Başınız sağolsun sn. Fedoramca sabırlar diliyorum.SM-A217F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
EYT linin parasını siz neden ödüyrsunuz ? ben 31 senedir çalışıyorum.. ben ödedim ben.. sen nerenden uyduruyorsun biz ödeyeceğiz diye.. 31 senede devlete ödediğim primi ve faizini geri bile alamayacağım bu hayatta. sen ne diyorsun be ? 5500 tl emekli maaşı bağlıyor devlet büyük bir kısım EYT liye.. sen ödüyormuşsun hadi oradan.. hadi oradan.. sen o yapıllan ve geçilmeyen köprülerin hazine garantisi için ödenen paralarını ödediğin için birilerini eleştir.. bak çıkıp biz para istemiyoruz diyen 5 şirketten biri açıklama yaptı mı ? inilmeyen kullanılmayan havaalanlarının hesabını sordun mu ? şimdi kalkmış EYT linin üç kuruş emekli maaşına göz dikiyorsun.. utanmaz herif.. buna mı kaldınız ? depremde yıkılan evlerin müteahhitlerinden alın o paraları.. kaç defa imar affı yapıldı bu ülkede haberin var mı senin ? herkes köşeyi dönerken kimsenin sesi çıkmıyordu.. üç kuruşluk evleri imar affında milyonlar ediyor şimdi.. bunlara neden itiraz etmiyorsun ? şimdi EYT linin maaşına itiraz etmek moda oldu.. devlete ödediğim tüm primleri geri versin o halde faiziyle birlikte.. devlet benim üzerimden senin yolunu yaptı be terbiyesiz herif... EYT liye emekliye fakir fukaraya verilen paraya göz dikeceğinize karun kadar zengin müteahhitlerin, iş adamlarının paralarının hesabını sorun.. sana daha çok ağır laflar edeceğim ama neyse..son sözüm.. hadi oradan hadi oradan.. defol defol defol....
Ben 49 yaşındayım. Annem babam hayatlarını çalışarak geçirdi. Beni ve kardeşimi binbir zorlukla okuttular. İkimiz de adam gibi adam olduk. Ne öğrendiysek ailemizden, okullarımızdaki öğretmenlerimizden öğrendik. Aklımız başımızdaydı ki kötü yola hiç sapmadık. Ne çaldık ne çırptık. Kimsenin hakkını yemedik, hakkımızı da hep aradık, hala dahi arıyoruz. Yıldık mı, ASLA.
Devlete bir kuruş borcum yok, her türlü vergimi ödemişim, hem de bir gün dahi geciktirmeden. Devletten covid aşısı olmak dışında bir fayda görmedim. Hiç devlet hastanesine, polikliniğine gitmedim. Hiç devlet kapısında kendi menfaatim için beklemedim. Aksine devletle işim olmasın diye hep uğraştım. Hiç bir promosyonuna katılmadım devletin, tenezzül dahi etmedim.
Neden ? Ben de pekala kendi menfaatim için pek çok faydadan yarar sağlayabilirdim. Ama annem babam bana şunu öğretti. İhtiyacın olsa bile senden daha çok ihtiyacı olan mutlaka vardır. Sen kimseden bir şey isteme, kendi ayakların üzerinde dur, doğru ol, dik ol, dürüst ol. Ben bunları yaptım. Yapmaya da devam ediyorum.
Diyeceğim o ki; madem bir toplum içinde yaşıyoruz, o zaman o toplum için fayda sağlamak zorundayız. Bireysel düşünemeyiz, bencil olamayız. Toplumsal düşünürsek ilerleyebiliriz. Ben olaya böyle bakıyorum. Ne zaman ki toplumun geneli bu şekilde düşünüp hareket etmeye başlar o zaman bir arpa boyu yol alırız.
O sebeple; ben vergilerimi ödemeye, hiç tanımadığım insanlara verilen haklar için çalışmaya devam edeceğim. Bu sorunları devleti yönetenler çözecek. Çözmezlerse yerine yenileri gelecek, onlar da çözmezse yenileri...
Hep söylüyorum, tekrar edeyim. Ülke olarak medeniyetten onlarca yıl geride kalmamızın tek nedeni cehalettir. Başka bir şey değil. Aklımız çalıp çırpmaya, gösteriş peşinde koşmaya, yalakalığa değil öğrenmeye, bilgilenmeye ve dürüst olmaya harcasaydık bunların hiç biri olmazdı. Bunların hepsi ancak ve ancak çok iyi bir eğitim sistemiyle olur, dakka başı değiştirilen eğitim sistemiyle olmaz.
Bizim asli görevimiz bizi bilimle, irfanla, adaletle yönetecek doğru dürüst yöneticileri seçmektir. Burada yanlış yaparsak, söze gerek yok her şey ortada. Bu yanlışı belki yarın belki de bizden sonraki nesiller eninde sonunda çözecek. Çözemezse Türkiye Cumhuriyeti Devleti yok olur gider. Bu çok açık ve net benim nazarımda.
Ben kanımın son damlasına kadar bu uğurda çalışmaya devam edeceğim. Hayat gayem bu.
Başin sağolsun sayın Fedor ,Allah mekanlarını cennet eylesin
Başın sağ olsun sn fedor, allah sabır versin
Sağolun dostlar, gerçekten çok acı, 2 kişi içerdekileri indirmeye çalışırken enkazda kalıyor ve vefat ediyor. Her birinin ayrı hikayesi ve ölen binlerce insanımızın ayrı ayrı hikayeleri var. Gerçekten yazıyoruz, çiziyoruz, anlatıyoruz, ama ateş düştüğü yeri yakıyor.
ALLAH kimseye bir daha böyle acılar vermesin. Dün varsın, umutların, hayallerin, hırsların, bugün yoksun.
Kader böyle bir şey olmamalı... Kimsenin kaderi birilerinin elinde olmaması gerektiği gibi, hiç bir birey de kaderini birilerinin eline teslim etmemeli...
Çok üzgünüm, bu depremde zarar gören her bir birey için çok üzgünüm.ALLAH rahmet eylesin.
Yer İmleri