Artan

224,40 10 12:40
43,38 9.99 12:40
46,46 9.99 12:40
59,45 9.99 12:40
88,05 9.99 12:40
Artan Hisseler

Azalan

39,02 -31.54 12:40
9,63 -9.92 12:40
304,00 -9.32 12:40
17,57 -8.82 12:40
1,26 -6.67 12:40
Azalan Hisseler

İşlem

3.204.291.990,36 12:40
3.019.761.418,75 12:40
2.910.312.366,10 12:40
2.538.916.739,60 12:40
2.187.864.357,74 12:40
Tüm Hisseler
Sayfa 1/2 12 SonSon
Arama sonucu : 3949 madde; 1 - 8 arası.

Konu: BES ( Bireysel Emeklilik Sistemi )

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. ABE Anadolu Hayat Emeklilik fonu artik S&P500 Yabanci fon sepeti fonu oldu. BRIC ulkelerinden vaz gecilldi gozukuyor.

Henuz Turkiye Hayat ve Emeklilik TEFAS fon listelerinde gozukmuyor.

https://www.anadoluhayat.com.tr/habe...gisikligi-1378

2.  Alıntı Originally Posted by Birinsan Yazıyı Oku
    ABE Anadolu Hayat Emeklilik fonu artik S&P500 Yabanci fon sepeti fonu oldu. BRIC ulkelerinden vaz gecilldi gozukuyor.

Teşekkürler bu faydalı bilgi için. Ne zamandır abd ağırlıklı yabancı hisse fonlara geçmek istiyordum. Bu gün itibariyle buraya geçtim.

Bu arada içinde yabancı ibaresi barındıran fonlara befas ta geçiş yapılamıyor. Yani Türkiye Hayat ve Emeklilik şirketinden Anadolu Hayatın yabancı menşeili herhangi bir fonunu seçemezsin o yüzden gözükmüyor.

Alıntı Originally Posted by Birinsan Yazıyı Oku
    ABE Anadolu Hayat Emeklilik fonu artik S&P500 Yabanci fon sepeti fonu oldu. BRIC ulkelerinden vaz gecilldi gozukuyor.

geçmişte bric fonu oldukça iyi getiriler getirmişti. Rusya savaşı, Çin'deki yönetimin daha da sertleşmesi gibi nedenlerle bencede bu ülkelere yatırım yapmaktan vazgeçmeleri iyi olmuş. Sonuçta diktatörlükle yönetilen ülkelerin istikrarı belirsiz olduğu için borsalarına ve şirketlerine de güvenmek zor.
    SP 500 de başarılı olacaklarını düşünüyorum.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    geçmişte bric fonu oldukça iyi getiriler getirmişti. Rusya savaşı, Çin'deki yönetimin daha da sertleşmesi gibi nedenlerle bencede bu ülkelere yatırım yapmaktan vazgeçmeleri iyi olmuş. Sonuçta diktatörlükle yönetilen ülkelerin istikrarı belirsiz olduğu için borsalarına ve şirketlerine de güvenmek zor.
    SP 500 de başarılı olacaklarını düşünüyorum.
    garanti emeklilikten adında yabancı geçtiği için bu fon alınamıyor. mevzuat gereği alamıyoruz diye hata mesajı verdi. ilginç
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

5.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    garanti emeklilikten adında yabancı geçtiği için bu fon alınamıyor. mevzuat gereği alamıyoruz diye hata mesajı verdi. ilginç
    Fiba emeklilikteki hesabımda bu fon portföyde yer alıyordu fakat dağılımdaki oranını artırmak istediğimde listede bulamadım.
    Büyük ihtimal befas'a açık değil artık. Başka da direkt ABD piyasasına yatırım yapan fon yok galiba.
    Saygılar.

Anadolu hayatın 2 fonu var hocam biri teknoloji diğeri temettü fonu. %20 yabancı hisse senedi diyor ama ABD mi bilmiyorum.
    Teknoloji fonu illa ki ABDdir.

Alıntı Originally Posted by onurbey Yazıyı Oku
    Fiba emeklilikteki hesabımda bu fon portföyde yer alıyordu fakat dağılımdaki oranını artırmak istediğimde listede bulamadım.
    Büyük ihtimal befas'a açık değil artık. Başka da direkt ABD piyasasına yatırım yapan fon yok galiba.
    Saygılar.
    evet bende bulamadım fiba emeklilikte de.
    Bu nasıl bir zihniyettir çözemedim açıkcası.Yurt dışı fona erişimi kapatınca döviz artışını mı engelliyorlar acaba? veya öyle olduğunu mu sanıyorlar.
    Halbuki oraya yatırdığın para dolar cinsi net gelir elde edebilir ve sonunda buraya fazlasıyla geri döner...

Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    evet bende bulamadım fiba emeklilikte de.
    Bu nasıl bir zihniyettir çözemedim açıkcası.Yurt dışı fona erişimi kapatınca döviz artışını mı engelliyorlar acaba? veya öyle olduğunu mu sanıyorlar.
    Halbuki oraya yatırdığın para dolar cinsi net gelir elde edebilir ve sonunda buraya fazlasıyla geri döner...
    Fonun yöneticisi ile görüştüm 8 Ağustos 2022 de yayınlanan genelgeye göre Yabancı fon sınıfına giren fonlar BEFAS sistemine dahil değilmişler ve bu fonları alabilmek için sadece ilgili BES şirketinde hesabınız olması gerekiyormuş.

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •