
Originally Posted by
MiniYatirimci
ilk depremde durum kötüydü tabi ama olay aslında pazartesi öğlen 13:24te olan 2. depremle çok kötüleşti benim takip edebildiğim kadarıyla.
pisyedili hocam da ilk depremden sonra eve geri girdiğini ve 2. depreme evde yakalandığını yazmıştı. takip edebildiğim kadarıyla ilk depremde yıkılmayan evler de 2. depremde yıkıldılar ve durum kıyamete döndü. kimseyi de ilk depremden sonra neden eve geri döndünüz diye suçlayamayız. bu kadar büyük artçı olacağı kimsenin aklına gelmez. 1-2 ay önce istanbulda gece 3 civarı deprem oldu. deprem bitince sokağa çıkayım ne olur ne olmaz dedim. benden başka kimse sokağa çıkmadı. 5 dakika sonra ben de eve geri döndüm.
endeksin de dakikalık grafiğine bakıldığında 13:24teki depremden sonra geri dönme çalışmasını veya tutunmayı bırakarak pazartesi 13:26 itibariyle salınıma geçti. hadi pazartesi sabahı olayın vehameti anlaşılmadı diyelim açıldı-kapandı ama salı günü kesinlikle endeksin açılmaması gerekiyordu. YF cuma aldığı malı salı çıkınca çarşamba hacimsiz devre kesicilere sürüklediler ve tatil ettiler. neyin ne olduğunu cuma ile salı gününün akd'sine bakan anlıyor zaten.
ben 2.den sonra moralmen bitigim.2 si 7.5 uzeri deprem gormus eve ben yaslari 11 11 ve 9 olan cocugu bir baba olarak nasil sokarim .hadi girdim en ufak sallantida neylerim?
benki nispeten ama nispeten az zarar goren adanadayim.bir marasli hatayli antepli adiyamanli baba ne ruh halindedir dusunemiyorum.hafzalam almiyor.yakinlarini kaybedenleri zaten...insan aklini yitirir.yarabbi sen biz aciz kullarina merhamet eyle.
not eve kisa sureligine girdim fotograflar cektim jeo cu arkadasa attim .dikkat etmem gerekenleri soyledi.bodruna indik baktik.14 katli binanin ortasindaki katlar da birsey yik dendiki 6.katdaki zaten mimar.bodrumada o ve iki muhendisle indim.tv ler bundan sonra artci...vs daha az vs denmis...bayagi yetkili kisilete sormustum.ama nasip.nasipde bu korkuyu yasamak ve cok sukurki YASAMAK varmis.ama cok olum haberleri aliyorum ya.biraz once tarlamuzin altindaki tarlayi kiralayan ogretmen arkadas vardi onun mesai arkadasi ogretmen hanim ve 3 cocugu ve yinevayni kisinin teyzeoglu ve cocugunun enkaz altinda oldugunu ogrendik.kime tel etsek mutlaka enkaz altinda bir yakini var .
Yatırım uzmanı değilim .Aracı kurumlarda bolca uzman ve uzman görüşleri var.
Yer İmleri