ilk depremde durum kötüydü tabi ama olay aslında pazartesi öğlen 13:24te olan 2. depremle çok kötüleşti benim takip edebildiğim kadarıyla.
pisyedili hocam da ilk depremden sonra eve geri girdiğini ve 2. depreme evde yakalandığını yazmıştı. takip edebildiğim kadarıyla ilk depremde yıkılmayan evler de 2. depremde yıkıldılar ve durum kıyamete döndü. kimseyi de ilk depremden sonra neden eve geri döndünüz diye suçlayamayız. bu kadar büyük artçı olacağı kimsenin aklına gelmez. 1-2 ay önce istanbulda gece 3 civarı deprem oldu. deprem bitince sokağa çıkayım ne olur ne olmaz dedim. benden başka kimse sokağa çıkmadı. 5 dakika sonra ben de eve geri döndüm.
endeksin de dakikalık grafiğine bakıldığında 13:24teki depremden sonra geri dönme çalışmasını veya tutunmayı bırakarak pazartesi 13:26 itibariyle salınıma geçti. hadi pazartesi sabahı olayın vehameti anlaşılmadı diyelim açıldı-kapandı ama salı günü kesinlikle endeksin açılmaması gerekiyordu. YF cuma aldığı malı salı çıkınca çarşamba hacimsiz devre kesicilere sürüklediler ve tatil ettiler. neyin ne olduğunu cuma ile salı gününün akd'sine bakan anlıyor zaten.
Yer İmleri