Alıntı Originally Posted by Batman Yazıyı Oku
abi sorumludan önce adam gibi şehir bölge planlaması yapılmalı vinç kepçe bile giremiyor dapdaracık sokak sağlı sollu 5 katlı bina

İstanbul'da olsa hayal bile edemiyorum her yer kokar defnetmek için bile yetişemezsiniz enkazı kaldırmaya.
Doğru tabii, ama o geçmiş artık, Batman dostum, mesela şöyle 50 ler 60 lar milletin yorganla , İstanbul'a geldiği, köyden indim şehire yılları, kınamak için demiyorum, hazine arazisine millet gecekondu yapıyor, devlet bakıyor , seyrediyor, insanlar, göze batmayacak şekilde 60 m2 dar bölümlere gecekondu veya ev yapıyor, halbuki devlet araziyi 500 m2 kişi başı şeklinde , parkı bahçesi planlı bedavaya yakın verseydi bu dar sokaklar vb olmazdı o gün park vb yapılmasına da ihtiyaç yoktu , yeri belli olsun yeterdi , sokak genişliği 10 m ve üzeri olsaydı arazi mi biterdi , hala İstanbul u parsellemeye çalışıyorlar.Devlet kendi halkına arazileri üretip sadece altyapı ücreti alarak bedava vermeli, Suriye Afgan vb, hariç , tabii.

Bugün bu yüzden kentsel dönüşüm de yapılamıyor, Adam 60m2 ye 5 kat çıkmış şimdi de 5 daire istiyor 4 çocuğu var, herbirine bir daire, bunu yapan da halis Akp li zevat. İstanbul için, Bakınız Esenler, bağcılar , güngören.

Bu durumda 5 , 6 m lik sokağa ne itfaiye ne ambulans giriyor, oksijen bile giremiyor .