Sayfa 20/661 İlkİlk ... 1018192021223070120520 ... SonSon
Arama sonucu : 5286 madde; 153 - 160 arası.

Konu: ISCTR - İş Bankası C

1. -GEDİK YATIRIM İŞ BANKASINDAN 4.ÇEYREKTE 19 milyar 346 milyon TL kar bekliyor.
    YANİ YILLIK 57,4 milyar TL kar bekliyor.

-GARANTİ YATIRIM İŞ BANKASINDAN 4.ÇEYREKTE 19 milyar 464 milyon kar bekliyor.
    YANİ YILLIK 57,5 milyar TL kar bekliyor.
    -AK YATIRIM ise İş Bankasından 4. Çeyrekte 20 milyar 116 milyon kar bekliyordu.

İş Bankası'nın muhasebe politikası nedeniyle tahvil getirilerinin bu çeyrekte yatay seyretmesine karşın, güçlü iştirak gelirleri ve normalize olmuş kredi risk maliyeti sayesinde net karda çeyreksel bazda %29 büyüme ile rakiplerinden ayrışmasını bekliyoruz. Ayrıca güçlü TÜFE endeksli tahvil getirileri ile Akbank'ın %21'lik çeyreklik büyüme ile İş Bankası'nı takip etmesini bekliyoruz.
    2023te Akbank, Garanti, İş Bankası ve Yapı Kredi'deki “Endeksin Üzerinde Getiri tavsiyemizi koruyoruz, hedef fiyatlarımız rapor kapsamımızdaki bankalar için ortalama %44 artış potansiyeline işaret ediyor.

https://gedik-cdn.foreks.com/yatirim...pdf?1674106289

50 milyar... 100 milyar havalarda ama vermeyince mabut, neylesin Sultan Mahmud! Seve seve goturecekler.

3. İŞ BANKASI, enerjiye hızlı girdi 38 şirkete birden ortak oldu

Türkiyede son dönemde en fazla rağbet gören sektörlerin başında enerji geliyor. Yabancılar kadar yerli firmaların da yer aldığı bu sektörün en yeni oyuncularından biri de İş Bankası Grubu.

Türkiyenin en büyük bankalarından biri olan İş Bankası, hatırlanacağı üzere 2012 yılının eylül ayında İş Enerji Yatırımları A.Ş. adlı bir şirket kurmuştu.
    Dünya'dan Kerim Ülker'in haberine göre Başta elektrik üretimi ve ticareti olmak üzere entegre bir enerji portföyü oluşturmak amacıyla kurulan bu şirket, hidrolik, rüzgar ve güneş gibi yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı olacak şekilde elektrik enerjisi üretimi ile ticaretini yapan tesis ve şirketlere etmek amacıyla faaliyetine başlamıştı.

Yılın son haftasında yani 28 Aralıkta İş Enerji Yatırımlarının Aldo firması ile masaya oturduğunu ve büyük bir enerji portföyüne ortak olacağını paylaşmıştık. İşte o anlaşma resmi olarak onaylandı ve İş Enerji Yatırımları, Aldo Ailesi ile ortak bir şirket kurarak 38 enerji şirketine birden ortak oldu.
    Aralık sonundaki haberimizde hatırlayacağınız üzere Aldo Enerji San. ve Tic. A.Ş. tarafından yüzde 100 pay sahibi olacağı şekilde kurulacak Soli GES Anonim Şirketiâ„¢nin sermayesini temsil eden payların yüzde 50sini İş Enerji Yatırımları A.Ş. yahut İş Enerji Yatırımları A.Ş. tarafından yeni kurulacak bir şirket tarafından devralınacaktı. O ortaklık şimdi hayata geçti.
    Tamamı RES, GES ve HES
    Peki İş Bankası Grubunun ortak olduğu enerji yatırımları arasında hangileri var? Aslında liste oldukça uzun ancak size bazılarının isimlerini vermek isterim. Ortaklık yapılan santraller arasında Kemal Helli GES Enerji, Meryem Meral Başar GES Enerji Üretim, Nazmi Kirazcı GES Enerji, Talha Kurt Akpınar GES Enerji, Denizli YCY Enerji Üretim, Domaniç Enerji Üretim, İnform Enerji, Sincan Enerji, Hitit Güneşi 3 Enerji, Menzelet Enerji Üretim öne çıkanlar. İş Enerjinin ortaklık kurduğu şirketlerin tamamı HES, GES ve RES yani yenilenebilir enerji değdiğimiz rüzgar, hidro ve güneşe dayalı çevreci kaynaklar. Aldo Enerji hakkında bilgi vermek gerekirse kurulan işbirliğinin gücü daha iyi anlatılır diye düşünüyorum.

Temeli 1969 yılına dayanan Aldo Grup bünyesinde 2014 yılında kurulan Aldo Enerji, Şanlıurfa, Kayseri, Yozgat, Nevşehir, Adıyaman, Çorum, Mersin, Bilecik, Kahramanmaraş gibi Türkiyenin değişik bölgelerindeki 16 şehre yayılmış santrallere sahip. Özellikle güneşe dayalı santralleriyle öne çıkan Aldo Enerjinin tamamladığı projelerdeki kurulu gücü de 350 MWın üzerinde.

Enerji İşinde sürdürülebilir projelere odaklanacak
    Gelelim İş Bankasının enerjideki gelecek planlarına. Burada da eylül ayında verilen açıklama dikkat çekici. Sürdürülebilir yaklaşımın odaklanan İş Bankası Grubundan yapılan açıklamada İş Enerjinin hidrolik, rüzgar ve güneş gibi yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı üretim yapan santrallere portföyünde ağırlıklı olarak yer vermeyi hedeflemesi, İş Bankanın sürdürülebilirlik yaklaşımının bir parçasını oluşturan yeşil ekonomi dönüşümüne katkı sağlama anlayışını da pekiştirecek bir adım olarak tanımlandı.
    Gruptan verilen bilgiye göre, geçen yıldan bu yana tedariki mümkün olan faaliyet noktalarının tamamında yenilenebilir enerji kullanmaya başlayan İş Bankası, 2015 yılı sonrasında, elektrik üretim yatırımlarına yönelik yeni proje finansmanlarının tamamını yenilenebilir enerji projelerine ayırdı. Bankanın toplam enerji üretim projeleri portföyünün yüzde 75i yenilenebilir enerjiden oluşuyor.

https://m.patronlardunyasi.com/haber...ak-oldu/274048

4. Fed yetkilisi gelecek toplantıda 25 baz puanlık faiz artırımını destekledi -AA

Fed yetkilisi gelecek toplantıda 25 baz puanlık faiz artırımını destekledi

NEW YORK (AA) - ABD Merkez Bankası (Fed) Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller, mevcut veriler dikkate alındığında ileride daha az türbülans göründüğünü belirterek "Gelecek toplantıda 25 baz puanlık bir faiz artırımından yanayım." dedi.

Waller, Amerikan düşünce kuruluşu Dış İlişkiler Konseyi'nde (CFR) ekonomik görünüme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Fed'in para politikasında sıkılaşmaya gitmesinin üzerinden yaklaşık bir yılın geçtiğini söyleyen Waller, enflasyonu yüzde 2 hedefine düşürmek için faiz artırımlarına gidildiğini anımsattı.

Waller, faiz artırımlarının amacının talebi ve ekonomik aktiviteyi yavaşlatarak enflasyonun düşüşünü desteklemek olduğuna işaret ederek bazı sektörler ve tüketici harcamalarında bunun yansımalarının görüldüğünü dile getirdi.

İstihdam tarafındaki iyileşmeye atıfta bulunan Waller, mütevazı bir ekonomik büyümeye rağmen iş gücü piyasasının güçlü olmasının Fed'e enflasyonu düşürmeye odaklanması için alan sağladığını belirtti.

Waller, geçen yıl aralıktaki ılımlı seyrine devam etmesine rağmen, enflasyonun görünümü konusunda hâlâ temkinli olduğunu ve para politikası sıkılaştırmasının devamını desteklediğini anlattı.

Mevcut veriler dikkate alındığında ileride daha az türbülans göründüğünü dile getiren Waller, "Bir sonraki toplantıda 25 baz puanlık bir artıştan yanayım. Yüzde 2'lik enflasyon hedefimize doğru gidecek çok yolumuz var ve para politikasındaki sıkılaştırmanın devam etmesini desteklemeyi umuyorum." diye konuştu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

5. Pazartesi tavan olursa..
    Salı tavan olursa ..
    Çarşamba tavan çözerse …
    Bankalar bilanço fiyatlamasını tamamlar sanıyorum…

Bu senaryo gerçekleşmez ise .. bist 100 mini geri çekilme 5280 kadar olur diyorlar …

Her tür gelişmelere hazır olunuz şaşırmayınız yaşanacaklara…YTD

6. Sayın Deniz Ali kasaya masaya bol şanslar iyi olan kazansın....
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

7. Kumara dönmesin borsa bu siyasette bile kavga dövüş hakim borsada Piyasa yapıcılar OYUN KURANLAR ASLA kimsenin gözünün yaşına bakmaz ve ne sana ne bana kimseye de acımazlar.. eğer kısa vadeli bir portföy yönetiyorsanız haftalık ve aylık bazda asla kredili işlem yapmayın OYUNU defansif oynayın mutlaka tonla fırsat önünüze gelecektir . ytd hayat bilgisi tavsiyesidir .

. en iyi hücum en güçlü defansif. Hareketlerden doğar bu hem hayatın hem de borsanın kuralıdır . Ülkemize bakalım hep hapse giren liderler kahraman olup 30 sene memleketimizi yönetmiştir .. defansta kal savunmanı yap ülkenin yıldızı ol kural da Burdur ..

8. ZİRAAT YATIRIM iştirakimiz İŞ GYO dan 4.ÇEYREKTE
    7 milyar 645 milyon TL kar bekliyor.
    Yani yıllık 7 milyar 845 milyon TL kar bekliyor.

https://rotaborsa.com/ziraat-yatirim...rini-acikladi/

Sayfa 20/661 İlkİlk ... 1018192021223070120520 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •