avrupa birliğinden bizim kamu binalarının güçlendirilmesi için 4.9 milyar euro ödenek ayrılmış
bugüne kadar ne planlamasını yapmışlar, ne de bir proje ortaya kotmuşlar, para aynen duruyormuş..
Benim anlamadığım şeyler var. Bilen var ise anlatsın.
Malzemeden çalmak mesela. Çimento şirketlerden dökme kamyon ile geliyor. Karışım şu su busu yönetmeliğe göredir. Nasıl çalsın.
Demir. Bunlar inşaat demiri her yerde aynı artık.
Denetim. Belediyeden bir gencin gelip kalıp dökülmeden gelip bakması kafi. Kaç demir konulmuş. Nasıl bağlanmış. Bu da basit.
Başka bir şey var sanki arada kaçan.
Acaba çimento kuruma şekli mi yanlış.
Acaba temel de mi sıkıntı var.
Yoksa her şey tamam da marketler duvarları mı kaldırdı.
İzmirde ki öyle olduğu iddia edilmişti. Beton demir her şey en sağlam konulmuş. Temel en sağlamı çıktı yıkım sonrası.
Market iddiaları yalanladı ama müşterilerin içeriden fotoğrafları var.
Psikolojik YAS süreci
1.İnkâr 2.Kızgınlık/öfke 3.Pazarlık 4.Depresyon 5.Kabullenme
Bir yerde çimento sulamanın bir ay sürmesi gerektiğini okumuştum ama 19-15 gün sürmeden katçıkıyorlarmış.
Çimentoda tam şişip sertleşmediğinden un gibi dağılıyormuş
bir halt olacağı yok.
siteye gittim geldim eve cikamadim cesaret edemedim hastaneye geldim sarj aleti aldim.biri hayrna corba dagitiyormus para teklif ettim almadi.hastaneye geldim .su kitligi olabilir dedi biri su aldik.neden oyle dedi biz niye aldik bilmiyorum.halbuki sitede bile su vardi ama saglikli dusunemedigimin ispati. su an diger bolumler doldu dolacakmis.ortopedi bolumunde cok ampute varmis.su satan bir tir hataya yilladik dedi.tir giremiyomus donuyorum abi demis yevmiyen ne ise verelim demisler.
insanlar su istemiyoruz .isitici ve ekmek vs istemisler sanirim
mahallede en yuksek 2 bina biri 20 diger 24 ve ikiside en son yapilan bina olmasina ragmen problemli diyorlar.24 katli olan daha senesi dolmadi.herkes birseyler konusuyor mahallede.hangisi dogru hangisi yanlis bilemiyoruz. bir kurumdan siteye geldiler 6 blokdan sadece birine baktilar.oylemi olur bu isler bilemiyorum.isin asli hicbirsey bilemiyorum.okullar 20 subata kadar uzatilmis galiba.
Yatırım uzmanı değilim .Aracı kurumlarda bolca uzman ve uzman görüşleri var.
Bir inşaat mühendisi olarak ifade edeyim . Varoş mahallede tavukların derisinden gerisinden 10 tl tavuk döner vardır ya içinde Çin tuzu da bolca olan bir ona bak bir de dinlendirilmiş Steak et ten dönere aynı lezzet aynı kalite mi haşa asla …
ortada bir hırsızlık var anlatayım … hazır betona su kayarlar kolay vibrator sokayım kolay beton dökeyim elim kolum kopmadın derdindedir işçiler demiri kancasız bükmeden etriyesiz 8 ilk demirle , uyduruk çiroz kullanmadan perde kolon kirişleri tam facia zayıf örerler Kalıpçılar proje okumaz kafasına göre takılır .inşaat müh denetime gitmez gitse de kalıpçılarla boş muhabbete dalar proje deneyimleri yetersizdir . En önemlisi ise zemin mekaniğidir inşaatlarda .. hayati konudur.
Yapı denetim uğramaz bile 2 . Bir firma denetimi de yok zemin de sıvılaşma veya kum havuzu vardır bataklık veya yeraltı su seviye dereden denizden dolayı yüksekte radye beton atıp binaya sağlam der şer her tür kalitesizdik vardır senin ruhun duymaz ambalaja altın vatkalı spa merkezli havuzlu dairelerle seni de kandırırşar ama içi boş kof çürük yapılar hiç de az değildir . Fabrikalar az yıkılır binalar hatta lüks konutlar daha çok yıkıma uğrar biri mülkiyete tabi işletme çok değerlidir diğer ise önemsiz bir ticari üründür ev değersiz diye 1 şendir burda yazdım bazı müteahhitler bile kendi eserine saygı duymuyorsa ne beklersin ki
Yandaş basında 2 günlük iptal yazıları var..
Hadi bakalım
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri