Alýntý Originally Posted by kaganalp01 Yazýyý Oku
Paynet haberini kap'a bildireli 1 sene olmuþ.Satýlýp satýlamayacaðý kararýný 1 senede mi vermiþler.???1.5 senedir bu hisseyi taþýyorum iyice býktýk!! Bunun yanýnda bu enflasyon ortamýnda zarardayýz.1 sene boþu boþuna küçük yatýrýmcýyý oyaladýlar.Büyüklerin zaten olan biten her þeyden haberi olduðunu düþünüyorum.Demekki hissenin yerinde saymasýnýn nedeni buymuþ diye düþünüyorum

Hocam Paynet hakkýnda þirkete 1000 tane yazýlý ve sözlü soru soruldu ama maalesef basma kalýp cevaplar dýþýnda bir cevap alýnamadý.

Bunu en güzel genel kurulda yüz yüze sorabiliriz diyeceðim ama orada da tatmin edici bir cevap alamayýz. Yine ayný þeyi söyleyecekler , piyasa araþtýrmasý devam ediyor , istenilen satýþ þartlarýna ulaþýlamadýðý için henüz süreç bitmedi vesaire..

Zaten yönetim þeffaf ve yatýrýmcý dostu olsaydý , her 2-3 ayda bir bu süreç hakkýnda bilgi verirdi. Þu aþamadayýz , bundan sonraki süreç þudur , þu tarihe kadar sonuçlanmasýný bekliyoruz falan gibi en azýndan detaya kaçmadan yatýrýmcýnýn önünü görmesi saðlanabilirdi. Ama bunu yapmadýlar.

Benim Paynet süreci en az 1 sene daha uzadý sözüm tamamen kendi yorumumdur. Çünkü burada defalarca yazdým , kredi miktarýný azaltmak için 3-4 seçenek var dedim. Ya iþtirak satacaksýnýz ( Paynet ) , ya bedelli sermaye arttýracaksýnýz ( en az %1000 ) , ya tahsisli sermaye artýþý yapacaksýnýz , yada þirket borçlanma aracý ihraç edeceksiniz.

Þirket þu anda son opsiyon hakkýnda bir adým atýnca , benim de aklýma Paynet konusunda kýsa vadede sonuç alamayacaklarýný anladýlar ki bu yolu seçtiler gibi bir mantýk geldi.

Yoksa 1-2 ay içinde Paynet satýlacaksa neden tahvil ihracý yapýlsýn. Zaten bu tahvilden elde edilecek nakitin kasaya girmesi en az 3-4 ay daha sürer. Demek ki Paynet iþi çok daha uzun vadede olacaksa olacak.

Deðiþen maddenin son paragrafýnda " Þirket tahvillere kar payý verebilir " diye bir ibare var. Ben bu ibareden , çýkarýlacak tahvillerin hisse senedine dönüþtürülebilir tahvil olacaðýný anlýyorum.

Þirket SPK baþvurusu yapýnca daha çok detay öðrenebiliriz.