Sayfa 28/1009 İlkİlk ... 1826272829303878128528 ... SonSon
Arama sonucu : 8068 madde; 217 - 224 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XIX

1. Bir internet gazetesinde bir yorum okudum. Şimdi RTE en çok kimden korkuyor üniversite öğrencilerinden. Bu öğrenciler şimdiden nerede evlerinde. Bunlar şu an nerede oy kullanacak evlerinin olduğu bölgede. Seçimden iki gün önce vize vs olursa ne olur. Oylarını kullanamaz. Bunların şeytanın dâhi aklına gelmeyen planlar var. Pes artık.

2. Bu İmamoğlunun kesin RTE nin içinde adamı var yada çok zeki hatta siyaset dahisi. Sanki abuk subuk konuşuyor diye düşünüyordum meğerse adam RTE nin planlarını adım adım saat saat biliyor.

3.  Alıntı Originally Posted by Batman Yazıyı Oku
    Üstadım bu sefer de eksi faiz olur mu? kredi çekene üste para teşvik kapsamında neden olmasın??

bak ustaya 3 milyar veriyo vergiden de düşülecek sonra 3.010 teşvik alıyor

tabi verilmesi de lazım 100 verip millete koyan 30 katını verince ne yapardı düşünmek bile istemiyorum.

https://www.gazeteduvar.com.tr/cengi...-haber-1603929
    Değerli forumdaşım;

Eğer beni yandaş diye linç etmeyecekseniz bilgilendirmek isterim.

1- Yardımlar vergi matrahından düşülüyor. Örneğimizde 3 mia TL Matrahtan düşünce (kurumlar vergisi oranı %20) 600 milyon bağışçıya avantaj sağlıyor. 2400 milyon gene cepten çıkıyor.
    Şayet öyle olmasa her şahıs/şirket çılgınca bağışta bulunmaz mıydı

2- Türkiye Cumhuriyeti devleti istihdam sağlayan herkese teşvik veriyor.Bunlar (aylık toplu olarak) müteakip ay Resmi Gazetede yayınlanıyor. Örneğin Aralık 2022 ayında 2062 yatırımcıya teşvik verilmiş. Aşağıdaki link'den görebilirsiniz.

https://www.resmigazete.gov.tr/eskil...1/20230129.pdf

Hangi firma nereye, ne yatırımı yapmış, ne üretecek , kaç istihdam sağlayacak vs. görebilirsiniz

Borsa forumunda olduğunuzu görüyor ve borsa yatırımcısı olduğunuzu varsayıyorum.
    Ne derler; "Gözünü kapayan kendine karanlık yapar"
    Bizler rasyonel olmak zorundayız yoksa birikimlerimizi kaybederiz.

Saygılarımla.

4.  Alıntı Originally Posted by value Yazıyı Oku
    Değerli forumdaşım;

Eğer beni yandaş diye linç etmeyecekseniz bilgilendirmek isterim.

1- Yardımlar vergi matrahından düşülüyor. Örneğimizde 3 mia TL Matrahtan düşünce (kurumlar vergisi oranı %20) 600 milyon bağışçıya avantaj sağlıyor. 2400 milyon gene cepten çıkıyor.
    Şayet öyle olmasa her şahıs şirket çılgınca bağışta bulunmaz mıydı

2- Türkiye Cumhuriyeti devleti istihdam sağlayan herkese teşvik veriyor.Bunlar (aylık toplu olarak) müteakip ay Resmi Gazetede yayınlanıyor. Örneğin Aralık 2022 ayında 2062 yatırımcıya teşvik verilmiş. Aşağıdaki link'den görebilirsiniz.

https://www.resmigazete.gov.tr/eskil...1/20230129.pdf

Hangi firma nereye ne yatırımı yapmış, ne üretecek , kaç istihdam sağlayacak vs. görebilirsiniz

Borsa forumunda olduğunuzu görüyor ve borsa yatırımcısı olduğunuzu varsayıyorum.
    Bizler rasyonel olmak zorundayız yoksa birikimlerimizi kaybederiz.

Saygılarımla.
    Estagfirullah üstadım bahsettiklerinizi iyi biliyorum yalnız işin zaman zaman goy goyunu yapıyoruz biraz, ama burnuma kötü kokular da gelmiyor değil sadece ispat edemeyeceğimiz şeyleri de iddia etmek istemem. Teşvik vs. gibi konularında çok şeffaf olmadığını biliyorum en basitinden banka kredi konusunda bireysele bayağı yokuşa sürüyor.

saygılarımla.

5.  Alıntı Originally Posted by hayek Yazıyı Oku
    hep söylediğimi bir daha tekrar olacak ama

MB direkt 900 bazpuan indirim yapsın

politika faizi 0 olsun

ha9 ha0

bu tiyatro bitsin
    O zaman meydanlara cikip millete faizleri indirdik diyemez.

Tiyatro devam eder.

6.  Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Bir internet gazetesinde bir yorum okudum. Şimdi RTE en çok kimden korkuyor üniversite öğrencilerinden. Bu öğrenciler şimdiden nerede evlerinde. Bunlar şu an nerede oy kullanacak evlerinin olduğu bölgede. Seçimden iki gün önce vize vs olursa ne olur. Oylarını kullanamaz. Bunların şeytanın dâhi aklına gelmeyen planlar var. Pes artık.
    Ogrenci o vizeye girmez, secimde oyunu kullanir.

En iyi onlar biliyor, bunlarin gitmesi disinda bir kurtulusu olmadigini.

7.  Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Bir internet gazetesinde bir yorum okudum. Şimdi RTE en çok kimden korkuyor üniversite öğrencilerinden. Bu öğrenciler şimdiden nerede evlerinde. Bunlar şu an nerede oy kullanacak evlerinin olduğu bölgede. Seçimden iki gün önce vize vs olursa ne olur. Oylarını kullanamaz. Bunların şeytanın dâhi aklına gelmeyen planlar var. Pes artık.
    ogrencilerin arasinda malum partiye oy kullanacak cok genc var

siz butun ogrencilerin aydin ve modern kafali oldugunu varsaymissiniz. Ben oyle gormuyorum

Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    O zaman meydanlara cikip millete faizleri indirdik diyemez.

Tiyatro devam eder.
    Berber hali vakti yerinde olan birini tıraş etmektedir. Ve o sırada sokaktan paspal görünümlü bir çocuk geçmektedir.
    Berber, tıraş ettiği kişiye dönüp “Bu çocuk dünyanın en aptal çocuğu” der ve bunu test etmek ister.

Berber çocuğa seslenir ve 1 TL ile 5 TL uzatır.
    Çocuk tercihini 1 TL’den yana kullanır.
    Berber sürekli çocuğun aynı tercihte bulunduğunu söyler.

Tıraş biter ve müşteri berberden çıkıp giderken yolda o çocuğu görür.
    Merak ettiği için çocuğa;
    "Neden 5 TL’yi değil de 1 TL’yi aldın?" diye sorar.
    Çocuk gülerek cevap verir:
    5 TL’yi alırsam OYUN BİTER.

Sayfa 28/1009 İlkİlk ... 1826272829303878128528 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •