Sayfa 880/1011 İlkİlk ... 380780830870878879880881882890930980 ... SonSon
Arama sonucu : 8084 madde; 7,033 - 7,040 arası.

Konu: Viop XLVI

1.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Türk gibi başla, Alman gibi sürdür, İngiliz gibi bitir.

Eğitim sistemi Alman gibi sürdürme ve İngiliz gibi bitirmeye ağırlık vermeli. Tabi ahlak normları da ona yönelik olmalı, bizde niyet her şeyin üstünde tutulduğu için daha kağıda bile yazmadan projeler iptal oluyor bence.

Arada reklam dönüyor "o iş bizde", iş yerlerinde pek duymuyorumdum, duyarsam da o iş bizim alanımıza giriyor bizden habersiz yapamazsınız şeklinde oluyordu.
    AB ulkelerinde nufus artmiyor, ekonomik buyume yok...Fakat her yil nitelikli egitimli insan kaynagi ihtiyaci hizla artiyor.....Mesela Almanya nin 15.000 bin doktor acigi var. bilmek kac bin muhendis acigi, bilmem 1 milyon meslek erbabi usta....Giderek artan bu acigin nedeni nedir ?..
    Aklima gelen ilk tahmin; AB ulkelerin egitim sistemi demekki yeterince kalifiyeli insan kaynagi egitmiyor. Yanlis tahmin ediyorda olabilirim...

Bizim egitim duzenimiz sistem ve model olarak elestirilebilir bir cok yonu vardir. Ama cok kotufe degildir. Ozellikle bina, tesisat, teknik, barinma, derslik vs konusularinda AB ulkeleri sitandartlarina yakiniz.

Ozellikle dunyada cok az ulkelerinde Turkiye gibi devlet universiteletinde bu denli az masrafla okumak mumkundur. Devlet yurtlarinda aylik barinma ucretleri
    makul. Kahvalti ve aksam yenegi dahil. Universite kafelerinde ogrenci yemekleri 5-7 TL civari. Bu gibi nedenlerle TR de universite egitim orani dunya ortalamasinin epey uzerinde. Egitim orta kalite. Yuksek sayili Universite mezunlarimizin sadece %20 bile iyi egitim almis olsun yine Turkiye icin oldukca yuksek egitimli bir insan kaynagidir.

Her yil disariya on binlerce egitimli insan gocu veriyoruz. Yinede henuz egitimli insan kaynagi acigi yasamadik.

Savunma sanayinde yuksek teknoloji urunu olan bazi kritik projeleri bizden 60-70 yil once baslamis en gelismis ulkelerden daha kisa surede bitiriyoruz. Demekki devlet eli ile iyi organize edilip degerlendirilirse baslangic icin yeterince egitimli insan kaynagimiz vardir.

BORSAYA GİREN HERKESİN KAZANDIĞI VE HERGÜN KAZANMAYA DEVAM ETTİĞİ BİR DURUM ASLINDA ÇOK TEHLİKELİ BİR DURUMDUR. Viop da işlem yapanlar hariç tutuyorum.....

3.  Alıntı Originally Posted by abartin Yazıyı Oku
    AB ulkelerinde nufus artmiyor, ekonomik buyume yok...Fakat her yil nitelikli egitimli insan kaynagi ihtiyaci hizla artiyor.....Mesela Almanya nin 15.000 bin doktor acigi var. bilmek kac bin muhendis acigi, bilmem 1 milyon meslek erbabi usta....Giderek artan bu acigin nedeni nedir ?..
    Aklima gelen ilk tahmin; AB ulkelerin egitim sistemi demekki yeterince kalifiyeli insan kaynagi egitmiyor. Yanlis tahmin ediyorda olabilirim...

Bizim egitim duzenimiz sistem ve model olarak elestirilebilir bir cok yonu vardir. Ama cok kotufe degildir. Ozellikle bina, tesisat, teknik, barinma, derslik vs konusularinda AB ulkeleri sitandartlarina yakiniz.

Ozellikle dunyada cok az ulkelerinde Turkiye gibi devlet universiteletinde bu denli az masrafla okumak mumkundur. Devlet yurtlarinda aylik barinma ucretleri
    makul. Kahvalti ve aksam yenegi dahil. Universite kafelerinde ogrenci yemekleri 5-7 TL civari. Bu gibi nedenlerle TR de universite egitim orani dunya ortalamasinin epey uzerinde. Egitim orta kalite. Yuksek sayili Universite mezunlarimizin sadece %20 bile iyi egitim almis olsun yine Turkiye icin oldukca yuksek egitimli bir insan kaynagidir.

Her yil disariya on binlerce egitimli insan gocu veriyoruz. Yinede henuz egitimli insan kaynagi acigi yasamadik.

Savunma sanayinde yuksek teknoloji urunu olan bazi kritik projeleri bizden 60-70 yil once baslamis en gelismis ulkelerden daha kisa surede bitiriyoruz. Demekki devlet eli ile iyi organize edilip degerlendirilirse baslangic icin yeterince egitimli insan kaynagimiz vardir.
    Savunma sanayindeki başarı tamamen 2000 öncesi lise okuyan nesle ve bir türlü beğenilmeyen ODTÜ, İTÜ gibi okullara aittir.

Savunma sanayimizle gurur duyuyoruz. Senelerce emek verdik. İnşallah çok daha büyüyecek daha iyi olacak.

Ancak hiç son zamanlarda işe alım yaptınız mı bilmiyorum, çocuklar mal gibi geliyor alttan. En basit şeyleri bilmeden marka okullar bitiriliyor. Sonuçta iyi işler, iyi personelle çıkar. TR den gitmeden önce tam 6 ay adam aradım, Bilkent mezunu olup ingilizce konuşamayan mı ararsın ( 1 sene hazırlığı nasıl geçtin? ) ne ararsan...

En son 1981 doğumlu bir arkadaşı aldım! Anladım ki nesil bozulmuş.

Eğitimle ilgili yaşanan sıkıntıların sonuçlarını bundan 5 10 15 sene sonra göreceksiniz.

Toplumda sosyal mobilite yok oldu. Fakir olup yükselme olayı bitti - Aziz Sancar'lar çıkamayacak artık yeni sistemle.

Bunları yaşayacak, görecek, acısını çekeceksiniz malesef.

4. Para konuları canlı ortamda cinsellikten bile daha gizli işler. Burada para konularını konuşabiliyoruz. karşılıklı değişik konularda da düşüncelerimizi paylaşıyoruz. Bu borsa ve VIOP için belirli bir eşik akıl ve bilgi seviyesi olması da katılımcıları değerli kılıyor.

Toplumda her şey sır, her şey gizli. İlk eşimin telefonuna el sürdüm o özelimdir dedi başımdan aşağı kaynar su döküldü.

İş yerinde beyin fırtınası yapıyorsun, millet gülünç olur diye kafasında filitreliyor, ilginç ve üzerinde düşünülecek bir fikir çıkmıyor. Normalde senin olmaz dediğin kısım için belki başkası çözüm üretecek bilemezsin. İş yerleride çoğu insan benim kadar tembel değil,
    olmaz dediğim şeyleri sorun değil yaparız diyorlardı, ben genelde başkasına iş çıkmamasına dikkat ederdim. Kendi başıma iş çıkaracak şeylere de dikkat ederdim.

Fikir sahibi, analist, planlamacı, sponsoor, iş yapacak kişiler, kontrolcü vs ayrı ayrı görevler oluyor genelde, doğru adamı doğru yerde çalıştırmaları lazım. İnşaat sektörü o bakımdan oturmuş, o işlerde iyiyiz. Diğer konularda da zamanla oturması lazım. İnsan olarak başardığımızı görmek ve takdir edilmek istiyoruz ama genelde yanlış konuda yanlış insanların takdir edilmesi çalışanın motivasyonunu olumsuz etkiliyor. En çok takdir edilen yerlere, vitrin görevlere talep oluyor.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

Ben de bırakacsğım kendi mesleğimi.
    Yenilere eski usulle iş öğretemiyorsun..
    Kimse anahtar sallamak istemiyor
    . Hepsinin gözü kontak anahtarında.
    Ver Bi tur gezek.
    İyi de biz onu galeriden almadık..

SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

6.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Savunma sanayindeki başarı tamamen 2000 öncesi lise okuyan nesle ve bir türlü beğenilmeyen ODTÜ, İTÜ gibi okullara aittir.

Savunma sanayimizle gurur duyuyoruz. Senelerce emek verdik. İnşallah çok daha büyüyecek daha iyi olacak.

Ancak hiç son zamanlarda işe alım yaptınız mı bilmiyorum, çocuklar mal gibi geliyor alttan. En basit şeyleri bilmeden marka okullar bitiriliyor. Sonuçta iyi işler, iyi personelle çıkar. TR den gitmeden önce tam 6 ay adam aradım, Bilkent mezunu olup ingilizce konuşamayan mı ararsın ( 1 sene hazırlığı nasıl geçtin? ) ne ararsan...

En son 1981 doğumlu bir arkadaşı aldım! Anladım ki nesil bozulmuş.

Eğitimle ilgili yaşanan sıkıntıların sonuçlarını bundan 5 10 15 sene sonra göreceksiniz.

Toplumda sosyal mobilite yok oldu. Fakir olup yükselme olayı bitti - Aziz Sancar'lar çıkamayacak artık yeni sistemle.

Bunları yaşayacak, görecek, acısını çekeceksiniz malesef.
    Peki Batı ulkelerinde ekonominin buyumemesine ragmen giderek artan egitimli ve kalifiyeli insan kaynagi ile ilgili dusunceleriniz nedir ?

Duydugum kadari ile kalifiyesiz yeni kusak sorunu oralardada varmis.

7. Benim tecrübem yabancıların az bir ksımı çok tecrübeli ama çoğunu çalıştığım şirkete normalde almam, işe konsantreleri motivasyonları vs yetersiz. Öte yandan bunlar birbirilerine çok danışıyor, birbirlerine yardım ediyorlar kollektivizm yüksek. Bizimkiler malesef arkadaşının kendi kucağına düşmesini bekliyor, bir de yardım isteyip de yetersiz duruma düşülmek istenmiyor, bireysellik ön planda.

Türkiye'de iyi şirketler, kilit yerlere düzgün adam alıyor ve diğerlerini güzel çalıştırıyor, çalışanı bir şekilde eğitimle, motivasyonla, görev değişimi ile kazanamıyorsa kapının önüne de koyuyor. Bunu da çalışan biliyor, ona göre şirket seçiyor.

Malesef kötü şirkette tersi oluyor, enayi yerine konulduğunu hisseden alternatifini bulduğunda en kritik anda bile kaçabiliyor.

İyi şirketlerde açık kapı politikası var, yukarıya gidip derdini anlatabiliyorsun, zaten dış kapı açık, kimse de vaz geçilmez değil ve yeteri kadar yedek oluyor.

Kötü şirkette bir yönetici geliyor, benim kapım her zaman açık diyor, 3 ay sonra sekretere bile ulaşılamıyor.
    Son düzenleme : ariston; 01-01-2023 saat: 20:47.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

Sayfa 880/1011 İlkİlk ... 380780830870878879880881882890930980 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •