Az bulunan ilaçlara ihracat yasağı gelmiş. Borsada bulunan ilaç şirketleri taban olur mu?
Az bulunan ilaçlara ihracat yasağı gelmiş. Borsada bulunan ilaç şirketleri taban olur mu?
Psikolojik YAS süreci
1.İnkâr 2.Kızgınlık/öfke 3.Pazarlık 4.Depresyon 5.Kabullenme
arjantine açılan kredi zaten bi önceki ödeyemediği kredinin re-finansmanı olarak açılmıştı büyük ölçüde.. imf ekonomi bakanı olarak bi kemal derviş yollamıştı, derviş bi kaç ay idare etti, ama koalisyon hükümeti daha fazla kaldıramadı dervişin isteklerini, zira istekler tamamen orta ve alt sınıfları aç bırakmaya ve ezmeye yönelik
imf programları standarttır, iki temel unsuru vardır
i. yüksek faiz, alabildiğine yüksek faiz
ii. sıkı bütçe- devlet yatırım yapmasın, ücretleri kıssın, maaşları düşürsün, sadece borçları çevirmeye odaklansın
ülkeye özel ek şartlar da olabiliyor, mesela 2009 imzalanmayan standby görüşmelerinde imf şartlarından biri -doğan holdinge kesilen vergi cezasının kaldırılmasıydı.. geçen seneki kur saldırında malum tayfa hemen imf ile anlaşılsın, imf kredisinin hem faizi uygun, hem de global piyasalara mesaj vermiş olursun diye tempo tutmuştular, ama hiç biri kamu harcamalarının hangi ölçüde kesilmesi gerektiğinden bahsetmemişti.. yani sadece memur/emekli maaşlarında kesinti değil, savunma sanayi yatırımlarının- altyapı projelerinin falan tamamen durdurulması gerekecekti
Turkiye arjantin ne alakasi var da kıyaslanıyor ben anlamıyorum.
Turkiye üreten ve dünyanın en refah yaşayanlarindan olan abye siniri olan bir ülkedir.
ülkede üretim var.
katma değerli üretim çok az var.
arkadaş savunma sanayisi diyor. doğrudur oraya önem verildi ve somut ürünlere dönüştü.
fakat dünya çapında bilinen yazılım firması?
web sitesi?
ilâç firması?
cyber security? mesela israil in nso şirketini tüm dünya bilir.
bu kısımlara bakacaksınız.
yoksa onu indirdim bunu bindirdiye donuyor iş.
ve sonuç hep ayni.
Abi gerçekten imf ile adam olan yok..
İmf siz sağlam bir ekonomi modelini yapabiliriz..
Şu batı kafasını hiç anlamadım.
Batı haricinde fikirleri yok..
Şu doğu kafasını da anlamadım..
Geleneği göreneği.kendi hakikatlerinin tek doğru olduğuna inanan, ortak görüşe değer vermeyen,sorumluların sorumsuz olduğu, sürekli hain arayan bir insan öncesi varlık.
Başka bir çıkış olmalı
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ben insanlığın basit temel taşıyım.
beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)
Arjantin IMF programını uygulamadığı için sıkıntı yaşadı. İyi takip etmemişsin.
Derviş programı bizzat Babacan tarafından 2008 yılına kadar uygulandı. Babacanın kendi sözleridir.
Akp bir nevi Derviş in programının kaymağını yedi. Kaymak bitince ekonomi bu hale geldi...
Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.
Borç al avm yap
Borçlanma dan başka çözüm yok mu..
Ne yaptık bu borç ile..
Sürekli aynı döngü.
Başka batı ülkesi niye aynı döngüye girmiyor...
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ben insanlığın basit temel taşıyım.
beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)
Gübre kokuyorsa pisliktendir, ya süt sağdığı kabı yada süt sağma makinasını güzelce yıkamamıştır, bizde akrabalarda yıllarca hayvan baktık, sağdık, ne sütünde ne peynirinde ne yoğurtta koku vardı, şuan piyasadan süt alıyoruz ve bazı yerlerin sütü kokuyor pislikten, hatta bazılarına süt siparişi verirken, süt sağma makinasını güzelce yıka diye özellikle söylüyor komşular... Tabi bu yazdıklarım inek sütü için geçerli, koyun keçi için bir şey söyleyemem, ama iyi sağılan koyun sütlerinde çok az koku oluyor, bu kısmı pislikten değil cinsten ve beslenmeden oluyor sanırım, ayrıntılı bilmiyorum
hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....
Yer İmleri