Sayfa 936/990 İlkİlk ... 436836886926934935936937938946986 ... SonSon
Arama sonucu : 7920 madde; 7,481 - 7,488 arası.

Konu: Viop XLVII

GUBRF ile ilgili, anladığım..

%10 hissedar, Oğuz Şahinkaya..Maceraya atılmış..
    Gübre hisselerini teminat gösterip, ULKR,TKFN..v.s senetlerinden kredili alımlar yapmış..
    Senetler düşmeye başlayınca Margin sorunu yaşamış..

Bankalarda bu durumu farkedince, tabana kağıtları yığmışlar..(Ak yatırımQNB.. başta)
    Gübre'de iş yapan diğer ufak spekleri de sıfırlamışlar..

Sorun spek satışları değil, işi beceremeyen ve aşırı kredili çalışan
    bir yatırımcın ufak bi macerası diyelim..

Senet %50 değer kaybederken..
    Yatırımcı Şahinkaya da milyar üstünde zararı 1 haftada yazmış..

CB konuşma yaparken GÜBRE neden satıldı? Kim sattı? muhabbeti böyleymiş..
    Satan kredi veren bankaların aracı kurumları..
    İlk tabanda 300 civarı sanırım. Yüklü alım yapan diğer tali speklerde ciddi zarar yazmış..

Borsaya ciddi giriş oldu,
    Döviz bozdurup girenlerde oldu. Yükselttiler..
    KMH'lar da, son zamanlarda Kâr olmayınca yöneldiler..
    BUnların üstünde 10 milyar TL gibi bir rakamla kredili girip yukardan mal alanlar oldu..
    Son kalan TL'lerde yeni arzlara gitti..

Bu durumda borsa nasıl yükselecek?

ben borsaya çok fazla kişi gelse de bunların yatırımcı özelliğinde kimseler olduğunu düşünmüyorum. kkm eyt falan hikaye, bunlar yönü çok fazla etkilemez.

çünkü hacimlerde de çok ciddi oynama yok.

hatta profesyoneller 3-4 bin aralığında daha fazla gitmez diyerek sattılar.

şimdi de düşsün diye dua ediyorlar. bilemem belki de borsa tanrıları dualarını kabul eder.

ama bu bilançolarla çok zor. şişenin bilançosu böyleyse iş bankası kim bilir ne açıklayacak? şişe geçen sene karının yüzde 14'ünü dağıtmış.

bim daha bilanço yollamadan 750 milyonluk geri alım haberi yolladı. nasıl bir bilanço ki içinden o kadar parayı sadece geri alım için ayırdın?

bu saydıklarım birkaçı ve daha bir kamyon mal hala değerlenmeden yatıyor.
    audentes Fortuna iuvat

4.  Alıntı Originally Posted by keremalkm Yazıyı Oku

Gübre hisselerini teminat gösterip, ULKR,TKFN..v.s senetlerinden kredili alımlar yapmış..

Bankalarda bu durumu farkedince, tabana kağıtları yığmışlar..(Ak yatırımQNB.. başta)

İlk tabanda 300 civarı sanırım. Yüklü alım yapan diğer tali speklerde ciddi zarar yazmış..

24 Ocak 2023 de hisse fiyatı 391 tl.
    3 Şubat 2023 de 201 tl.ye düşmüş.
    Şirketin %10 hissesi 33.400.000 lot X 190 tl.den =6.346.000.000 tl. Sadece Gübre den + diğerleri ile rakamın 10 milyr cıvarında olduğu söyleniyor.
    Ocak ayı hisse fiyat ağırlıklı ortalaması 308 tl. Şubat ayı ortalaması 225 tl.
    Aslında kardan zarar olmuş.(belki de satış-pazarlama taktiği olasılığı da göz ardı edilmemli-BENCE)

YTD

5. Eğer bu dogruysa... Bu nasıl bir açgözlülük diyecektim ki kredi verenlerin kumpasini görünce yuh dedim.
     Alıntı Originally Posted by keremalkm Yazıyı Oku

Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6.  Alıntı Originally Posted by el turco Yazıyı Oku
    ben borsaya çok fazla kişi gelse de bunların yatırımcı özelliğinde kimseler olduğunu düşünmüyorum. kkm eyt falan hikaye, bunlar yönü çok fazla etkilemez.

