Sayfa 499/990 İlkİlk ... 399449489497498499500501509549599 ... SonSon
Arama sonucu : 7920 madde; 3,985 - 3,992 arası.

Konu: Viop XLVII

1.  Alıntı Originally Posted by pisyedili01 Yazıyı Oku
    Bir kişiyi eğiterek iyi borsacı yapamazsınız.
    %51 psikoloji.
    Uygun kişiye sistem nasıl çalışıyor öğretilir ise iyi bir borsacı olabilir. Bir arkadaşıma anlatayım dedim Karadağ'da, Gürcistan'da kumar daha karlı dedi. Başka biri sordu hiç bulaşma kendi işinde ilerle dedim.

Aslında bana da uygun değil, bu iş sabır işi ve sürekli sakin kalabilmek prensiplerden ayrılmamak gerekiyor.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

2. Borsada düşüş imkansız dedik idi..
    Ve bu imkansızlığın geçen hafta çarşamba gecesi saraydan gelen uyarılar ve perşemde dipten gelen yüzde 6 lık alım dalgası ile nasıl gerçekleştiği gözler önüne serilmiştir.
    O gün hasbelkader aracı kurumda idim..Bütün çalışanlar müşterilere hisse aldırmaya çalışıyordu..
    el cevap. Paranın dolara akmasının önüne geçmek için 5000 in altına müsade edilmeyecek dendi..

THY TUPRS EREGL KRDMD ...bir çok beklentili şirket eski zirvelerini yakaladı bazıları geçti..
    Bazı geçemeyenler var..En fazla dikkatimi çeken de FROTO..
    Kudurarak yetişmesini bekliyorum..TUPRS ile at başı gidiyorlar çünkü..
    Daha evvel ikisi içinde 750-1000 aralığını işaret ettim idi..

3.  Alıntı Originally Posted by viopva Yazıyı Oku
    kısmen katılıyorum.sindoma, akçay vs.. örnek faydalı arkadaşlar da var.bazı bazı onlar la bile çelişen ler oluyor. resmen soğutma gerek varmı buna birde boş geyikler fazla oluyor.
    çelişkiler normal ve bu işin doğasında var. alım-satım işlemi bile çelişki üzerine kurulu. alan adam bu fiyat ucuz, fiyat yükselecek; satan adam bu fiyat pahalı fiyat düşecek şeklinde iddiaya giriyor bir nevi(tabiki tam olarak böyle değil ama buna yakın bir şey.)

bence önemli olan herhangi bir veriye dayalı bilgi paylaşımı yapmak. sonunda yanlış çıksa bile veriye dayalı tahmin işe yarar. attığımız her taş yerini bulsa hepimiz milyonluktuk zaten.(dolar bazında =) )

4. Bu işin metafizik tarafı da bana göre var.

Senin kaderinde olmayan bir şeyi yapmaya kalktığında her şey ters gidiyor, kaderinde var ise zorla yaptırıyorlar, direnmezsen su gibi akıp gidiyor hayat.

5. Burası ve diğer köyde seçimlere kadar çok extreem bir durum olmadıkça yazmayı düşünmüyorum..
    Kontrollü borsa..

SASA 17 kasım günü çöküşe geçiyor..
    Ben o zamanlar yazdım..SASA HEKTS daki çökürse veteranları devreye alırlar dedik..
    Nitekim öyle oldu..
    Endeks çöküşe geçiyor..
    Tam da SASA nın çöküşe geçtiği 4600 endeks değerinden ilk kalkışa geçen SASA oluyor 90 tl den 120 ye basıyorlar.

Kontrollü borsa..
    Düşüş imkansız..

Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    %51 psikoloji.
    Uygun kişiye sistem nasıl çalışıyor öğretilir ise iyi bir borsacı olabilir. Bir arkadaşıma anlatayım dedim Karadağ'da, Gürcistan'da kumar daha karlı dedi. Başka biri sordu hiç bulaşma kendi işinde ilerle dedim.

Aslında bana da uygun değil, bu iş sabır işi ve sürekli sakin kalabilmek prensiplerden ayrılmamak gerekiyor.
    Evet kişinin uygun olması gerekir.
    Neticede hangi meslek olursa olsun eğitilerek biryere gelinebilir,ama "iyi" olma eşiği kişinin fıtratına bağlı.
    Mesela benden "iyi " borsacı olmaz.
    Yatırım uzmanı değilim .Aracı kurumlarda bolca uzman ve uzman görüşleri var.

7.  Alıntı Originally Posted by pisyedili01 Yazıyı Oku
    Evet kişinin uygun olması gerekir.
    Neticede hangi meslek olursa olsun eğitilerek biryere gelinebilir,ama "iyi" olma eşiği kişinin fıtratına bağlı.
    Mesela benden "iyi " borsacı olmaz.
    Senden benden olmaz. Yine de denemedik demeyiz.

İnsan olabilecek en iyisini hayal etmeli, olmuyor ise benim sorunum değil deyip kendini rahat hissetmeli. Herkese "Oxford vardı da biz mi okumadık" prensibi uygulanacak muhtemelen.

Kennedy'nin sözü varmış, ben sisteme ne verebilirim diye düşünmek lazım, kendine yonttuğun hayal çöpe gider muhtemelen.

John Fitzgerald Kennedy
    "Evet, sevgili Amerikalılar! Ülkem benim için ne yapabilir diye değil, ben ülkem için ne yapabilirim diye sorun!"

8. 03.01.2023 -- 5.704

12.01.2023 -- 4.601

20.01.2023 -- 5.507

Bu aralıkta VİOP tan para kazandım diyen varsa alnını karışlarım.
    1 kazanırsın 2.de kaybedersin.
    Bu topicte gerçekler yazılsın anket yapalım,kazanan 100 kişi de 5-10 nu geçmez.

YTD

Sayfa 499/990 İlkİlk ... 399449489497498499500501509549599 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •