Sayfa 194/472 İlkİlk ... 94144184192193194195196204244294 ... SonSon
Arama sonucu : 3774 madde; 1,545 - 1,552 arası.

Konu: SGK Emeklilik İşlemleri

1. akşam sağlam muhabbet dönmüş kaçırmışım

benim iddiam 2030 civarı kişilerin ödedikleri primden bağımsız yaklaşık asgari ücret kadar emekli maaşı alacaklarıydı.

yani tabandan yatıran atıyorum asgari ücret *0,8, tavandan yatıran asgari ücret*1,2 vb idi.

bu iddiamdaki rakamların hepsini 20% aşağıya çekiyorum.

tavan emekli maaşı asgari ücretin altında olacak yeni emekli olacaklar için.

zaten güncel ABO ya göre en düşük emekli maaşı asgari ücretin üçte biri falan olmalı, tavandan ödeyende asgari ücretin biraz altı bir para alır artık.

arada gelebilecek bir IMF ve olası kazıkları kapsam dışı tutulmuştur

2.  Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku
    akşam sağlam muhabbet dönmüş kaçırmışım

benim iddiam 2030 civarı kişilerin ödedikleri primden bağımsız yaklaşık asgari ücret kadar emekli maaşı alacaklarıydı.

yani tabandan yatıran atıyorum asgari ücret *0,8, tavandan yatıran asgari ücret*1,2 vb idi.

bu iddiamdaki rakamların hepsini 20% aşağıya çekiyorum.

tavan emekli maaşı asgari ücretin altında olacak yeni emekli olacaklar için.

zaten güncel ABO ya göre en düşük emekli maaşı asgari ücretin üçte biri falan olmalı, tavandan ödeyende asgari ücretin biraz altı bir para alır artık.

arada gelebilecek bir IMF ve olası kazıkları kapsam dışı tutulmuştur
    Aşağı yukarı böyle olacak.

EYT ilk çıktığında da yazmıştım olayın rengi değişti. 2028 de bence emeklilik yaşı komple kalkacak. Seçim vaadi bu olacak. 7000-9000 günü dolduranlar emekli olacak fakat çalışmaya devam edecek. Olay emeklilik mantığından çıktı vatandaşlık maaşına dönüşüyor. Emeklilik tarihini herkes kendi seçecek. Pili biten evde yatar. Benim teorim de bu.

Alıntı Originally Posted by Rj16 Yazıyı Oku
    Aşağı yukarı böyle olacak.

EYT ilk çıktığında da yazmıştım olayın rengi değişti. 2028 de bence emeklilik yaşı komple kalkacak. Seçim vaadi bu olacak. 7000-9000 günü dolduranlar emekli olacak fakat çalışmaya devam edecek. Olay emeklilik mantığından çıktı vatandaşlık maaşına dönüşüyor. Emeklilik tarihini herkes kendi seçecek. Pili biten evde yatar. Benim teorim de bu.
    Vatandaslik maasindan baska cikis yolu yok zaten. Eninde sonunda gelecek.
    Aslinda gelmesi de mantikli zaten. TR'yi o kadar bilmiyorum da, sanirim benzerdir.
    GER'de vatandaslik maasi getirilip (1.000 euro civari) diger tüm sosyal yardimlar vs. kaldirilinca asagi yukari bugünün rakamlarina geliniyor.
    DM firmasinin sahibi (Watson gibi temizlik, bakim ürünleri vs. satan büyük bir zincir) bunu cok savunuyordu (öldü). Ancak onun savundugu sistemde kazanilan diger tüm gelirlerden %50 vergi kesilecek kurali vardi. Isverenler de calisan elemanlara daha iyi maas, iyi is ortami yaratmak zorunda kalacaklar diyordu. Tabii ki mal ve hizmet fiyatlarinin da ona göre artacagini savunuyordu.

Kisaca sana as ve barinmana yetecek kadar minimum parayi kafadan verecegim, daha fazlasini istiyorsan ögreneceksin, calisacaksin kazanmak icin.
    Mantikli mi, bence mantikli. Isveren de, calisan da degismek zorunda kalacak. Ancak insanoglu bunu becerebilir mi ayri konu.

4. Emeklilik işlemlerinin müracaatını Şubat ayında yaparsak katsayı arttığı için bir miktar daha yüksek maaş hakkı oluyormuş, doğru mudur?

Emeklilik icin dilekce ocak ayında mı subat ayında mı yoksa haziran ayında mı verilmeli eyt icin en dogru zaman nedir?

Alıntı Originally Posted by bilal8890 Yazıyı Oku
    Emeklilik işlemlerinin müracaatını Şubat ayında yaparsak katsayı arttığı için bir miktar daha yüksek maaş hakkı oluyormuş, doğru mudur?

Emeklilik icin dilekce ocak ayında mı subat ayında mı yoksa haziran ayında mı verilmeli eyt icin en dogru zaman nedir?
    Çalışıyor isen Temmuz .çalışmıyor isen hemen....

6. %25 olan emekli maaş artışı, %30 a çekilmiş, başkan ulufe dağıtıyor...gençler biraz daha fazla çalışacak, ne de olsa zam %5 daha arttı!

İki kafa var, bunların kafa yapısı benzer, ama argümanlar birbirinin tam zıddı. Biri diyor ki, devlet bol keseden emekli maaşı ödüyor, bu iş sürdürülemez. Kabak yeni neslin kafasında patlayacak. Diğeri de diyor ki, emekli maaşı eridikçe eriyor, ABO zaten düştü, özellikle beyaz yakanın alacağı emekli maaşı sefalet maaşına dönüşecek. Bir kafa diyor ki, bu emekli olan beyaz yaka ülkeyi sömürecek; öbürü de diyor ki emekli olup sefil olacak, aldığı para karnını doyurmaya yetmeyecek.

Şimdi bir konuda anlaşın..şu an emekli olacak beyaz yaka, emekli olarak aldığı maaşlarla ülkeden nette bir şey alıyor mu, yoksa hakkı mı kalıyor...kimin kimde hakkı kalıyor.

Neyse...patronun önüne yatıp sesi çıkmayanlar, masa arkadaşı eyt li diye kıskançlıktan çatlıyor...ne diyelim, 3-5 yıl önce doğsaydınız siz eyt li olacaktınız, belki ben olmayacaktım...bazen nasip, kıspet, kader deyip geçebilmek lazım...fazla üzmeyin kendinizi.

Artık, bu kafalara bir şey anlatmaya çalışmayacağım. Kıskananlar çatlasın deyip geçeceğim. Hakkını yediğimi düşünüyorsan yukardakine şikayet et, öbür tarafta görüşürüz, kim kimden hakkını alıyor görürüz.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
    eyt ne zaman mejlise gelecek ? bir de bu kısmi emeklilik dediğimiz biraz bağkurundan biraz ssksından ortaya karışık prim günleri olanlarda da yaş şartı kalkacak mı
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

8. Selam,
    Isbankasi 7500TL emekli maasi promosyonu veriyor. Musteri temsilcisi mesaj atti sagolsun.
    Sagda solda sorusturan var mi? Baska bankalar ne alemde?

Sayfa 194/472 İlkİlk ... 94144184192193194195196204244294 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •