Şirket karlılıklarından faizden enflasyondan dolardan başka bir dinamik var gibi şu anda.[/QUOTE]
2022 ralliside genel anlamda temel gelişmelerden bağımsızdı. Borsanın alternatifi yok diye diye milleti buraya getirdiler sonra zirveden çoğu tahtayı %25-30 sattılar. Bakalım, bu planı kuran Ankara, seçime kadar yeni zirvelere götürecek mi endeksi. “ Ne alsan gidiyor dönemi BİTTİ “….
2022 ralliside genel anlamda temel gelişmelerden bağımsızdı. Borsanın alternatifi yok diye diye milleti buraya getirdiler sonra zirveden çoğu tahtayı %25-30 sattılar. Bakalım, bu planı kuran Ankara, seçime kadar yeni zirvelere götürecek mi endeksi. “ Ne alsan gidiyor dönemi BİTTİ “….[/QUOTE]
Merkez bankasımı olur varlık fonumu olur ağanın eli tutulmaz😂😂
Aynen zamanlamam çok iyi oldu yineBu sinyali fırsat bilip satsaymışsınız şimdi %20 daha fazla hisseniz olabilirmiş
Neyse bu sefer kaybetmek yok. Elde para azken ve eldeki paraya ihtiyaç varken VİOP'la veya krediyle kısa vadeli beklentiyle iş yapmaya çalışıyordum, şimdiki gibi bir oynaklık olunca da dayanmak mümkün olamayabiliyor ve mecbur zararına kapanabiliyordu. Yoksa geriye dönüp baktığımda o zararların çoğunda birkaç ay beklesem kara geçecekmiş dedim hep. Bu sefer fondan biraz para çektiğim için ihtiyaç fazlası miktarla hisse aldım, kredi kaldıraç yok, düşünce zararına satmamı gerektirecek bir durum yok.
Ben seçime kadar illa ki yeni zirveler olur beklentisindeyim. Seçim olmasa bu kadar rahat bekleyemezdim ama faizler düşükken kur sabitken seçim de yaklaşıyorken bir noktada borsa yine yükselir ve yeni zirveler yine gelir diye umuyorum. Seçime kadar yeni zirve gelmezse de nasibimizde yokmuş deriz ne yapalım. Şirkette işler iyi gittiği sürece gelecekte herhangi bir zamanda faizin üzerinde bir getiri oluşması gerekir inancıyla bekleyeceğim.
2022 rallisini, sabitlenen kurun, düşürülen faizin, yükselen enflasyonun tetiklemesi temel gerekçeler olarak açıklanabilir bence. Ancak ayarsız bir yükseliş olunca yükselişin boyutu temel gerekçelerin üzerine çıktı gibi oldu. 2 kat yükselmesi gereken yerde 4 kat yükselmesi kantarın topuzu kaçtı mı dedirtti. Fakat eski fiyatlar da çok aşırı iskontolu yerlere gelmişti. 3-5 F/K'lar piyasa normali gibi karşılanıyordu ki bu da çok yanlış bir kabullenme. Şimdi de eskinin 5 F/K'sı şimdinin 10 F/K'sı yeni normal bu deniyor bu da doğru değil tabi. Yarın 20 F/K olsa yurtdışı da yeri geliyor böyle oluyor zaten yeni normal 20 F/K mı diyecekler. Bunları bir kenara bırakıp biz şirket değerlemesine bakarsak, ne alsan gidiyor dönemi bitse bile, Turcas'ın net varlık iskontosu belirgin bir şekilde devam ediyor, faaliyet karlılığı da sürüyor, buna göre temelsiz yükselip de çakılacak hisselerden olmamalı. Panik satışlarda ne var ne yok satılıyor, biz de bundan nasibimizi alıyoruz, düşüşler durup piyasa aklı selim düşünmeye başladığında pozitif ayrışırız diye umuyorum.
Dün gece Twitter'da baya bir hareket oldu görmüşsünüzdür. SatmıyorumUlan diye hashtag açmışlar, binlerce paylaşım vardı. Son gelen yeni yatırımcılar düşüşler olabileceği konusunda bilgisiz tecrübesiz derken görünen o ki aynı zamanda da ciddi aktivistler. Şenol Babuşcu hocanın yazdığına göre borsadaki düşüş ve yatırımcıların kaybı konusunda Cimer'e çok sayıda şikayet gönderilmiş, bir takım tedbirler alınması bekleniyormuş.
Bir de 2 hafta önce uygulamaya konan, sonra 1 ay süre verilen, para piyasası ve kısa vadeli borçlanma araçları fonlarının pay senedi repo pazarında ters repo yapmasıyla ilgili yeni düzenlemenin, borsadaki satışları hızlandırdığı değerlendirilerek, düzenlemenin uygulamaya girme tarihi 28 Nisan'a uzatılmış diye haberler vardı dün gece. Bugün olumlu bir etkisi görülecek mi bakalım. Temel açıdan ne kadar etkilediğini tam bilmiyorum, yeni düzenlemenin aracı kurumların kredi limitlerini sıkıştırdığı ve müşterilerin kredili pozisyonlarının kapatılmasına neden olabileceği gibi yorumlar dinlemiştim sanki. Temel açıdan bu kadar büyük harekete sebep olacak bir düzenleme değildir herhalde, ama bu tür bahanelerle düşmeyi veya çıkmayı seven bir piyasamız olduğu için bugün neler olacak bakalım, hayırlısı diyelim.
Yer İmleri