Sayfa 878/1011 İlkİlk ... 378778828868876877878879880888928978 ... SonSon
Arama sonucu : 8084 madde; 7,017 - 7,024 arası.

Konu: Viop XLVI

1.  Alıntı Originally Posted by şahna Yazıyı Oku
    Neyse fakirin arabasına az gelmiş..
    Kalorifer parası ödüyorsun..
    Isıtmayı açmıyorsun.
    Her sene arabadan vergi alınır mı yahu
    Alırken öde..
    İyi sağıyorlar diyeceğim..

SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Benim bu sene 1090 TL olmuş.

Esas emlak vergisi çok yüksek gelecek. Evi satan iş adamı buradan zengin olmadan çıkma diye tembih etti, her taşınıp evini sattığı zengin olmuş. Babam da Yahudi'den ev mi alınır o evlerde cinler olur diye tahmin etmişti.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

Abi senin duvardan niye ses geliyor..
    En iyi iletken neydi..
    Burdan yazayım
    Duvarlar altın olabilir..
    Evi Bi ısıt
    Erime yapar belki

ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

3.  Alıntı Originally Posted by şahna Yazıyı Oku
    Abi senin duvardan niye ses geliyor..
    En iyi iletken neydi..
    Burdan yazayım
    Duvarlar altın olabilir..
    Evi Bi ısıt
    Erime yapar belki

Muhtemelen ondandır, aksi durum zaten başımı belaya sokar.

Evin içi çok modifiy edilmiş, geçen bir yerden bir kutu vernik çıktı.

Belki kadın pırlantaları bir yere sakladı unuttu, o da olabilir. Çok aptal yerlere koyuyorlar.

4. Yarın direkt yüzde 3 3.5+ açar mı acaba..

Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Benim bu sene 1090 TL olmuş.

Esas emlak vergisi çok yüksek gelecek. Evi satan iş adamı buradan zengin olmadan çıkma diye tembih etti, her taşınıp evini sattığı zengin olmuş. Babam da Yahudi'den ev mi alınır o evlerde cinler olur diye tahmin etmişti.
    bazı elediyeler girmiş rakamı tam 2 katı
    ayvalıktaki eve geçen sene 1.800 tl ödedim muhtemelen onlarda 2 kat yapacak
    sağlam giydirecekler
    bir halt olacağı yok.

6. 1984 kitabında çift düşün diye bir kavram vardı.

İnsan bir şey düşünüyor, tam aksiyona geçecekken bir ses, birinin telkini vs tekrar düşünmeyi gerektiriyor.

Rahmetli Kemal Sumal'ın bir, hatta bir kaç filminde de vardı, son anda diğerini işaret ediyordu sokakta üç kağıt oynayan vatandaşa.

Biri çatı katı ev mi alır diye beni çeldiriyordu, neyseki dinlemedim, o orta direk evi en güzel yatırımım oldu.

Burada 1984'deki Çift Düşün anlatılmış ama farklı bir şey de olabilir.

https://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%87...C%C5%9F%C3%BCn

7. Yılmaz Vural'ın bir sözü vardı, Fenerbahçe'ye teknik direktör olsam yemin ediyorum rakip takım orta sahayı geçemez diyordu.

Zamanında şimdiki kafa olsa ....

Adam ne dedi milletin şeyine koyacağız..

Çok kaybedilmiş bir şey değil, yapabileceğini hissetmek yeter. Allah yaptıklarınla değil yapamadıklarınla da değerlendiriyor.

8.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Türk gibi başla, Alman gibi sürdür, İngiliz gibi bitir.

Eğitim sistemi Alman gibi sürdürme ve İngiliz gibi bitirmeye ağırlık vermeli. Tabi ahlak normları da ona yönelik olmalı, bizde niyet her şeyin üstünde tutulduğu için daha kağıda bile yazmadan projeler iptal oluyor bence.

Arada reklam dönüyor "o iş bizde", iş yerlerinde pek duymuyorumdum, duyarsam da o iş bizim alanımıza giriyor bizden habersiz yapamazsınız şeklinde oluyordu.
    Biz büyürken sistem Alman sistemi imiş - Almanyaya gelince fark ettim. En iyiler Fen, sonrakiler Anadolu liselerine giderdi. Devlet okullarında okuyamayan kafası fazla basmayanlar sadece özele giderdi ve bir prestiji yoktu bir iki okul harici.

Devlet üniversitelerinde (ODTÜ, Boğaziçi) iyi bölümü bitirene kendini kurtardı gözüyle bakılırdı ve onlar da harbi kendini kurtarırdı.

Türkiye'nin bana göre en büyük handikapı bu oldu, bu sistem kalkınca parası olan parayı bastı özele vs. derken bu günlere gelindi.

Koca ülke, o çok çalışan çocukların eline kalmadı da, kısa pantolonlu galerici çocuklarına kaldı.

Sonuçları malesef elbette olacak - 5 10 15 yıl sonra.

Bence 20 yıllık iktidar dönemi için iyi yönde de kötü yönde de pek çok şey söylenir, ancak eğitimdeki bu kasıtlı rezalet bence en büyük eksidir ve düzeltilmesi şu andan itibaren malesef mümkün değildir.

Almanya da mevcut sistemi tartışıyor iyi mi vs diye o da ayrı tabi.

Bu arada sen ve laki başkan güzel yazıyorsunuz kaleminize sağlık ariston abey.

Sana şöyle bol para yiyen 3 4 tane çocuk lazımmış.

Hala çok geç değil tabi benimkiler gelir bayramlarda ellerinden öper sıkıntı olmaz aklında olsun

Sayfa 878/1011 İlkİlk ... 378778828868876877878879880888928978 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •