Alıntı Originally Posted by noreply Yazıyı Oku
...Açığa satışları kişisel olarak onaylamasam bile derinliği olan bir piyasada meşru işlemler olduğunu varsayıyorum.. Bugün açığa satanlar yarın yerine koymak üzere risk almış olanlardır...
Derinliği olan piyasa mı? Yukarıya yazdım. Derinliği olan piyasada toplam işlem hacminin 1/3'ü açığa satış olmaz. Bunun anlamı (açığa satışın tamamına yakını gün içi kapatılmışsa -ki benim düşüncem o yönde) toplam işlem hacminin 2/3'ü fiktif yani elde olmayan senetlerin alım satımıyla gerçekleşmiş demektir. Yatırımcının elindeki senedin değerini bu fiktif işlemlerle %2,77 düşürerek açıkçılar belirlemiş oluyorlar. Nerede kaldı geri alımın gerekçesi?

CEO net aktif iskontosundan vb bahsediyor. İyi de biraz ciddiyet lazım. Geri alımı yönetenler borsa bültenine hiç mi bakmazlar. Açıkçılar beceriksizlikten bu kadar emin olmasalar hisse ile ilgili hiçbir kötü gelişme yokken sabah günaydın der demez açığa satarlar mı?.

İstenirse 3 günde bu baskı tersine döner. Örneğin yarın Sahol yönetimi geri alımla hisseyi 41 açsın ve alımı inatla 3 gün sürdürsün açıkçılar hisseyi tavan yapmak zorunda kalır. Bunları bilmeden bu işlere kalkışıyorlarsa bence geri alım yapıyoruz vb demesinler, bu işlerden vazgeçsinler!