Sayfa 320/674 İlkİlk ... 220270310318319320321322330370420 ... SonSon
Arama sonucu : 5390 madde; 2,553 - 2,560 arası.

Konu: ASELS - Aselsan Elektronik Sanayi Ve Ticaret A.Ş.

1. Öyle bir olur ki bal gibi olur dünyanın en büyük savunma şirketlerinin bir çoğu çok uluslu şirketlerdir. Her şeyi abartmayın onların bizim know how umuza değil bizim onların know how una ihtiyacimiz var. İkame mal üretimini ben demiyorum şirket kendi diyor. Sen yine gizlin saklım varsa başka bir firmada yine yap ama dünya savunma sanayisindeki hareket alanımız belli. Hayır bari azerbaycanin bir şirketini ortak yapsınlar o da olur.

Alıntı Originally Posted by suheyl Yazıyı Oku
    Sn temelanaliz, böyle stratejik bir şirkete yabancı ortağı nasıl yakıştırıyorsunuz ? Sizce böyle bir şey mümkün mü ?
    Bu şirketin en büyük ortağı TSKGV.. Onlar yönetime taraf alacaklar hem de yabancı..
    Cumhurbaşkanlığına bağlanması sadece bu sebeple oldu.. (TSKGV yi bir nebze olsun aşabilmek) Siz biraz ders çalışıp bu önerileri yapın. Aselsan ı tanımadığınız belli..

2.  Alıntı Originally Posted by 1.Yavuzhan Yazıyı Oku
    Genel kurul zamanı elimde kalırsa bende katılırım ama sırf bu tavır yüzünden çokmuuzn vadeli taşımıyorum bu hisseyi. Hadi devleti anlarım ama son zamanlarda ASELSAN öz yatırımcısından daha çok hükümete yakın özel şirketleri düşünüyor malesef ve bu tek kelimeyle terbiyesizlik. Lütfen genel kurula tekrar katılırsanız neden hükümete yakın özel şirketleri süşğndüğüniz kadar kendi yatırımcınızı düşünmüyorsunuz sorusunuda yöneltin. Bayraktar gurubunun ihracatta önü açılırken ASELSAN yüzde onlarda kalıyor ne hikmetse.
    Bayraktar ın bu işlere başlaması 25 sene önceye dayanıyor. Dinlediğim bir röportaj da ne kadar büyük zorluklar çıkartıldığını engellenmek istendiğini filan anlatıyor. Keşke böyle girişimci ruhlu 10 larca yatırımcı olsa imiş. Çok büyük bir iş başardılar hem de kendi başlarına. Aselsan keşke bu tip yapıları daha çok teşvik etse ve yönlendirse. Aselsan ın iktidar yakını olmayıp tedariğini yapan bir çok firma biliyorum. Aselsan dan sensoriyel radar sistemleri filan alıyorlarmış. Motorlar tamamen Ukrayna dan geliyor mesela Kızılelma nın. Tusaş da katkıda bulunuyor muş. Politize edilmesi kaçınılmaz bir şirket aslında. CB seçimlerinde Muharrem İnce ye sordular CB olursan ne yapacaksın Bayraktar la ilgili diye. Cevabı, yatırımları ve destekleri katlayarak devam ettireceğim oldu. Ancak ben bugün çoklu masanın gandi başkanlığında eğer iktidar olurlar ise savunma sanayii hakkında ne yapacağını çok merak ediyorum açıkçası.!!!
    Yatırımcı yı düşünmek noktasında, bekleyin çok büyük gelişmeler olacak gibi söylemler. O zaman sizleri de mutlu edecek ...

3.  Alıntı Originally Posted by temel analizci Yazıyı Oku
    Öyle bir olur ki bal gibi olur dünyanın en büyük savunma şirketlerinin bir çoğu çok uluslu şirketlerdir. Her şeyi abartmayın onların bizim know how umuza değil bizim onların know how una ihtiyacimiz var.
    Know how öylemi ??.. Aselsan da öldürülen mühendislerden haberiniz vardır umarım.. Onlar intihar ettiler öylemi ???. Fetö Aselsan ın içindeyken siz know how dan filan bahsediyorsunuz. Orası beyaz eşya üretmiyor yok elektrik daha az yaksın da daha temiz yıkasın da falan da filan da.. Orası şu anda Türkiye nin kalbi ve siz oraya ortak hem de yabancı alıyorsunuz. Siz Ankara fabrikaya ya bir gidin de tanıtım amaçlı yatırımcılarına gezi yaptırıyorlar neyin ne olduğunu o zaman daha net anlarsınız. Girebildiğiniz bölüm % 20 yi geçmez..
    Bu tarz şirketlerde ortak olmaz ve kritik mühendisliklerinde fetö bazında MİT tarafından müthiş bir temizleme operasyonu yapıldığını duyduk. Biraz youtube da araştırın.. Böyle kulaktan dolma bilgilerle yorum yapmayın..
    RTE sağa sola gider yaparken bu yapıya güvenmiyor mu..?? Ortak alacak bir de öyle mi ??

4. Aynen dünyanın peşine düştüğü iddia edilen "mpt silahını" MKE silah fabrikası müdürünün satmak icin ülke ülke gezdiği ama bir tane bile alıcı bulamadigi ve en sonunda yurt dışında yaşayan bir Türk iş adamını canından bezdirecek kadar sıkıştırdığı için iş adaminin devlet yetkilerine sıkayet edip yakalattirdigi bir ülke den bahsediyoruz değil mi?

5. Size 2014 ten önce sorsak aselsanda bilgi çıkmıyor derdiniz ama şimdi feto temizlendi şimdi bilgi çıkmıyor diyorsunuz ama hala aselsanda temizlik olduğunu bilmiyorsunuz ve bitmeyeceğini de bilmiyorsunuz. Bana aselsanin dünyaya kattığı en büyük icadı yazabilir misiniz benden çok daha önce bu hisseyi araştıran sayın Süheyl bey.

6.  Alıntı Originally Posted by temel analizci Yazıyı Oku
    Aynen dünyanın peşine düştüğü iddia edilen "mpt silahını" MKE silah fabrikası müdürünün satmak icin ülke ülke gezdiği ama bir tane bile alıcı bulamadigi ve en sonunda yurt dışında yaşayan bir Türk iş adamını canından bezdirecek kadar sıkıştırdığı için iş adaminin devlet yetkilerine sıkayet edip yakalattirdigi bir ülke den bahsediyoruz değil mi?
    Yabancı ortak alarak işi daha kolaylaştıralım o zaman. Çürüğü ayırmayalım. O zibidinin de ne mal olduğu belli değil di gayet iyi hatırlıyorum. Ancak Aselsan öyle piyade MKE tüfeğine filan benzemiyor. Çok stratejik bir kuruluş. Bu örnek olmamış açıkçası.. Mesela Sivas Optik fabrikası Zeiss dan alınan mercekler verilmediği için kuruldu ve şimdi Kızılelma nın bile gözü oldu. F 35 kırmızı kartını yedikten sonra MMU yu da yabancı mı yapacak dı size ?? Ruslar bile S400 de teknoloji ortaklığına yanaşmaz iken..

Alıntı Originally Posted by suheyl Yazıyı Oku
    Bayraktar ın bu işlere başlaması 25 sene önceye dayanıyor. Dinlediğim bir röportaj da ne kadar büyük zorluklar çıkartıldığını engellenmek istendiğini filan anlatıyor. Keşke böyle girişimci ruhlu 10 larca yatırımcı olsa imiş. Çok büyük bir iş başardılar hem de kendi başlarına. Aselsan keşke bu tip yapıları daha çok teşvik etse ve yönlendirse. Aselsan ın iktidar yakını olmayıp tedariğini yapan bir çok firma biliyorum. Aselsan dan sensoriyel radar sistemleri filan alıyorlarmış. Motorlar tamamen Ukrayna dan geliyor mesela Kızılelma nın. Tusaş da katkıda bulunuyor muş. Politize edilmesi kaçınılmaz bir şirket aslında. CB seçimlerinde Muharrem İnce ye sordular CB olursan ne yapacaksın Bayraktar la ilgili diye. Cevabı, yatırımları ve destekleri katlayarak devam ettireceğim oldu. Ancak ben bugün çoklu masanın gandi başkanlığında eğer iktidar olurlar ise savunma sanayii hakkında ne yapacağını çok merak ediyorum açıkçası.!!!
    Yatırımcı yı düşünmek noktasında, bekleyin çok büyük gelişmeler olacak gibi söylemler. O zaman sizleri de mutlu edecek ...
    Dostum ben aselsanı veya bayraktarı kötülemiyorum asla ama ortada bariz absürt bir durum var. Hükümete yakın bir çok firmaya ASELSAN ucuz ürünelr veriyor. ARGE parasını cebinden verirken ürünlerini başka firmalar üzerinden ihraç ettiriyor ve ilginç bir şekilde kendisi yüzde onlar gibi komik bir oranda ihraç geliri elde ediyor. Burda art yet var öyle büyük gelişmler felan lafları sadece boş laf bana göre. Kendi yatırımcılarına salak muamelesi yapıyor resmen. Eğer yaıtırmcısına koklatmayacaksa acilen kottan çıkmalı. Bayraktar gibi şirketler borsaya alınmalı. Ama adamalr borsaya girer mi? Zaten birçok mühendislik hizmetini ASELSAN gibi kurumlardan çok çok uvicuza alıyor ama herkes herşeyi bayraktar gurubu yaptı zannediyor. Yine ürünlerini devletin himayesiyle ihracata sunuyor. Tamam devlet destke versin her şekilde, aselsanda destek versin bütün özel şirketlere ama devlet aselsanın ihracat yapmasını kısıtlamasın veya yatırımcısına sahip çıkmayacaksa şirketi kottan çıkarsın. Seninde dediğin gibi genel kurulda bu durum dile getirildiğinde geçiştirmesşn yönetim kurulu başkanı. Aselsanı da bayraktarıda severim ama ortada bariz bir şekilde biz yatırımcılara salak muamelesi var malesef.

8. Ben aslesanin yaptığı işleri küçümsemek için yazmadım aksine MKE nin müdürü bakın müdürü en büyüğü yani mpt nin çizim ve üretim planlarını satmak için şirket şirket yurt dışında geziyor diyorum. Yani bizim insanarımizdan en yetkililer bile para icin kendini satmak için ülke ülke gezerken birde o şirketler ayaklarına gelse neler yaparlar malesef. Bende diyorum ki madem gizli ürünlerin var bunları kaydır başka bir firmaya orada yine uretsinler uretmesin demiyorum ki ama şu aselsani bu şekilde asla dünyanın sayılı sanayi şirketlerinden yapamayız. Anca 100 e girince seviniriz böyle, aselsanin şu an en büyük kazanç bakımından rakibi bir singapur firması malesef.

Sayfa 320/674 İlkİlk ... 220270310318319320321322330370420 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •