Sayfa 182/1002 İlkİlk ... 82132172180181182183184192232282682 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 1,449 - 1,456 arası.

Konu: Viop XLVIII

Alıntı Originally Posted by MiniYatirimci Yazıyı Oku
    ilk depremde durum kötüydü tabi ama olay aslında pazartesi öğlen 13:24te olan 2. depremle çok kötüleşti benim takip edebildiğim kadarıyla.

pisyedili hocam da ilk depremden sonra eve geri girdiğini ve 2. depreme evde yakalandığını yazmıştı. takip edebildiğim kadarıyla ilk depremde yıkılmayan evler de 2. depremde yıkıldılar ve durum kıyamete döndü. kimseyi de ilk depremden sonra neden eve geri döndünüz diye suçlayamayız. bu kadar büyük artçı olacağı kimsenin aklına gelmez. 1-2 ay önce istanbulda gece 3 civarı deprem oldu. deprem bitince sokağa çıkayım ne olur ne olmaz dedim. benden başka kimse sokağa çıkmadı. 5 dakika sonra ben de eve geri döndüm.

endeksin de dakikalık grafiğine bakıldığında 13:24teki depremden sonra geri dönme çalışmasını veya tutunmayı bırakarak pazartesi 13:26 itibariyle salınıma geçti. hadi pazartesi sabahı olayın vehameti anlaşılmadı diyelim açıldı-kapandı ama salı günü kesinlikle endeksin açılmaması gerekiyordu. YF cuma aldığı malı salı çıkınca çarşamba hacimsiz devre kesicilere sürüklediler ve tatil ettiler. neyin ne olduğunu cuma ile salı gününün akd'sine bakan anlıyor zaten.
    ben 2.den sonra moralmen bitigim.2 si 7.5 uzeri deprem gormus eve ben yaslari 11 11 ve 9 olan cocugu bir baba olarak nasil sokarim .hadi girdim en ufak sallantida neylerim?
    benki nispeten ama nispeten az zarar goren adanadayim.bir marasli hatayli antepli adiyamanli baba ne ruh halindedir dusunemiyorum.hafzalam almiyor.yakinlarini kaybedenleri zaten...insan aklini yitirir.yarabbi sen biz aciz kullarina merhamet eyle.

not eve kisa sureligine girdim fotograflar cektim jeo cu arkadasa attim .dikkat etmem gerekenleri soyledi.bodruna indik baktik.14 katli binanin ortasindaki katlar da birsey yik dendiki 6.katdaki zaten mimar.bodrumada o ve iki muhendisle indim.tv ler bundan sonra artci...vs daha az vs denmis...bayagi yetkili kisilete sormustum.ama nasip.nasipde bu korkuyu yasamak ve cok sukurki YASAMAK varmis.ama cok olum haberleri aliyorum ya.biraz once tarlamuzin altindaki tarlayi kiralayan ogretmen arkadas vardi onun mesai arkadasi ogretmen hanim ve 3 cocugu ve yinevayni kisinin teyzeoglu ve cocugunun enkaz altinda oldugunu ogrendik.kime tel etsek mutlaka enkaz altinda bir yakini var .
    Yatırım uzmanı değilim .Aracı kurumlarda bolca uzman ve uzman görüşleri var.

2. Mesai bitiminde Yardım vakıflarının kolileme Sandwich ekmek hazırladık gençler üniversite öğrencileri canla başla çalışıyorlar insanımız oldukça duyarlı insanımız bununda üstesinden gelir kamyonlar giderken ihtiyaç maddeleri götürüp gelirken depremzedeleri getiriyorlar ilk depremzede vatandaşlarımizi misafir etmeye başlandı Allah milletimize zeval vermesin..

3.  Alıntı Originally Posted by value Yazıyı Oku
    Sn.Hocam; 800 milyon çok büyük bir para gibi haklısın. O verdiğim 10 TL bana çok geliyor. Çünkü evde 4 kişinin ben ödüyorum.

Fakat 800 milyon TL ile sadece 40 bin öğretmenin maliyetini karşılarsın. Yani 30 öğretmenden sadece bir tanesinin.

5.500.000 kamu personeli var. Bunlara ait 150 bin makam aracı var vs.

Devletimizin masrafı çok.

Bana kalsa okullar ve sağlık kurumlarını özelleştirim.
    Rekabet gelsin. Öğrenci okulu seçsin, okullar da öğrenci başına MEB'den para alsınlar.
    Keza hastaneler de öyle olsun.

Vatandaşın bir kısmı rekabete kapalı, mutlak koruma altında , diğer kısmı yüreği ağzında her gün ne iş yapacağını düşünüyor.
    Bu ne anayasaya uyar, ne dine ne imana, ne sosyalizme ne de kapitalizme.
    Telsiz kullanım ücreti 2013 te çıktı. Daha öncesinde yoktu. Sadece bu ücret gerektiği yerde iletişim için harcansa bugün deprem bölgesinde iletişim hizmet faaliyetlerinde sıkıntı olmazdı. Yani bir vergi çıkarıyorsun adına telsiz kullanım ücreti diyorsun ama acil durumlar için bu toplanan parayla ilgili çözüm sunmamışsın. Benim söylemim bunaydı. Yoksa özel iletişim vergisi de ödüyoruz, kdv de ödüyoruz aynı faturaların içinde.

4.  Alıntı Originally Posted by aokan1973 Yazıyı Oku
    Elbette takdir edilesi bir etik. Ahlaki duruş.

Ülkenin bir de yerlere göklere sığdırılamayarak açılışı yapılmış bir varlık fonu var. En azından finansal piyasalarda onların da mağdur arkadaşlarımıza bu duyarlılığı göstermesi gerekmez mi?

Acil koşullar acil çözümler getirmeli. Özellikle önceden bir planlama ve yol haritası oluşturulmadıysa?
    Elbette devletin destek olması gerekiyor. Devlet neden var, niye organize oluyoruz devlet adı altında?
    O bölgedeki zararları zaten tazmin edecek.
    Yine o bölgedeki Viop zarar pozisyonlarında devlet karşı taraf olabilir, hesap sahiplerinin adresleri belli.

Sadece varlık fonu vasıtasıyla değil, birçok yöntemle piyasalara destek olabilir.
    Geçmiş krizlerde bizde ve diğer ülkelerde de örnekleri var.

Burada önemli olan fiyatlar genel seviyesi. Fiyatlar şu an ne durumda? (Hisse piyasasından bahsediyoruz.)
    Örneğin aşırı pahalıysa, fiyatlar balonsa devletin piyasa düşmesin diye müdahale ettiğini düşünelim.
    Bu durumda yanlış karar veren yatırımcılara ,milletin vergilerini aktarmış olur. Haksızlık olur.
    Piyasayı suni olarak yukarıda tutmaya çalışmış olur, bir çeşit manipülasyon olur.
    Örneğin destek alımı yapılacaksa, devlet sürekli pahalı fiyattan mallanmış olur. Bu olmaz, piyasa da bozulmuş olur.

Fiyatlar genel seviyesi çok düşükse, örneğin Ukrayna Savaşı çıktığında olduğu gibi piyasa çöp fiyatlarındaysa;
    O zaman pek müdahaleye de gerek yok zaten, yüzde 5-10 düşüş sonrası piyasa kendiliğinden de toplayabilir.

Bu yüzden devlet müdahalesine, hangi şekilde yapılacağına ekonomi bürokrasisi karar verecek.
    Şu anda bunları düşünüyor olmaları lazım.
    Tedbir, paket olmadan açılmaması gerekir.

Bana sorarsanız, müdahale gerekiyor.
    Zaten bir düşüş trendi sonrası oldu olay.
    Fiyatlar genel seviyesi çöp durumunda değil ama normalin altında.
    Devlet buradan destek alımları yapsa, zarar etmez.

Bir de şu andaki ekonomi zaten bozuk, döviz yok, kur sorunu var, kırılgan haldeyiz.
    Depremle maalesef iyice kırılgan hale geldik.
    Erken davranmak gerekiyor, normalde kırılgan ekonomi olmasaydı, fiyatların biraz daha düşüşüne izin verilebilirdi.
    Devletin görevi 'piyasa düşmesin' değil, 'piyasa yıkılmasın'.
    Piyasa yıkılırsa ne olacak diye düşünenler olabilir.
    Daha ucuzdan mal alırız, nasılsa toplar diye düşünenler olabilir.
    İşte öyle olmayabilir, kendi toplamayabilir.
    Müdahale etmek istendiğinde geç kalınabilir ve maliyeti daha fazla olabilir.
    Borsanın ne işe yaradığını, ekonomiyi vs.. anlatmak gerekiyor da uzatmayayım.
    Sonu iyi olmayabilir, sistem riskleri doğurabilir.
    Ulusal güvenlik sorununa kadar başka sorunlara yol açabilir ekonominin bozulması, çöküşü.

Cahil insanlar bunları anlayamayıp öngöremediği için çimentoların tavan olmasına kızıyorlar.
    Bolu çimento örneği verdim, 99 depreminde.
    İlk Bolu, sonra diğer çimentolar, sonra Ereğli ile kalktı piyasalar.
    Bu tesadüf değildi.
    Çimentoların tavan olması kimsenin gözüne batmasın, kimseye bir zararı yok.
    İlk gün İsdemir'e rağmen Ereğli de artıya geçmişti.
    Piyasayı kurtarıp, panik ve korkuyu dağıtacaklarsa bırakın alan alsın, tedbir getirmeyin.

Ne yapacaklarını bilmiyoruz, belki seçim sonrasına kadar da kapatabilirler.

Yakın zamanda açmayı düşünüyorlarsa, benim fikrim;
    Alınabilecek tedbir, önlem olarak diyelim 15 madde hazırladılar.
    Her 3-4 günde bir 3-4 maddeyi, tedbir paketi olarak açıklamalılar.
    Piyasalar durulana kadar bu devam etmeli.

(Not: Çimento hissesi elimde yok. Yüzde 50 nakit, yüzde 50 hissem var.
    Kişisel olarak ne yapacakları bana fark etmiyor.
    Bu dönem hisse satışı kesinlikle yapmayacağım, short açmayacağım.
    Bu dönem para kazanma amacım yok.)

5. Anlaşılan o ki belli bir zararı kabul etmek gerekecek yok sürekli kazan kazan nerede öyle devran sadece panik etmemek lazım.
    99 depremine benzer bir ortamda olduğumuzu farzetsek o günkü gibi düşüş olacağını var saysak cuma kapanışından %20 düşüş ve orada stabil olsa çokda büyük bir sıkıntı olmaz.
    Hiç para kaybetmemiş yeni yatirimcilarin bu şok ile feryadlarina bakmamak lazım kapanış fiyatından satmak isteyen çok kişi vardır hatta dibine kadar short basacak onun için su akar yolunu bulur.

6. yazdıklarım asla yatırım tavsiyesi değildir,lütfen forumun ğirişindeki yazıyı okumadan foruma ğirmeyin.232/643

7. Her 99 depreminde borsanın verdiği tepkiye bakıyor ve %20 düşüş normal diye düşünüyor. Öncelikle piyasanın ne zaman acilacagina ve açılana kadar ne gibi önlemler alınacak ona bakılmalı. Çarşambaya kadar elle tutulur bir destek vb adım atmazlarea heralde 1 hafta daha kaparpar. Kapalı tutmak en buyik destek şuan. Bir kişi varmı acaba Çarşamba acilsiinda mal alırım yada long olurum diyen. Yoktur heralde. Yani yine dünkü senaryo olur. Bu sefer tüm hisseler taban yada tabana yakın açar. Geri alım yapılacaksada bence acele edilmemeli ve piyasanın kendi dengesi kurması beklenmeli. Sonuçta piyasayı düşüren satıcılar, satış gücünü görmek lazım. Olmaz denen bir çok şey gördük piyasada. Pandemide krdmd 0.90 görmüştü, thy 7 vb. Yeterki saat sapan kurallar icat edip satana engel olucu adımlar atmasınlar. Satmak isteyene meydanı açsınlar belkide satanlar shortlayanlar büyük zarar yazacak. Alanı korumaya çalışırken satanları zengin ediyorlar son kararlarla.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyanın merkezi İstanbul
    Gönderi
    1,826
    https://twitter.com/birolgurmhp/stat...54323576557568

Bu mesajı atan kişiye göre AHBAP derneği güvenilir değil ve bağışlar buraya değil AFAD a yapılsın isteniyor..

Neden böyle bir twit atmış olabilir ki? Haluk Leventin başında olduğu Ahbap güvenilir değil mi?

Yada AFAD da bilmediğimiz bir yönetimsel sıkıntı olabilir mi? (Bu twit milyonlarca görüntüleme ve çok sayıda olumsuz yorum almış)

Sayfa 182/1002 İlkİlk ... 82132172180181182183184192232282682 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •