nın son döviz pozisyonuna ilişkin değişikliğin amacı:
    1-Bankaların döviz cinsinden fazla pozisyonlarını sınırlayarak, döviz satışı yapmalarını ve MB rezervlerine katkı sağlamalarını gerçekleştirmek.
    2-Bankaların uzun ya da kısa pozisyonlarını sınırlayarak,risklerini azaltmak.
    Ülkeyi patlatacaklar kararlılar. Sermaye kontrolüne tam gaz devam şirketlerin vatandaşın dövizine el koyacaklar. Filmin sonu nasıl bitecek acaba?
    1.5 milyar USD söz konusu olan döviz bozdurma..
    Onu da yurt dışına park eder.. (Borç verir,mevduat yatırır vs.)sorunu çözer..

Çarşamba abd nin faiz artırımı var ....faiz artırımı 0,50 olacak.....eğer fazla olursa viop da bir daha işlem yapmayacam 6 ay boyunca.....

7.  Alıntı Originally Posted by surcontre Yazıyı Oku

Manipülasyon (Yapay fiyat) ve insider (İçeriden bilgi ticareti) hırsızlıktır ve suçtur.
    Bunları hiçbir zaman aramayın, ben hiç atamadım, farkettiğim an satıp çıktım.
    Yarar gelmez, tüyo en son size gelir, para alsan bile hayır gelmez.

Bunlara ihtiyacınız yok, bilgi lazım size sadece, o da önünüzde var...
    İşim gereği bazı aracı kurumlarla işimiz oluyordu. Bir tanesinde bir hanımefendiye denk geldik. O dönem TV'lere falan çıkıp yorum yapıyor falan. Düzgün biriydi ama.

Neyse, ben de acemiyim borsada o zamanlar, sağdan soldan tüyolar geliyor. Ne yapsam karar veremiyorum. Bu hanımefendiye sordum bir gün. Dedim böyle böyle bir hisse için şöyle olacak diyorlar, ne dersiniz? Dedi ki, yanlış anlamayın ama o dedikodu size kadar geldiyse, ne kadar güvenilir düşünün.

Bir bozuldum. Ne demek size kadar?

Sonra sonra borsada tecrübe kazandıkça ne demek istediğini anladım. Kurtlar, çakallarla dolu borsada onlarca katman var. En dipteki katmanda kimsenin bilmediği bir tüyoyu aldığını sanmak büyük salaklıkmış.

Ha zaten hiçbir zaman öyle kazanılan paradan hayır geleceğine inanmadım. Gelmez de zaten.

Kendi bilgimle kazanabilirsem kazanırım. Olmazsa da sağlık olsun. Hayatta her şey para kazanmaktan ibaret değil. Zaten para da sadece bir araç, amaç değil.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

8. BDDK haftalık raporuna göre Genel Bankacılık Sektörü ve Genel Mevduat bankaları döviz fazlası %5 altında ancak, Mevduat bankalarında grup bazında Yabancı ve Özel Mevduat bankaları biraz döviz fazlasını zalatmak durumunda olabilir. Kamularda açık pozisyon gözüküyor.

Bence döviz bozdurmalarından ziyade ilave döviz almamaları ve liralaşmaları için şimdiden önlem alınmış.

Grup özelinde limiti çok aşan banka da olabilir, rakamlar grup bazında toplamı ifade ediyor,

Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

Sayfa 213/1011 İlkİlk ... 113163203211212213214215223263313713 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •