Originally Posted by
hs37
Gündem Kürtler ve Kürtçülük siyaseti.Hazine yardım kesilir ve HADEP kapatılırsa Kürt oylarının adresi akp den kopa(n)rtılan iki partiye gider mi?Kendi adıma bu iki partinin bilinçli bir şekilde kuruldukalrı günden bu güne kürt oylarına oynamalarını başından beri planlı olduğunu düşündürüyor. alicemal sizin bu konudaki düşüncenizi merak ediyorum.
Aslında Kürtler diye ayırmak bana göre doğru değil. Ama mecburen o şekilde kestirmeden konuşuyoruz. Neticede akademisyen değiliz. Hoş akp den sonra akademisyen lerin seviyeside yerlere düştü.
abd nin kurduğu hadep partisinin peşine takılan grup diyelim. Yada hadepe oy verenler diyelim. Çünki Kürt diye keskin ayırırsanız, diğer partilerin oylarınında kimisinin yarısı kimisinin daha çoğu Kürt lerden çıkar. Binlerce yılda çok melezleşilmiş. Herkesin soyunda mutlaka Kürt ler vardır. Bu ülkeyide Kürtlerle beraber savaşarak kazandık. Kürt diye ayırmak beni biraz rahatsız ediyor ama mecburen o hale getirildi. abd medyası ve uşakları yaptı bunu. Ülkeyi bölüp parçalamak için. Her neyse...
hadep oyları %10 civarı. akp ve chp nin oylarıda %20 %30 aralığında. Hali ile hadep in oyları seçim sonucunu belirleyecek düzeyde. Bu durumda herkesinde hadep oylarını istemesi mevcut siyasi düzenimizde son derece doğal.
iyi parti ve bahçeli karşı gibi gözükselerde, kendi kitlelerinin oylarını kaybetme korkusu ile hadepe düşmen gibi görünüyorlar. Ama yaptıklarına bakarsan hadepin büyümesinde etkin rol oynamış kişiler bahçeli ve akşener.
hadep, iyi parti bahçeli, akp. Hepside aynı yere hizmet ediyorlar. Farklı görüş söylemelerinin sebebi, farklı halk kesimlerine hitab etmek için. Herkes aynı kesime hitab etse, diğer grupların oyları boşta kalır.
Siyaset tamamen soytarılık. Başlarındaki kişilerin geçmişlerini araştırırsanız, söyledikleri ile alakalı kişiler olmadıklarını görürsünüz. Ben aşağı yukarı hepsini biliyorum ama burada yazamam.
Bizim ülkede meclisteki tüm siyasi partiler, kendi ceplerini doldurmak için örgütlenmiş düşük seviyeli gruplar. Halk ve halka söyledikleri araç sadece. CHP başlarda iyiydi, son 30-40 yılda tamamen abd emrine girmiş gibi görünüyor. Sağcı partilerden farkları kalmadı sayılır. Çok az bişey kaldı.
farklı şeyler anlattım da olsun o kadar.
Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer İmleri