çünkü hacimlerde de çok ciddi oynama yok.

hatta profesyoneller 3-4 bin aralığında daha fazla gitmez diyerek sattılar.

şimdi de düşsün diye dua ediyorlar. bilemem belki de borsa tanrıları dualarını kabul eder.

ama bu bilançolarla çok zor. şişenin bilançosu böyleyse iş bankası kim bilir ne açıklayacak? şişe geçen sene karının yüzde 14'ünü dağıtmış.

bim daha bilanço yollamadan 750 milyonluk geri alım haberi yolladı. nasıl bir bilanço ki içinden o kadar parayı sadece geri alım için ayırdın?

bu saydıklarım birkaçı ve daha bir kamyon mal hala değerlenmeden yatıyor.
    Sevgili El Turco,
    Bizim piyasamız öyle çok derin bir piyasa değil.
    Belirli sayıda oyuncu tarafından yön verilen bir yer.
    Dolayısıyla eğer büyük bir oyuncu terste kalmışsa diğerleri tarafından neler yapılabileceğinin çok büyük bir örneğini canlı canlı yaşadık.
    Gubrf, Tekfen, Ülker , bazı küçükler darmadağın oldu.
    Tekfen bence de çok potansiyelli mesela ama adamın pozisyonu yüzünden dağıttılar.
    Keza sıkışınca satılan bankalar.
    O günde belirttim burada en önemli ve kendimce hayırlı gördüğüm şey, belirli adamların paralarını çekerek yurt dışına götürdüğü söylentisinin karşılık bulmaması.
    Bakalım neler göreceğiz önümüzdeki günlerde ama inan çok enteresan günler olacak.
    İyi hafta sonları.

7.  Alıntı Originally Posted by zinedrimed Yazıyı Oku
    sevgili el turco,
    bizim piyasamız öyle çok derin bir piyasa değil.
    Belirli sayıda oyuncu tarafından yön verilen bir yer.
    Dolayısıyla eğer büyük bir oyuncu terste kalmışsa diğerleri tarafından neler yapılabileceğinin çok büyük bir örneğini canlı canlı yaşadık.
    Gubrf, tekfen, ülker , bazı küçükler darmadağın oldu.
    Tekfen bence de çok potansiyelli mesela ama adamın pozisyonu yüzünden dağıttılar.
    Keza sıkışınca satılan bankalar.
    O günde belirttim burada en önemli ve kendimce hayırlı gördüğüm şey, belirli adamların paralarını çekerek yurt dışına götürdüğü söylentisinin karşılık bulmaması.
    Bakalım neler göreceğiz önümüzdeki günlerde ama inan çok enteresan günler olacak.
    Iyi hafta sonları.
    bu adam bursalımı?

8.  Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Piyasada oyuncu çok az dolayısı ile kimin elinde ne var tahmin edebiliyorlar.

Hft algoları, bu ihtimalleri hesaplayan yapay zeka kodları ile destekleniyor.
    Hiç unutmam, uzun zaman önce uzunca bir süredir elimde karla tuttuğum yüklü klmsn kağıtlarımı satmam için beni o güne kadar hiç aramayan müşteri temsilcim aramıştı, ikna etmeye çalıştı, kanmadım, kağıt yüzde 40 la ertesi iki gün iki tavan yapmıştı. O gün bu gündür aracı kurumların müşteri temsilcilerimizi satın aldığını düşünüyorum.

Sayfa 936/990 İlkİlk ... 436836886926934935936937938946986 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •