Bu yanlış bilgi. Ptf’ler hala 3. çeyreğin üzerinde ve ikili anlaşma ile satış olsa çeyreklik 1.5 milyar civarı Favök gelir. Ayrıca Auf’tan satsa bile dolardaki muhtemel artışla 2022 Favök yakalanabilir çünkü bu sene ekstradan Özbekistan etkisi de var. (Şu anda Odas’ın satış fiyatı hem auf düzenlemesi ile hem de seçim öncesi düşük tutulan dolar kuru ile baskılanıyor. Odas maliyeti büyük oranda TL olan ama satışı dolara bağlı olan ihracatçı şirket gibi düşünülebilir. Seçim sonrası ihracatçı şirketler tekrardan gözde olabilir.) Geçen sene asıl kar patlaması 3. ve 4. çeyrekte geldi. Bu sene auf’tan satışlarla geçen seneye göre daha stabil ama favök anlamında geçen seneye benzer bir sene olabilir. Ayrıca mevcut fiyatın Ekim zirvesinin altında olması gibi bir absürt durum da var. Yani 4. çeyrek bilançoyu bırak 3. çeyrek bilanço bile fiyatlanmadı. Bunları yazarken elimde Odas var diye yazmıyorum çünkü elimde yok. Astor arzına girmek için sattım. Dönüp alır mıyım onu da bilmiyorum çünkü önceden beri temel olarak daha çok beğendiğim ama tahtasına güvenmediğim için yüklenemediğim Ayen’in tahtasından Odas’ın tahtasının da pek farkı olmadığı ortaya çıktı. Bu tahtada son dönemde yaşananlar ya toplu akıl tutulmasının ya da açık bir manipülasyonun sonucudur.
Yer İmleri