Sayfa 477/1002 İlkİlk ... 377427467475476477478479487527577977 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 3,809 - 3,816 arası.

Konu: Viop XLVIII

1.  Alıntı Originally Posted by Ohac Yazıyı Oku
    Forumun hüstatları gerekeni yapmayınca iş başa düştü...

Ön görü; Endeks bir hafta içinde zirve tazeler...

Bilinmezlik; Seçim süreci vs derken Mart ayında ralli devam edebilir mi?

Dip not; Telekomlar da dahil olmak üzere, topyekûn bir hareketin eli kulağında... Fekat bazı kağıtları mazot yapabilirler(Tüp müp)...
    Telekom’larda bağış miktarları bütün parayı götürüyor Caho.
    Üstüne o bölgedeki faturaların ödenmemesi/ötelenmesi.
    Ama tcell mart ayında hareketlenir, yerli oto banttan indi falan derken babayiğitlere bir hareket gelebilir mart ortası takvime göre.

Plase 27-28 Şubat bilançoyla beraber Aselsan bedelsizi. Bilanço öncesi gün denerim.
    Geri alımda açıklamadılar.

2.  Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    o ZAMAN bu harika tesbiti için gogogogo.
    Borsa bu, belli olmaz tabi... Tutar tutmaz, herkesin bir perdpektifi var... Senin farklı sanırım...

3.  Alıntı Originally Posted by ALPER Yazıyı Oku
    Secim muhabbeti acilmisken yazayim.
    Doğrudan demokrasiye gecsek süper olmaz mi?
    Yasa mi çıkacak. Bürokratlar çalışsın, ortaya bi metin koysun. Biz de e devlet ten girip oylayalım. Imar affı mi çıkacak yap oylamayı, vergi affı mi çıkacak sor millete. Ne gerek var milletin aslı varken vekilini beslemeye.
    Aslında çok uzun konu ama birkaç şey yazmak isterim.

Temsili demokrasinin bir çok sebebi var. Tabi temel nedenlerinden biri ortaya çıktığı dönemlerdeki koşullar (Ulaşım, iletişim vs). ABD'deki electoral college sistemi bu yüzden eleştiriliyor mesela. Koca coğrafyada o dönem için iyi bir yöntemmiş ama bugünkü koşullar farklı.

Günümüzde birçok şey değişti. Örneğin siz bir bölgenin sesi olsun diye birini MV seçip gönderiyorsunuz, twitterda 10.000 kişi ancak takip ediyor, ama o bölgenin ünlüsünü 3-5 milyon kişinin takip ettiği oluyor. Kim kimin sesini daha iyi duyurur, sorunlara ilişkin gündem yaratır, çözüm ürettirir çok açık.

Öte yandan direkt demokrasinin örnekleri de var bazı ülkelerde. Bunun çeşitli yöntemleri var. Bir ara bizde de gündeme gelen plebisitler gibi.. Belirli konularda halkın iradesinin doğrudan sorulması.

Yine bildiğim kadarıyla bazı yerlerde, bölge milletvekillerinin kullandığı app'ler var (Yoksa da yapılabilir). Seçmenler telefona yüklüyor, bir kanun söz konusu olduğunda bölge seçmenine soruyor, app'ten fikrini belirtiyorsun, MV ona göre oy kullanıyor.

Bu temsili demokrasi ileride nereye evrilir bilmiyorum. İnsan sayısı sürekli artıyor, MV sayısı da. Buna gerek var mı? Teknoloji yardımıyla başka sistemler denenebilir mi? Bayağı kafa yorulması gereken konular..
    Yatırım tavsiyesi değildir.

4.  Alıntı Originally Posted by Zinedrimed Yazıyı Oku
    Ama tcell mart ayında hareketlenir, yerli oto banttan indi falan derken babayiğitlere bir hareket gelebilir mart ortası takvime göre.
    Tek seferlik para çıkışlarının değerlemeleri bozduğunu görmedim, bozacağını da düşünmüyorum bu denli büyük şirketlerde... Temelde faaliyet karı ve büyüme esasdır...

Hikayede ise spekülasyon... Günde 5-10 milyar piyasa değeri değişiyor kağıtların...

5.  Alıntı Originally Posted by Zinedrimed Yazıyı Oku

Plase 27-28 Şubat bilançoyla beraber Aselsan bedelsizi. Bilanço öncesi gün denerim.
    Geri alımda açıklamadılar.
    yerli oto sevdasına gerel aldık,
    bir senedir gerim gerim geriyor asdassa.
    neyseki yeni bir yk üyesi geldi de biraz başını galdırdı amonyum nitrat.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

6. Ek olarak bağıştan dolayı düşüyor olsaydı telekomlar asıl halkb ve vakbn nin düşmesi gerekirdi... Takılmayın kısa vade harektlere... Borsasa olmaz yoktur, herşey olur kısa da...

7. En iyi 2.alıcı bofa olunca insanlar ürküyor. Normalde.
    5 den sonra ya da pazartesi kan gölü de yapabilir.
    Sadece dün sabah yukarı açılış sonrası aşağı vermesi, bu sabah gapli aşağı açıp sonra alması piyasa yapıcının yukarıyı hedeflediğini bana düşündürtüyor.
    Hafta sonu da katalizör bir haber. Fon alımında ilave gibi. İlaveten hafta MB toplantısında faiz indirimi gibi kararlar olursa eğer.

Bunca tantana sonrasında bu kadar karar alıpta aşağı verebileceklerini sanmıyorum. Verirlerse aynı konular tekrar açılacak.

Aşağı vermesi mantıklı değil hiç bir açıdan...

Ben yön yukarıcılardanım.

İlaveten biraz tcell aldım. Bakalım bağış yaptı diye batmazsa şirket kazanırız...

8.  Alıntı Originally Posted by kahırlı Yazıyı Oku
    Para verip İsviçre yada Finlandiya halkına oylatmazsan bir cacık olmaz
    Devleti de TUV gibi ya yabancıya ihale edeceksin
    Yada cumhurbaşkanını ordan ithal getirteceksin
     Alıntı Originally Posted by Emilyo Butragenyo Yazıyı Oku
    Bu hükümeti seçen milletten ne bekliyorsun ki? Bilip bilmeden her şeye saçma sapan oy verir bu millet. Meclisin bir amacı var. Yapılacak düzenlemeleri, halkın eksiklerini tespit edip düzeltmek. Ben işi gücü bırakıp her gün kanun tasarısı okuyamam ki. Bunun için adam tutmuşum, maaş vermişim meclise göndermişim.
    Ha sanki onlar bizim için değil de biz onlar için çalışıyoruz durumu var, doğrudur. O da bizim mallığımızdan.
    Aynen öyle. O yüzden once eğitimden başlamak lazım.

Alıntı Originally Posted by pisyedili01 Yazıyı Oku
    Bizim Aile de Alperin cevizlerine herkes tam not verdi.
    Kendime almadım.ben yemedim.nasip olmadi.muhtemelen olmayabilirde.Alperin yanındaki tarlayı alıp rakip olabilirim her an tabii .Alperin piyasadaki tekelini kırarım rekabet gelir.o zamana kadar batmazsak borsada.
    "sus"payı isterim Alper.
    Eyvallah abi. Sen ceviz yapacam de fidanlari kendi ellerimle dikecem.
    Hem de dün kardemir verip ereğli alan ellerimle.

Sayfa 477/1002 İlkİlk ... 377427467475476477478479487527577977 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •