-
Ali Cemal e bir şey söylemek desteklemek istiyorum , eskiden ısı cam çıkmadan evvel bilirsiniz camcilar vardı hala olsa da , sayıları bayağı bi azaldı , ben gencligimden bu yana muhatap oldum bu " heriflerle " simdi camcı sorar kirilan cam kaça kaç der , ben santim kaçırmadan olçmüşümdür abi içten tam ölçtüm 67 ye 44 üzerine macun gelecek ya iste o noktadan ölçtüm derim .
Camcı herif bana bakar, kulağının üstündeki kurşun kalemle göya hesap eder ev nerede diye basta sormuştur zaten , neyse kalemle bi kağıda bi şeyler karalar 250 lira der , ben hep bu küsuratlı camların fiyat olarak tam para nasıl ettiklerini hesaplamaya çalıştım .
Kaç yaşındaydım bilmiyorum ama artık ergen veya genç değildim adamların hesap yapmadığını fark ettim , kafasında sadece oraya kaça gidiyim hesabi vardı , bi de benim tipime bakıp bu herifi Kaç lira soyabilirim düşüncesi başka bi mok bilmezler , adlarını doğru yazamazlar zır cahildirler .Bunlara yıllarca mm hatasız ölçü getiren ben, zavallı biriydim bunların ne mal olduğunu yıllarca anlayamamistim.
Ülkemiz esnafını , bir de ben tanıtmak istedim az sayıdaki akilli kurt esnafı tenzih ederim .
Son düzenleme : Desidero74; 18-01-2023 saat: 21:25.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri